• Πολιτική

    Αρ. Πελώνη: Αποκλείει η κυβέρνηση καθολικό lockdown – Αλλαγές στον κωδικό 6

    • NewsRoom

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη (ΑΠΕ)


    Αυστηροποίηση των μέτρων και όχι ένα καθολικό lockdown φαίνεται πως προκρίνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

    Η κ. Πελώνη, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι υπάρχουν σκέψεις οι μετακινήσεις με τον κωδικό 6 να αφορούν αυτές που γίνονται μόνο με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο.

    Σύμφωνα με όσα είπε, τα μέτρα που θα αποφασιστούν θα ισχύσουν από αύριο, ενώ απέκλεισε τα σενάρια καθολικού lockdown, λέγοντας ότι δεν μπορούν να ανασταλούν οι παραγωγικές δραστηριότητες της χώρας.

    Στις 11:00 συνεδριάζει εκτάκτως (αντί της Παρασκευής) η ολομέλεια της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να αποφασιστεί η εισήγηση προς την κυβέρνηση για το σχέδιο ανάσχεσης της έξαρσης της πανδημίας.

    Τα δεδομένα που έχει το κυβερνητικό επιτελείο και οι επιστήμονες είναι τα εξής: Από την μία υπάρχει η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου με πολλές μεταλλάξεις, από την άλλη η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ, και τέλος η ανάγκη για επιστροφή στην κανονικότητα μετά την Καθαρά Δευτέρα.

    Άλλωστε και ο πρωθυπουργός από την περασμένη Δευτέρα «έδειξε» περιορισμούς έως τις 15 Μαρτίου.

    Στο πλαίσιο αυτό σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα τα οποία θα καθορίσουν την καθημερινότητά μας για τις επόμενες 10 μέρες. Το παρασκήνιο είναι έντονο αφού δεν υπάρχει ομοφωνία, καθώς άλλοι επιστήμονες εισηγούνται σκληρά μέτρα και καθολικό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα όπως τον Μάρτιο του 2020, ενώ άλλοι προτιμούν «πιο έξυπνα και στοχευμένα μέτρα».

    Διαβάστε ακόμη:

    Κορονοϊός: Πανεθνικό lockdown ή «έξυπνα μέτρα»; Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις

    Ξεκινούν οι δηλώσεις αναστολών για τον Μάρτιο

    Οι «φτωχές» και οι «ωφελημένες» περιοχές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής



    ΣΧΟΛΙΑ