• Πολιτική

    Κόντρα Μπακογιάννη-Τζανακόπουλου για το «Σκοπιανό»: «Καταδικασμένη να αποτύχει η κυβέρνηση»

    • NewsRoom
    Μπακογιάννη

    Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής


    Αιχμές για την γραμμή τη θολή γραμμή της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ άφησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία προειδοποίησε πως στην περίπτωση που οι ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ προσπαθήσουν να πάνε σε διαπραγμάτευση με τα Σκόπια με δύο διαφορετικές θέσεις, τότε θα αποτύχουν.

    «Έχουμε μια κυβέρνηση που πάει στη διαπραγμάτευση με δυο διαφορετικές θέσεις και είναι καταδικασμένη να αποτύχει», ανέφερε η κα Μπακογιάννη μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα 104,6».

    Η κα Μπακογιάννη άφησε, μάλιστα, αιχμές εναντίον του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκαλύπτει αν συμφωνεί με την θέση που εκφράζει ο Πάνος Καμμένος ή αν επιμένει στην προηγούμενη του άποψη για σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό.

    «Αυτό που οφείλει να κάνει ο κύριος Τζανακόπουλος, είναι να μας πει με ποια θέση διαπραγματεύεται η κυβέρνηση. Εμείς δεν κρυφτήκαμε ποτέ. Το μείζον θέμα είναι ποια είναι η εθνική θέση…Η κυβέρνηση είναι βαθιά διχασμένη. Λυπάμαι που το λέω, αλλά ένας υπουργός Εξωτερικών δεν έχει εθνική θέση».

    Η κα Μπακογιάννη επανέλαβε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας πως δεν πρόκειται να υποστηρίξουν μια πρόταση η οποία θα φέρει μεμονωμένα το ένα από τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης, ενώ απαντώντας στην ερώτηση εάν το θέμα του Σκοπιανού, μπορεί να προκαλέσει εκλογές, η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

    Από την πλευρά του, ο κ. Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας την συνέντευξη της κυρίας Μπακογιάννη, υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει τη βούληση και την ικανότητα να λύσει το πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει αν θα παρουσιαστεί με μια ενιαία θέση που θα υποστηρίζουν τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωσή του αναφέρει:  

    «Η κυρία Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνωρίζει και ως πρώην υπουργός Εξωτερικών ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets.

    Όσο για την ουσία του ζητήματος, την ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη.

    Μέχρι τότε αναμένουμε να μας πει αν η θέση της σημερινής Ν.Δ. είναι αυτή του Κων. Μητσοτάκη ή του Αντώνη Σαμαρά για την εξεύρεση λύσης.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καμμένος: «Δεν ψηφίζω το όνομα Μακεδονία – Ας συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζ. Ζαεφ (ΠΓΔΜ): Ευκαιρία για λύση στο «Σκοπιανό» μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης: Ζήτημα δεδηλωμένης εάν ο Καμμένος δεν στηρίξει την κυβερνητική θέση για τα Σκόπια



    ΣΧΟΛΙΑ