• Πολιτική

    Άρειος Πάγος: Αποκλείστηκε το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου – Απορρίφθηκε η προσφυγή για το κόμμα Κασιδιάρη

    Αφροδίτη Λατινοπούλου

    Αφροδίτη Λατινοπούλου


    Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η προσφυγή για το κόμμα Κασιδιάρη. Αντίθετα, αποβλήθηκε από τις εκλογές το κόμμα της  Αφροδίτης  Λατινοπούλου ΠΑΤΡΙΔΑ, μετά από προσφυγή του Κ.Μπογδάνου.

    Με ομόφωνες αποφάσεις της Ολομέλειας του  Α1 Πολιτικού Τμήματος  του Αρείου Πάγου απορρίφθηκαν οι 3 από τις 4 προσφυγές που είχαν κατατεθεί.

    Οι 2 ήταν οι προσφυγές   του κόμματος  Κασιδιάρη και του  Δημήτρη  Μιχάκη με τις οποίες στρεφόταν ο ένας κατά του άλλου για το θέμα της ονομασίας των κομμάτων τους.

    Η προσφυγή  Μιχάκη   του κόμματος Έλληνες  σε βάρος  του  Εθνικού Κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη,  απορρίφθηκε καθώς  κρίθηκε ότι είναι μη υπαρκτό πολιτικό  κόμμα, χωρίς οντότητα, αφού δεν είχε συγκεντρώσει τις απαιτούμενες από την εκλογική νομοθεσία 200 υπογραφές στο καταστατικό του, με αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να καταθέσει προσφυγή σε βάρος άλλου κόμματος, εν προκειμένου του κόμματος Κασιδιάρη.

    Με ανάλογο σκεπτικό  απορρίφθηκε και η προσφυγή του κόμματος Κασιδιάρη  κατά του κόμματος   Μιχάκη.

    Οι Αρεοπαγίτες απέρριψαν και την προσφυγή του Κωνσταντίνου  Μπογδάνου κατά  του συνασπισμού κομμάτων  των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

    Ωστόσο, η δεύτερη προσφυγή Μπογδάνου “πέταξε” εκτός εκλογών το κόμμα της   Λατινοπούλου.

    Από τον Άρειο απλά το κρίθηκε ότι υπάρχει «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου, από το κόμμα που αρχικά είχε ιδρύσει  ο Μπογδάνος (και όχι το κόμμα με τον Εμφιετζόγλου που χθες “κόπηκε” από τις εκλογές).

    Από αύριο το εκλογικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα κρίνει τη νομιμότητα των κομμάτων που δήλωσαν συμμετοχή στις εκλογές και θα προχωρήσει στην ανακήρυξη όσων πληρούν τις προϋποθέσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 5,9 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ