• Πολιτική

    Αλέξης Τσίπρας: «Δεν εγκαταλείπω τη μάχη, είμαι εδώ» – Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ

    • NewsRoom


    Ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε δήλωση μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

    «Δεν εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τα πως δεν δέχθηκαν τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ, ευνοώντας τη ΝΔ.

    Μάλιστα, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να «αποτρέψει την παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού».

    Αναλυτικά ο κ. Τσίπρας δήλωσε:

    Έχω μάθει στις δύσκολες στιγμές να αναλαμβάνω την ευθύνη και να μην εγκαταλείπω τη μάχη. Είμαι εδώ. Δε θα εγκαταλείψω ούτε τώρα στη μέση ενός δύσκολου αγώνα. Χθες ήταν ημέρα εκλογών. Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της μάχης των επόμενων εκλογών. Στις χθεσινές εκλογές νίκησε η ΝΔ. Αλλά, ταυτόχρονα ηττήθηκε και η στρατηγική της απλή αναλογικής. Οι προοδευτικές δυνάμεις στις οποίες τείναμε το χέρι της συνεργασίας καθόλη την προεκλογική περίοδο, είχαν μέτωπο σχεδόν αποκλειστικά ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Και χθες την ώρα μιας ιστορικής εκλογικής νίκης της δεξιάς, αυτοί πανηγύριζαν περισσότερο από τους νεοδημοκράτες για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κοιτάζαμε τη χώρα, εκείνοι το δικό τους το χωράφι.

    Στις επόμενες εκλογές έχουμε την ευθύνη πρωτίστως να αποτρέψουμε την προοπτική ενός παντοδύναμου και ανεξέλεγκτου ηγεμόνα πρωθυπουργού, αλλά και να προστατέψουμε την πρωταγωνιστική παρουσία της Αριστεράς στην πολιτική ζωή του τόπου. Ως μιας δύναμης ασυμβίβαστης που έρχεται μακριά και θα πάει μακριά, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει εδώ ως ο βασικός κορμός των προοδευτικών δυνάμεων και εκφραστής των κοινωνικών και λαϊκών συμφερόντων για να υπερασπιστεί τον κόσμο της εργασίας και να αποτρέψει την παλινόρθωση ενός βολικού συστημικού δικομματισμού.

    Διαβάστε επίσης

    ΣΥΡΙΖΑ: Τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης φταίνε για την επικράτηση της ΝΔ

    Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την Ελλάδα

    Καφούνης για εκλογές: Γενναίες μεταρρυθμίσεις με σταθερή και σοβαρή διακυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ