• Οικονομία

    Ξεκινά η επιδρομή 120 «ράμπο» της εφορίας-Ανοίγει το κέντρο είσπραξης οφειλών

    • NewsRoom
    Εφορία: Έρχονται μαζεμένα τα ραβασάκια – Πληρωμές φόρων πάνω από 11 δις

    Γιώργος Πιτσιλής. Διοικητής της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων


    Από την 1η Νοεμβρίου 2019 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής (ΚΕΟΦ), το οποίο με 120 εφοριακούς θα είναι αρμόδιο για την είσπραξη των οφειλών των φορολογούμενων που υπάγονται στις ΔΟΥ του νομού Αττικής.

    Αυτό προκύπτει από απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, η οποία προσδιορίζει το πλαίσιο για τη λειτουργία του Κέντρου με το οποίο θα επιχειρηθεί η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία. Σημειώνεται ότι το ΚΕΟΦ θα είναι αρμόδιο για την είσπραξη οφειλών που δεν υπερβαίνουν το 1,5 εκατ ευρώ.

    Στην απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπονται τα ακόλουθα:

    -Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής, Ειδική Αποκεντρωμένη Υπηρεσία, επιπέδου Διεύθυνσης, υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης και έχει έδρα τον νομό Αττικής.

    – Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής είναι αρμόδιο για την επιδίωξη της είσπραξης των οφειλών, οπουδήποτε στην επικράτεια, οφειλετών που υπάγονται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της Περιφέρειας Αττικής, παράλληλα με τις κατά τόπον αρμόδιες ΔΟΥ, οι οποίες εξακολουθούν να έχουν αρμοδιότητα για την επιδίωξη είσπραξης των οφειλών αρμοδιότητάς τους.

    – Τα αρμόδια Τμήματα του ΚΕΟΦ θα λαμβάνουν στοχευμένα μέτρα και θα προχωρούν στη λήψη αναγκαστικών, διασφαλιστικών μέτρων για την είσπραξη των οφειλών, ενώ θα παρακολουθούν και την πορεία των ρυθμίσεων των οφειλετών.

    Σύμφωνα με απόφαση της ΑΑΔΕ, στους επιχειρησιακούς στόχους του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών (Κ.Ε.ΟΦ.) Αττικής, περιλαμβάνεται:

    • Η επιδίωξη είσπραξης οφειλών οπουδήποτε στην επικράτεια, όπως οι οφειλές εξειδικεύονται, καθορίζονται και ανακαθορίζονται με απόφαση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    • Η επιδίωξη είσπραξης οφειλών οπουδήποτε στην επικράτεια με τη λήψη στοχευμένων μέτρων, για οφειλές που καθορίζονται, αρμοδίως.
    • Η λήψη αναγκαστικών, διασφαλιστικών και άλλων μέτρων για την επιδίωξη της είσπραξης των οφειλών.
    • Η έγκριση, ο έλεγχος και η παρακολούθηση ρυθμίσεων οφειλών τμηματικής εξόφλησης.
    • Η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των δρομολογημένων δράσεων και στόχων του Κέντρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Στενό μαρκάρισμα» της ΑΑΔΕ σε όσους δεν πλήρωσαν τέλη κυκλοφορίας-Τι προβλέπει το σχέδιο Πιτσιλή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Απόβαση» της ΑΑΔΕ στο Facebook για την e-φοροδιαφυγή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μύκονος-Μπετόν Αρμέ: H μεγάλη φοροδιαφυγή και πώς τους έπιασαν στην ΑΑΔΕ (4 αποκλειστικές φωτό)



    ΣΧΟΛΙΑ