ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τουρκία: Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εις βάρος του φυλακισμένου Ιμάμογλου για «πολιτική κατασκοπεία»
Την καταδίκη του εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μετά την αδιανόητη πρόκληση των Τούρκων να μην επιτρέψουν στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να εισέλθει στη γείτονα χώρα, προκειμένου συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Συνέλευση (ARLEM).
Έχοντας στο πλευρό του τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ο Δήμαρχος της Αθήνας δήλωσε: «Μου είναι πραγματικά αδιανόητο να φανταστώ, μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω πως μπορεί να απαγορεύεται η ελεύθερη είσοδος σε μία χώρα, ενός αυτοδιοικητικού, ενός περιφερειάρχη. Ενός ανθρώπου, που μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει και πρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών της ΕΕ. Θέλω να πιστεύω πως θα δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις, αλλά και οι απαραίτητες συγγνώμες».
Μετά την ακραία πρόκληση των Τούρκων, ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στην ακύρωση της συμμετοχής του στην Ευρωμεσογειακή Συνέλευση, και συνολικά την επίσημη επίσκεψη του στη Σμύρνη.
Μάλιστα, ενημέρωσε για το συμβάν τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος δεσμεύτηκε αύριο το πρωί στη δημόσια εκδήλωση εγκαινίων ενός πάρκου αφιερωμένο στο δίκτυο B40, να προβεί από κοινού με τον Δήμαρχο Αθηναίων σε σχετική δήλωση.
Ο Κώστας Μπακογιάννης σημείωσε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο Αθήνα και Κωνσταντινούπολη δημιούργησαν από κοινού το δίκτυο Β40, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η περιφερειακή συνεργασία.
«Θέλαμε σε πείσμα των καιρών να στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα πως μπορούμε από κάτω προς τα πάνω να χτίσουμε γερές γέφυρες συνεργασίας, αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού, διαλόγου» δήλωσε με έμφαση ο Δήμαρχος Αθηναίων, για να προσθέσει ότι «μην ξεχνάτε πως οι δήμοι είμαστε ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε τη δυνατότητα να διερμηνεύσουμε, αν θέλετε, καλύτερα τα συναισθήματα των λαών μας.»
Διαβάστε επίσης:
H Τουρκία απαγόρευσε στον Απόστολο Τζιτζικώστα να μπει στη χώρα – Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ
«Καταιγίδα τηλεφωνικών υποκλοπών»… πλήττει τη πολιτική ζωή του τόπου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βουλγαρία και Rheinmetall υπογράφουν συμφωνία για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής πυρίτιδας και πυρομαχικών
- Η Τζαμάικα στο έλεος της Μελίσα – Πλημμύρες, νεκροί και εκτεταμένες ζημιές από τον τυφώνα
- ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του
- Παγκόσμιας κλάσης το νέο γήπεδο της Βαλένθια! Το «Nou Mestalla» αλλάζει την ιστορία του συλλόγου και της πόλης