• Πολιτική

    Άδωνις Γεωργιάδης: Το «καρφί» για τον Πολάκη και την ιβερμεκτίνη ως φάρμακο για τη Covid-19

    • NewsRoom
    Αναπτυξιακός νόμος: Πώς επιταχύνονται οι διαδικασίες για τα επενδυτικά σχέδια

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης


    Τα «καρφιά» του στον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την προειδοποίηση του FDA κατά τη χρήση ιβερμεκτίνης ως προληπτικό μέσο ή θεραπεία κατά της Covid-19.

    Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει στον κ. Γεωργιάδη την χρήση του συγκεκριμένου αντιπαρασιτικού, που χρησιμοποιείται κυρίως για τα ζώα και διαθέτει άδεια στις ΗΠΑ μόνο για συγκεκριμένη χρήση σε ανθρώπους (σε περιπτώσεις εμφάνισης παρασίτων στο γαστρεντερικό), προκαλώντας και τότε την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, λόγω της  επικινδυνότητας της συγκεκριμένης αγωγής.

    «Υπενθυμίζω ότι ο Πολάκης δημοσίως ως γιατρός και πρώην Αν. Υπουργός Υγείας συνέστησε σε εμένα και ασφαλώς το διάβασαν και πολλοί άλλοι να πάρω ιβερμεκτίνη για τον COVID19» τονίζει ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Twitter, προσθέτοντας την ανάρτηση του FDA κατά της χρήσης του συγκεκριμένου αντιπαρασιτικού.

    Ο FDA προχώρησε στην προειδοποίηση κατά της ιβερμεκτίνης έπειτα από την καταγραφή περιστατικών δηλητηριάσεων από την χρήση της σε διάφορες πολιτείες (κυρίως του νότου), από πολίτες που προμηθεύονταν το φάρμακο από καταστήματα εμπορευμάτων για την ζωική παραγωγή, προκειμένου να προστατευθούν ή να θεραπευτούν από τη Covid-19.

    Διαβάστε επίσης

    Προειδοποίηση του FDA κατά της χρήσης Ιβερμεκτίνης ως φάρμακο κατά της Covid-19 – «Δεν είστε άλογα, σταματήστε»
    Ισραήλ: Κλινικές δοκιμές θεραπείας αντισωμάτων κατά της Covid-19 για παιδιά άνω των 3 ετών
    Θ. Βασιλακόπουλος: Χάσαμε 6 νέους την τελευταία εβδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ