• Πολιτική

    Παύλος Γερουλάνος: «Η διοίκηση της Αθήνας δεν είναι αστειάκι» (video)

    • NewsRoom

    Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Huffpost Greece


    Συνέντευξη παραχώρησε στη HuffPost ο υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος μίλησε ανοιχτά για τα προτερήματα και τα ελαττώματα της πρωτεύουσας, αλλά και το πώς αντιμετωπίζει τη δική του υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου.

    Ο Παύλος Γερουλάνος ξεκίνησε την πορεία του ως πολιτικός, μέσα από τη στενή συνεργασία του με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Διετέλεσε βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές του 2009 και στη συνέχεια ορίστηκε Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού. Είναι απόγονος αστικής οικογένειας και έχει σπουδάσει στο Χάρβαρντ.

    Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους απουσίαζε από την πολιτική τα προηγούμενα χρόνια και επισημαίνει βασικά προβλήματα της πόλης, όπως ο υποφωτισμός και τα σκουπίδια.

    Από τη συνέντευξή του ξεχωρίζει η δήλωσή του για το πώς ο ίδιος βλέπει τη συμμετοχή του στα πολιτικά, μέσω της υποψηφιότητάς του για το Δήμο Αθηναίων, «Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Εμπλέκομαι όπου θεωρώ ότι μπορώ να βοηθήσω, γι’ αυτό ασχολούμαι με τον Δήμο. Η διοίκηση της Αθήνας δεν είναι αστειάκι, απαιτεί συνδυασμό ικανοτήτων: εμπειρία στην κανονική αγορά, γνώση των διεθνών εξελίξεων και τάσεων, να ξέρεις πώς λειτουργεί το κεντρικό κράτος. Συχνά οι αυτοδιοικητικοί διολισθαίνουν στις επαφές τους με το κεντρικό κράτος γιατί δυσκολεύονται να κατανοήσουν πώς λειτουργεί το σύστημα. Νομίζουν ότι για να πάρουν κάτι αρκεί να το ζητήσουν, δεν αντιλαμβάνονται τους μηχανισμούς. Εγώ αυτά θεωρώ ότι φέρνω στο τραπέζι, γι’ αυτό και διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου».

    Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παύλος Γερουλάνος: «Κάπνισμα τέλος. Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί παντού»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παύλος Γερουλάνος: «Θες να βελτιώσεις την γειτονιά σου; Κατέβα για την Αθήνα!»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διάλογο με κατοίκους στο Μεταξουργείο για τα ναρκωτικά είχε ο Παύλος Γερουλάνος



    ΣΧΟΛΙΑ