• Οικονομία

    Tι συζήτησαν Ζαββός, Χατζηνικολάου και Λαζαρίδης;

    Ηρακλής Ζαββός

    Ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, κ. Γιώργος Ζαββό


    Tην ανάγκη κατάρτισης στρατηγικού σχεδίου, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταστήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών το κέντρο των αγορών κεφαλαίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, επεσήμανε κατά το γεύμα εργασίας που είχε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Ζαββός, με τον πρόεδρο του Χ.Α., κ. Γ. Χατζηνικολάου, και τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Σ. Λαζαρίδη.

    Ο κ. Ζαββός, που είναι αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αντάλλαξε απόψεις με τη Διοίκηση του Χρηματιστηρίου για τα θέματα που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου. Στη συζήτηση κυριάρχησαν ιδιαίτερα τα θέματα της θεσμικής θωράκισης της Κεφαλαιαγοράς, των μεταρρυθμίσεων στην Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά εν όψει των εξελίξεων στην ενοποίηση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών και της ανάγκης δημιουργίας νέων πράσινων επενδυτικών προϊόντων που θα χρηματοδοτήσουν τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

    Σημειωτέον, ότι το Χ.Α. έχει διαβάθμιση, με βάση τις αξιολογήσεις του οίκου FTSE, αναδυόμενης αγοράς. Η αλλαγή επενδυτικής βαθμίδας και επιστροφής στις ώριμες αγορές, είναι κάτι που θα γίνει με την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας και από την χώρα από τους οίκους αξιολόγησης.



    ΣΧΟΛΙΑ