• Πολιτική

    Ακατάπαυστος ο πόλεμος Κυβέρνησης – ΝΔ για το «Σκοπιανό» – Νέα επίθεση από Μ. Σπυράκη

    • NewsRoom

    Μαρία Σπυράκη


    Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας γύρω από το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την πρόταση της ελληνικής πλευράς σε πιθανές διαπραγματεύσεις. Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει πως η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιαστεί με μία ενιαία θέση. Σε αντίθετη περίπτωση θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης, επανέλαβε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία έθεσε ως προϋπόθεση για να συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος για το ζήτημα την ύπαρξη επίσημης κυβερνητικής θέσης.

    «Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη. Όμως, για να τοποθετηθεί η κυβέρνηση θα πρέπει να τοποθετηθεί στη βάση της εμπιστοσύνης που έχει από τη Βουλή. Αυτή η κυβέρνηση υπάρχει γιατί έχει την εμπιστοσύνη των Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Δεν μπορεί ο ένας εταίρος να έχει μία θέση και ο άλλος εταίρος άλλη θέση. Αν η κυβέρνηση δεν παρουσιάσει μία και ενιαία θέση, τότε υπάρχει ζήτημα δεδηλωμένης και τότε δεν υπάρχει κυβέρνηση» τόνισε η κυρία Σπυράκη μιλώντας στο  ρ/σ «Alpha 989». «Είναι προφανές ότι οι κυβερνητικοί εταίροι δεν ομονοούν σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα» συνέχισε.

    «Ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης; Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε στη Βουλή τόσο τον κ. Τσίπρα, όσο και τον κ.Καμμένο να τοποθετηθούν», κατέληξε η κυρία Σπυράκη.

    Παρόμοια θέση είχε υποστηρίξει νωρίτερα και η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο ρ/σ Real, υποστηρίζοντας πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση εμφανιστεί με δύο διαφορετικές θέσεις πάνω σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα τότε δεν μπορεί να φύγει.  «Η Νέα Δημοκρατία τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης δεν θα τον καλύψει με την ψήφο της. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη πάνω σε αυτό. Η κυβέρνηση, από την ώρα που δεν έχει μία ενιαία γραμμή πάνω σε ένα τέτοιο σοβαρό εθνικό θέμα, πρέπει να φύγει», ανέφερε χαρακτηριστικά

    Απαντώντας στα όσα ανέφερε η κα Μπακογιάννη, η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά για ανεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας που «στη μανία της να αποσταθεροποιήσει τη χώρα πριν βγούμε οριστικά από τα μνημόνια, δεν λογαριάζει ούτε εθνικά θέματα ούτε τίποτα». Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται μέχρι στιγμής να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για την θέση του σε πιθανές διαπραγματεύσεις, ούτε όμως και να σχολιάσει τις θέσεις του Πάνου Καμμένου ο οποίος δηλώνει πως δεν προτίθεται να δεχτεί λύση που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

    Την ίδια ώρα στα Σκόπια, η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, μέσω του αντιπροέδρου της δηλώνει πως ονόματα που θα περιέχουν γεωργαφικούς προσδιορισμούς όπως «Άνω» ή «Βόρεια» ή ακόμα και τον όρο «Νέα», θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από την πλευρά τους. Πάντως, νέο εσωτερικό πρόβλημα προέκυψε με την πλευρά της «Συμμαχίας των Αλβανών», που στηρίζουν την κυβέρνηση, να απειλεί να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχηματισμό  λόγω κυρίως της στάσης του δεύτερου κυβερνητικού εταίρου, του αλβανικού κόμματος DUI.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπακογιάννη για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης της – Πρέπει να φύγει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζανακόπουλος για Σκοπιανό: Aνοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να λυθεί

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κόντρα Μπακογιάννη-Τζανακόπουλου για το «Σκοπιανό»: «Καταδικασμένη να αποτύχει η κυβέρνηση»



    ΣΧΟΛΙΑ