• Πολιτική

    Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 5,9 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

    Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας


    Με προβάδισμα 5,9 μονάδων στην πρόθεση ψήφου, φαίνεται να προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της GPO.

    Στη δημοσκόπηση της εταιρείας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», η ΝΔ συγκεντρώνει 32,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,9%, το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ 9%, το ΚΚΕ 6,3%, η Ελληνική Λύση 3,1%, το ΜεΡΑ25 3,2%. Παράλληλα, οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη φτάνουν στο 3%, η Εθνική Δημιουργία το 1,4%, άλλο κόμμα επιλέγει το 3,5% των ερωτηθέντων, ενώ «δεν ξέρω/αναποφάσιστοι» δηλώνει το 8,7%.

    Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης, η ΝΔ επανέρχεται στα ποσοστά που είχε καταγράψει πριν την τραγωδία στα Τέμπη, σημειώνοντας άνοδο  1,4% σε σχέση µε την προηγούμενη δημοσκόπηση του Απριλίου και 3,3% σε σχέση µε αυτή του Μαρτίου.

    Απ’ την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει μικρή αύξηση και από το 25,6% τον Μάρτιο, στις αρχές Απριλίου έφτασε στο 26,6% και στο 26,9% στην τελευταία δημοσκόπηση. Ωστόσο, απώλειες κατέγραψε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, το οποίο από το 9,5% στις δύο προηγούμενες μετρήσεις πέφτει στο 9%.

    Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 φαίνονται σταθερά, ενώ η Ελληνική Λύση σημειώνει απώλειες, με το κόμμα να κινείται πλέον οριακά πάνω από το 3%.

    Να σημειωθεί ότι, στη εκτίμηση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 30,2%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 10,1%, το ΚΚΕ 7,1%, η Ελληνική Λύση 3,5%, το ΜέΡΑ25 3,6% και οι Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη 3,4%.

    Διαβάστε επίσης:

    ΠΑΣΟΚ: Το νέο σποτ με τον Νίκο Ανδρουλάκη – «Αυτή δεν είναι πολιτική διαφήμιση»

     



    ΣΧΟΛΙΑ