• Πολιτική

    Άρον-άρον επιστροφή στην Αθήνα για τα στελέχη της κυβέρνησης λόγω της πυρκαγιάς στην Εύβοια

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εύβοια


    Η πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε περισσότερα από 25.000 στρέμματα παρθένου δάσους στην Εύβοια άλλαξε τα δεδομένα για τις διακοπές των μελών της κυβέρνησης, οι οποίες ήταν ούτως ή άλλως ολιγοήμερες και θα διαρκούσαν όσες ημέρες είναι κλειστή η Βουλή.

    Ο πρωθυπουργός ήδη διέκοψε τις διακοπές του στην Κρήτη, επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα και σήμερα βρέθηκε στην Εύβοια, κοντά στους ανθρώπους που δίνουν την μεγάλη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ξεκινά άμεσα η καταγραφή των ζημιών.

    Και επειδή δεν θα μπορούσε να είναι επί ποδός ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να λείπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου επέστρεψαν στην Αθήνα για να βρίσκονται στα πόστα τους.

    «Πρέπει να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα και να αντιμετωπίσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται τις φυσικές προκλήσεις» ήταν το μήνυμα που δόθηκε. Όπως αναμενόταν, εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασης, το παράδειγμα το έδωσε πρώτος ο πρωθυπουργός και ακολούθησαν και όλοι οι υπόλοιποι, κάποιοι από τους οποίους μεταβαίνουν και στην Εύβοια, στο συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων της πυροσβεστικής ‘Όλυμπος’ ή βρίσκονται ήδη στα γραφεία τους» ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εικόνα διάλυσης που δόθηκε ένα χρόνο νωρίτερα στην τραγωδία στο Μάτι που στοίχισε τόσες ζωές ήταν ένα μάθημα που δεν προτίθεται να το επαναλάβει ο νέος πρωθυπουργός.



    ΣΧΟΛΙΑ