• Πολιτική

    «53» ΣΥΡΙΖΑ: Δριμεία κριτική κατά ΑΝΕΛ και φαινομένων αλαζονείας

    • NewsRoom
    ΣΥΡΙΖΑ


    Με ένα πολυσέλιδο κείμενο το κίνημα των «53» του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί δριμεία κριτική κατά των ΑΝΕΛ – πρωτίστως –χαρακτηρίζοντας την πολιτική συνεργασία ως «ομηρία», ενώ κάνουν λόγο για «πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα».

    Με το κείμενο οι «53» αιτούνται αλλαγή πλεύσης, χρησιμοποιώντας το σύνθημα «πάμε αλλιώς», ενώ ασκείται έντονη κριτική σε φαινόμενα αλαζονείας αι προσωπικών στρατηγικών, τα οποία διακρίνουν.

    «Η πορεία προς την έξοδο από τα μνημόνια δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. Οι συνεχείς αξιολογήσεις, οι πιέσεις που ασκούνται με προφανή σκοπό να εκθέσουν την κυβέρνηση της αριστεράς στα λαϊκά στρώματα είναι ακόμα μπροστά μας» αναφέρει το κίνημα και προσθέτει πως είναι απαραίτητη μια νομοθετική παρέμβαση για την κατοχύρωση και υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας.

    Οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρονται κατά της πολιτικής έναντι της Εκκλησίας και του προσφυγικού. Χαρακτηρίζουν ως αρνητικό παράδειγμα της κυβερνητικής πολιτικής την «αμηχανία μπροστά στις απαιτήσεις της ηγεσίας της εκκλησίας, καθώς όχι απλώς η κυβέρνηση εμφανίζεται διστακτική στο θέμα του χωρισμού Κράτους- Εκκλησίας, αλλά «έχει ανεχθεί από την ηγεσία της εκκλησίας να παρεμβαίνει ακόμα και στο ποιος θα είναι ο αρμόδιος υπουργός».

    Για τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναφέρουν: «Σήμερα πρέπει να αξιολογηθεί αυτή η συγκυβέρνηση που πολλές φορές μετατρέπεται σε ομηρία από ένα πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα που πιέζει για να μπλοκάρει σωρεία ριζοσπαστικών- θετικών μέτρων ή για να υιοθετηθούν συντηρητικές επιλογές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤσίπρας: Η Δ. Αττική σκοπίμως αφέθηκε στο έλεος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ερντογάν στην Αθήνα – Όλο το σχέδιο και οι «κωδικοί»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕΤσίπρας: Η επόμενη ημέρα ενδιαφέρει πρωτίστως την κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ