• Οικονομία

    WSJ: «Πάγωμα» των δασμών στις κινεζικές εισαγωγές σχεδιάζει ο Τραμπ

    • NewsRoom

    Ντόναλντ Τραμπ


    Μέτρα για να καθυστερήσουν τον επόμενο γύρο αμερικανικών δασμών στα κινεζικά αγαθά, που είναι να τεθούν κανονικά σε ισχύ την Κυριακή λαμβάνουν ΗΠΑ και Κίνα, καθώς επιδιώκουν να βρουν τη λύση στον εμπορικό πόλεμο και την υπογραφή της «Πρώτης Φάσης» της συμφωνίας, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

    Οι διαπραγματευτές από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου «θέτουν τα θεμέλια» για τη διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να αναβάλει τους δασμούς ύψους 15% σε κινεζικά αγαθά αξίας περίπου 160 δισ. δολ. τους οποίους ο ίδιος είχε εξαγγείλει, σύμφωνα με την εφημερίδα. Οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν προσπαθήσει να προχωρήσουν σε μια πιθανή εμπορική συμφωνία «πρώτης φάσης», η οποία θα αφορούσε κινεζικές αγορές γεωργικών προϊόντων στις ΗΠΑ.

    Δεν είναι σαφές για πόσο καιρό ακόμα θα μπορούν οι ΗΠΑ να αναστέλλουν την επιβολή αυτού του νέου κύκλου δασμών, που αφορούν τα καταναλωτικά αγαθά που κατασκευάζονται στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων ειδών παιχνιδιού, τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών και ειδών ρουχισμού.

    Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Τραμπ δήλωσε ότι ενδέχεται να περιμένει για μετά τις εκλογές του 2020 ώστε να πετύχει μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει «προθεσμία» για να καταλήξει σε συμφωνία.



    ΣΧΟΛΙΑ