• Πολιτική

    Απάντηση Γερουλάνου: Γιατί έστειλα επιστολή συνεργασίας σε Ηλιόπουλο και Μπακογιάννη

    • NewsRoom
    παυλος γερουλανος

    Παύλος Γερουλάνος


    Με ένα προσωπικό άρθρο, στην Εφημερίδα των Συντακτών, απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, σχετικά με τους λόγους, για τους οποίους έστειλε επιστολή συνεργασίας στους συνυποψηφίους του, Νάσο Ηλιόπουλο και Κώστα Μπακογιάννη, για το ζήτημα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Μπακογιάννης είχε απαντήσει αυστηρά σε αυτή την πρόσκληση συνεργασίας, λέγοντας, μεταξύ άλλων «Το ζήτημα αυτό δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση», ενώ ταυτόχρονα κάλεσε τον συνυποψήφιό του να έρθει πρώτα σε άμεση επαφή με τα θύματα των ναρκωτικών και ύστερα να σχεδιάσουν μια κοινή πολιτική δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Το απαντητικό άρθρο του Παύλου Γερουλάνου αναφέρει, μεταξύ άλλων:

    «Η πληγή των ναρκωτικών πλήττει πρώτα από όλα τους χρήστες ουσιών και τους οικείους τους, αλλά συνδέεται υπόγεια με μία σειρά αγκαθιών της κοινωνίας μας όπως η αστεγία, η αίσθηση ανασφάλειας των Αθηναίων, το σκληρό εμπόριο από οργανωμένες μαφίες και η παραβατικότητα.

    Οι χώροι εποπτευόμενης ή ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών είναι χώροι όπου, υπό την επίβλεψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών “παίρνουν τη δόση τους” σε συνθήκες υγιεινής, αξιοπρέπειας και ασφάλειας. Μείωση των λοιμώξεων, αποφυγή θανάτων λόγω υπερδοσολογίας, και σαφώς, επαφή των χρηστών με ειδικούς που μπορούν να τους παρέχουν βοήθεια σε ιατρικές εξετάσεις ή ένταξη σε προγράμματα απεξάρτησης, είναι κάποια μόνο από τα οφέλη αυτών των χώρων. Παράλληλο και πολύτιμο όφελος, η μείωση της δημόσιας χρήσης, που υποβαθμίζει γειτονιές στο κέντρο της πόλης και δημιουργεί άβατα.

    Στην πίεση που είναι απαραίτητο να ασκηθεί στο πολιτικό σύστημα, απηύθυνα κάλεσμα συνεργασίας στους συνυποψηφίους μου Νάσο Ηλιόπουλο και Κώστα Μπακογιάννη, όταν με χαρά διαπίστωσα ότι στις προγραμματικές μας θέσεις συγκλίναμε υπέρ της δημιουργίας χώρων εποπτευόμενης χρήσης.

    Κι αυτό διότι όλες μου οι μέχρι τώρα εμπειρίες μου δίδαξαν πως το αποτέλεσμα έρχεται από το “μαζί”. Μαζί θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Και στην πολιτική, το να αφήνεις στην άκρη τις διαφωνίες και να χτίζεις πάνω στα κοινά σημεία πλεύσης, είναι το ζητούμενο κάθε δημοκρατικού πολίτη.

    Ας είναι αυτή η αφορμή για μια εποικοδομητική συμπόρευση με γνώμονα το καλό των κατοίκων της πόλης μας».

    Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

    Ο Παύλος Γερουλάνος ήρθε, επίσης, σε επαφή με επίσημους φορείς της πόλης, προκειμένου να συζητήσουν το σχεδιασμό αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών, στο πλαίσιο της πρότασής του για κοινό μέτωπο αντιμετώπισης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Γερουλάνος: «Θέλω συνεργασία με τους συνυποψηφίους μου όπου συμφωνούμε» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκληρή απάντηση Μπακογιάννη σε Γερουλάνο: «Το ζήτημα των ναρκωτικών δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παύλος Γερουλάνος: «Η διοίκηση της Αθήνας δεν είναι αστειάκι» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ