• Το νέο καλάθι του Άδωνιδος, ο Στέφανος ο Α΄ ζητά αποζημίωση από την ΕΤΑΔ, η συγκίνηση Εξάρχου, οι δυο κυρίες που τα έχωσαν άγρια στον Σκρέκα και η καουμπόικη αγωγή Κυπριώτη

    Την ίδια ώρα που στην Αθήνα ο Σταικούρας και τραπεζίτες ψάχνονται μήπως και βρεθεί τρόπος να ανακουφιστούν οι δανειολήπτες των στεγαστικών δανείων, ο Ευρωπαίος επόπτης χτυπάει «καμπανάκι» για αύξηση των κόκκινων δανείων, επικρίνοντας εμμέσως πλήν σαφώς τις τράπεζες για για ελλιπή σχεδιασμό διαχείρισης κινδύνου, όσον αφορά τις συναλλαγές και τα δάνεια.

    relates to The Global Economy Looks Good for 2018 (Unless Somebody Does Something Dumb)

    Τα παιχνίδια στο καλάθι του Άδωνι

    Αλλάζει επίπεδο το καλάθι του νοικοκυριού.

    Από τα μακαρόνια νούμερο 6 και από το ρύζι Καρολίνα περνάμε στα παιχνίδια.

    Ο Αδωνις Γεωργιάδης βλέποντας την απήχηση που έχει το «καλάθι του νοικοκυριού»  όχι μόνο επικοινωνιακά αλλά και επί της ουσίας αφού σύμφωνα με έρευνα ένας στους ήδη αγοράζει από το καλάθι, σχεδιάζει  να το επεκτείνει στην αγορά των παιχνιδιών.

    Όπως μαθαίνει ο Wiseman θα είναι ένα αυτόνομο καλάθι, στο οποίο θα συμμετέχει όλη η αγορά και φυσικά οι δύο μεγάλοι παίκτες στην αγορά, τα Jumbo ΜΠΕΛΑ 1,37% 26,70 του Απόστολου Βακάκη και ο Μουστάκας.

    Το εγχείρημα σχεδιάζεται με προσοχή ώστε να μην ξανακούσουμε πάλι τα «καμπανάκια» για ενδεχόμενο στρεβλώσεων στην αγορά, όπως στα σούπερ μάρκετ που χρειάστηκε να γνωμοδοτήσει τελικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Θα είναι μικρής διάρκειας- περίπου 15 με 20 ημέρες λόγω της εποχικότητας και προκειμένου να μην υπάρξει συγκέντρωση στην αγορά και αυτό που μένει να δούμε αν τελικά ευοδωθεί το σχέδιο του υπουργού είναι αν θα επιβραβεύει με την παρουσία του το φθηνότερο καλάθι, όπως κάνει στα σούπερ μάρκετ κάθε εβδομάδα.

    Παρά τα καλάθια του Αδώνιδος  έρευνα του ΙΕΛΚΑ, που παρουσιάστηκε χθες , οι καταναλωτές απάντησαν ότι για την ακρίβεια ευθύνεται μεταξύ άλλων,  τόσο η κερδοσκοπία όσο και ο υψηλός ΦΠΑ .

    Ο Στέφανος ο Α΄ και 30.000 από την ΕΤΑΔ

    Βιάστηκα να «αποχαιρετήσω» τις προάλλες τον εκλεκτό της στήλης Στέφανο Βλαστό.

    Η αλλιώς το Στέφανο τον Α’ όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του.

    Που όμως τώρα χάνει το βασίλειο του και δεν θα έχει ποιον να βρίζει.

    Ο ίδιος απ΄ ότι μου μετέφεραν θέλησε η αποχώρηση του από την ΕΤΑΔ να είναι «επεισοδιακή» με «τρόπο» που ίδιος άριστα γνωρίζει .

    Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι αξιώνει από την εταιρεία αποζημίωση περίπου 30.000 ευρώ.

    Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά .

    Παρόλο που απόφαση για την μη ανανέωση της θητείας του από το Υπερταμείο έχει ληφθεί εδώ και αρκετές ημέρες, ο κ. Βλαστός δεν μπορεί ακόμη να αποχωριστεί το γραφείο περνώντας αρκετές ώρες τις ημέρες κλεισμένος σε αυτό.

    Χθες λοιπόν φρόντισε να κάνει αισθητή την παρουσία του η οποία προσιδίαζε με εκείνη …του ταύρου σε υαλοπωλείο.

    Ο λόγος που τα «έχωσε άγρια» και σκαιότατα σε δύο στελέχη της ΕΤΑΔ ήταν επειδή αρνήθηκαν να του καταβάλλουν τις άδειες που υποτίθεται ότι δεν έλαβε τα τελευταία τρία χρόνια.

    Δηλαδή περίπου 30.000 ευρώ.

    Τώρα όπως μου μεταφέρουν κάτι εβδομάδες που απουσίασε τα καλοκαίρια ή τα Χριστούγεννα,  μπορεί να επικαλεστεί ότι πήγαινε να επιθεωρήσει τα ακίνητα της εταιρείας.

    Τέλος πάντων οι άνθρωποι του εξήγησαν  όσο μπορούσαν  ότι …δεν ήταν απλώς υπάλληλος όποτε μπορεί να πληρωθεί μόνον με βάση όσα προβλέπει η σύμβαση του.

    “Ους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι, τους δ’ ανοήτους, το οίημα” όπως είπε και ο Σωκράτης.

     

    Η συγκίνηση του Εξάρχου

    Με έντονη συναισθηματική φόρτιση  και εμφανή συγκίνηση μίλησε ο Αλέξανδρος Εξάρχου αφότου δόθηκε  το πράσινο φως για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Intrakat κατά 100 εκατ. Ευρώ,  και ενώ είχε ήδη ρίξει τη «βόμβα» της διεκδίκησης της Αττικής Οδού μέσω της συμμετοχής στο σχήμα Brisa-Rubicone.

    Ο ισχυρός άνδρας της Intrakat ΙΝΚΑΤ -2,74% 5,33 αρκετά «ανακουφισμένος» ύστερα από την υπερψήφιση της αύξησης από τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης περιέγραψε τις διαπραγματεύσεις με τους ξένους μνηστήρες και δήλωσε πως ήταν απαραίτητη η απόφαση αυτή, ώστε «να μας πάρουν στα σοβαρά και οι δύο εταιρείες του σχήματος για την Αττική Οδό».

    Πρόσθεσε, επίσης, πως πλέον είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποια ΣΔΙΤ μπορεί να κατέβει η εταιρεία και πως στόχος του είναι να υπάρχουν σταθερές χρηματοδοτικές ροές για την εταιρεία.

    Για αυτό το λόγο θα δοθεί και βάρος στα έργα ΣΔΙΤ και τις παραχωρήσεις που αποδίδουν σταθερές χρηματοδοτικές ροές.

    Επίσης, σε μία κίνηση  υπέρβασης της όποιας δικαιολογημένης προσωπικής πικρίας, δήλωσε ότι  στόχος της διοίκησης είναι να πεισθούν όλοι οι μέτοχοι, ακόμα και ο Δημήτρης Κούτρας που είχε οδηγήσει τη γενική συνέλευση σε αναβολή, για το πλάνο της νέας διοίκησης.

     

    Η Παγκρήτια και οι εξαγορές

    Επιπρόσθετα στο θέμα της Παγκρήτιας όπως έχετε ενημερωθεί προχωράει η εξαγορά της Τράπεζας Σερρών.

    Στο νομό που εκλέγεται ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

    Εως τώρα ο Εξάρχου  συναντάει διάφορους τραπεζίτες  προκειμένου να στελεχώσει σε νευραλγικές θέσεις την τράπεζα.

    Όμως εως τώρα, μάλλον έχει απογοητευτεί.

     

    O ξενοδόχος Κυπριώτης και η άγρια δύση

    Λοιπόν πραγματικά έχω μείνει έκπληκτος από τις συμπεριφορές  μερικών επιχειρηματιών,  οι οποίοι πρώτα αφήνουν χρέη στις τράπεζες και μετά όταν πουληθούν τα δάνεια τους σε κάποιο fund, αμέσως ξεκινάνε τον πόλεμο.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα  ξενοδόχος Κωνσταντίνος Κυπριώτης.

    Είναι ο ξενοδόχος που,  όπως λένε οι τραπεζίτες «έχει ρίξει κανονικό πιστόλι σε τράπεζες χρωστάει στην εφορία κάποια εκατομμύρια και γενικά νομίζει ότι η χώρα είναι κανονική Άγρια Δύση».

    Για παράδειγμα χρωστούσε περίπου 140.000.000 ευρώ σε 3 τράπεζες.

    Την EUROBANK ΕΥΡΩΒ 0% 1,78 , την Πειραιώς ΠΕΙΡ -1,75% 3,93 και την ATTICA.

    Οι τράπεζες αφού είχαν να πληρωθούν 6-7 χρόνια αποφάσισαν να πουλήσουν τα δάνεια του.

    Πράγματι η  HIG Capital (μέσω της TEMPUS HOLDINGS) απέκτησε πριν από µερικούς μήνες τις απαιτήσεις της EUROBANK και της Τράπεζας Πειραιώς προς τον ξενοδοχειακό όμιλο Κυπριώτη, o οποίος ελέγχει πέντε ξενοδοχειακά συγκροτήματα στην Κω..

    Στην συνέχεια ο Κυπριώτης, πάρα το γεγονός ότι είχαν πουληθεί τα δάνεια του  ενοικίασε τα ξενοδοχεία του στην ΚΩ στην BRAIN HOTEL, για να τα διαχειρίζεται.

    Αφού λοιπόν έγιναν όλα αυτά, προ λίγων ημερών ο Κυπριώτης αποφάσισε να κατάθεση αγωγή εναντίον των τράπεζων Πειραιώς, Eurobank, Αττικής και στις εταιρείες ARTEMIS SECURITISATION και TEMPUS HOLDINGS.

    Με την αγωγή ζητά να ακυρωθεί η σύμβαση πώλησης των δάνειων των 3 τράπεζων στις ARTEMIS SECURITISATION και TEMPUS HOLDINGS.

    Στην αγωγή αναφέρει ότι οι τράπεζες λειτουργήσαν με δόλιο τρόπο και ότι σε συμπαιγνία με τα funds, μεταβίβασαν τις απαιτήσεις που είχαν από τα ξενοδοχεία του.

    Στην αγωγή προφανώς δεν αναφέρει ότι είχε να πληρώσει 7 ολόκληρα χρόνια, και για αυτό τον λόγο πουλήθηκαν τα δάνεια του.

    Όμως παρά τις αγωγές η Eurobank “δεν τον αφήνει σε χλωρό κλαρί”.

    Για μια ακόμα φορά θα βρεθεί αντιμέτωπος με 5 πλειστηριασμούς την 7η Δεκεμβρίου 2022.

    Επισπεύδουσα είναι η Eurobank και οι πλειστηριασμοί αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα την 17η Νοεμβρίου.

    Πρόκειται για assets της εταιρείας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΦΟΙ ΚΙΤΡΙΝΑ Α.Ε.», πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Κ. Κυπριώτης και αντιπρόεδρος η σύζυγός του.

    Τα προς πλειστηρίαση ακίνητα είναι:

    – Ξενοδοχειακή μονάδα με τιμή πρώτης προσφοράς 587.955,20 ευρώ
    – Οικόπεδο με τιμή πρώτης προσφοράς 53.600 ευρώ
    – Οικόπεδο με κτίσμα με τιμή πρώτης προσφοράς 270.576,80 ευρώ
    – Οικόπεδο με κτίσμα με τιμή πρώτης προσφοράς 36.024,80 ευρώ
    – Οικόπεδο με κτίσμα με τιμή πρώτης προσφοράς 170.648 ευρώ.

     

    Ο Σκρέκας , οι γκρίνιες των βιομηχάνων και οι δυο κυρίες που τα έχωσαν άγρια

    Στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ,  βρέθηκε  ως γνωστόν την Τετάρτη το βράδι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, πρόσωπο με πρόσωπο με τα 94 µέλη του Συμβουλίου που ανήκουν σε  εταιρείες – μέλη του ΣΕΒ.

    Ο wiseman όπως είναι φυσικό είχε τους ανθρώπους του (δύο στον αριθμό) μέσα στο Συμβούλιο και έμαθε σχεδόν όλα τα παρασκήνια και το τι ελέχθη στα πηγαδάκια.

    Λοιπόν έχουμε και λέμε: αρχικά το κλίμα στην ατμόσφαιρα ήταν μεν φιλικό, αλλά σιγά σιγά άρχισαν να αναδύονται οι γκρίνιες και οι αντιρρήσεις  που δεν ήταν και λίγες.

    Όλοι (μα όλοι!) έκαναν παράπονα για το υψηλό ενεργειακό κόστος και για τον υψηλό φόρο στα υπερέσοδα.

    Καμιά δεκαπενταριά μέλη απείλησαν ότι θα βάλουν λουκέτο στις βιομηχανίες τους επειδή «δεν αντέχουν να πληρώνουν τόσα λεφτά για ντίζελ ή φυσικό αέριο».

    Μεταξύ μας πάντως οι 4 (αριθμός: τέσσερις) από αυτούς το εννοούν αφού βρίσκονται σε δεινή θέση με δραματική πτώση τζίρου και συνολική αύξηση λειτουργικού κόστους.

    «Η επιβολή τέλους 10 ευρώ/MWh στο φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μας έχει εκτοξεύσει το κόστος  ενέργειας σε μια εποχή που  παλεύουμε  να επιβιώσουμε, αυτό θα μας τελειώσει» είπε σε πηγαδάκι πασίγνωστος βιομήχανος-μάνατζερ μεγάλου Ομίλου.

    Ονόματα δεν λέμε και οικογένειες δεν θίγουμε φυσικά.

     

    Η σπόντα για τον πρόεδρο

    Μέσα σε αυτή την ωραία ατμόσφαιρα,  ήρθε και ο  πρόεδρος του ΣΕΒ και του ομίλου ΤΙΤΑΝ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και προέβλεψε ότι η «ενεργειακή κρίση  θα διαρκέσει 5 χρόνια, ίσως και παραπάνω» οπότε παριστάμενος μάνατζερ άλλου Ομίλου σχολίασε υψηλόφωνα «Δημήτρη μας έκανες την καρδιά περιβόλι!».

    Υπήρξε όμως και έτερο μέλος του Συμβουλίου που (έστω και χαμηλόφωνα) είπε για τον Πρόεδρο του ΣΕΒ: «Τί μας έφερε τον υπουργό εδώ, ο συγκεκριμένος δεν είναι μέσα στον κύκλο των αποφάσεων, άλλον έπρεπε να φέρει για να του τα πούμε!».

    Εκεί είχαμε και την μεγάλη σπόντα για τον νυν Πρόεδρο: «Μήπως παιδιά ο Δημήτρης (Σ.Σ. Παπαλεξόπουλος) προετοιμάζει απλώς την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο και κάνει δημόσιες σχέσεις με υπουργούς;»

    Να θυμίσω εδώ και καθόλου συμπωματικά, ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ  Θόδωρος Φέσσας που ακόμη δεν έχει «χωνέψει» πως έφυγε από την πολυπόθητη καρέκλα, δεν έχει μόνο φυσική παρουσία στο Συμβούλιο αλλά και μία καλά οργανωμένη ομάδα υποστηρικτών που «ονειρεύονται παλινόρθωση του Θόδωρου!» και η έκφραση δεν είναι του wiseman.

    Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος πάντως σε μία έκρηξη βιομηχανικού ρεαλισμού  μίλησε για  «υπαρξιακή κρίση λόγω ενεργειακού κόστους» σε κλάδους όπως η χημική βιομηχανία, ο χάλυβας, και το τσιμέντο (άρα και ο ‘δικός του’ ΤΙΤΑΝ), ενώ στην ΕΕ κινδυνεύει και η αυτοκινητοβιομηχανία.

    “Χάνουμε θέσεις εργασίας χωρίς περιβαλλοντικό όφελος”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

     

    Τι απαιτούν οι βιομήχανοι

    Θυμίζω πως με τα ενεργειακά  του ΣΕΒ, ασχολείται εδώ και 20 ημέρες ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης και αυτό έχει τη σημασία του για τις ενεργειακές παρεμβάσεις του Συνδέσμου ενώ παρεμβατική άποψη έχει και ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευθύμιος Βιδάλης.

    Συνεπώς στην οδό Ξενοφώντος όπου και το νεοκλασικό που στεγάζει τις υπηρεσίες του Συνδέσμου,  οι βιομήχανοι και λοιποί επιχειρηματίες έχουν οχυρωθεί μέσα στο κτίριο και διαλαλούν τα δίκαια αιτήματά τους.

    Αστειευόμαστε βέβαια για να ελαφρύνουμε το κλίμα!

    Στην πραγματικότητα ζητούν να χαρακτηριστούν «στρατηγικές» μία σειρά από ελληνικές βιομηχανίες ώστε να μην υφίστανται το πρόγραμμα περιοδικών διακοπών ηλεκτροδότησης, παρόλο που ο ΣΕΒ συμφωνεί στις δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης και μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας.

    Επίσης  επιμένουν και τα έχουν «τσουγκρίσει» με την κυβέρνηση  στη σύναψη διμερών συμβάσεων ενέργειας μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών ενέργειας.

    «Να εφαρμόσουμε οπωσδήποτε τους κανονισμούς  της ΕΕ για την εξαίρεση των διμερών συμβάσεων από τα ανώτατα όρια εσόδων, αυτό θα δημιουργήσει  οφέλη και για το κράτος» λέει ο ΣΕΒ και ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος αλλά να δω ποιος θα τον πιστέψει.

    Παράλληλα ο ΣΕΒ πιέζει ασφυκτικά για  επιτάχυνση στη χορήγηση όρων και αδειών σύνδεσης, ειδικά των έργων ΑΠΕ ενώ ανεβάζει τους τόνους στο ζήτημα των επιδοτήσεων των λογαριασμών ρεύματος, μιλώντας για τις συνέπειες στην παραγωγή και την απασχόληση.

     

    Οι δυο κυρίες και ο Σκρέκας

    Όλα αυτά ο Κώστας Σκρέκας θα τα μελετήσει όπως είπε σε συνεργασία με το Μαξίμου ενώ μίλησε και για το  πλαίσιο των δημοσιονομικών περιθωρίων μέσα στο οποίο θα εξεταστεί η μέγιστη δυνατή στήριξη της βιομηχανίας,  κάτι που θεωρήθηκε πολύ γενικολογικό και χωρίς συγκεκριμένες αναφορές.

    Αποτέλεσμα ήταν να ακουστεί ένας φαρμακερός διάλογος ανάμεσα σε δύο ευειδείς και πανέξυπνες  κυρίες:

    -Ήρθε καλοντυμένος, καλοχτενισμένος αλλά μάλλον απροετοίμαστος ο υπουργός σήμερα…

    -Ναι και γι’ αυτό παραμένει λίγος!

    Ελπίζουμε και ευχόμαστε να εννοούσε «πολιτικά λίγος» διότι αυτό διορθώνεται…

    Η μια κυρία είναι CEO σε βορειοελλαδίτικη εταιρεία της βιομηχανίας και η άλλη Γενική διευθύντρια σε επίσης μεγάλη εταιρεία εισηγμένη στο ελληνικό χρηματιστήριο.

     

    «Έρχεται η λυπητερή» από τον SSM για τις τράπεζες

    Την ίδια ώρα που στην Αθήνα ο Σταικούρας και τραπεζίτες ψάχνονται μήπως και βρεθεί τρόπος να ανακουφιστούν οι δανειολήπτες των στεγαστικών δανείων, ο Ευρωπαίος επόπτης χτυπάει «καμπανάκι» για αύξηση των κόκκινων δανείων, επικρίνοντας εμμέσως πλήν σαφώς τις τράπεζες για για ελλιπή σχεδιασμό διαχείρισης κινδύνου, όσον αφορά τις συναλλαγές και τα δάνεια.

    Βέβαια εδώ στην Αθήνα αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, μια που για να δεχθούν οι τράπεζες να κάνουν ρύθμιση, πρέπει πρώτα να κοκκινήσει το δάνειο.

    Αλλά ας δούμε τα «επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» που βλέπουν στη Φρανκφούρτη να έρχονται και ανησυχούν.

    Λοιπόν ο Αντρέα Ενρία, ο επικεφαλής του SSM,  ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ότι δεν χρειάζεται να μπει η οικονομία σε ύφεση για να αρχίσουν να «σκάνε τα δάνεια».

    Η έκρηξη των επιτοκίων  (ό ίδιος το έθεσε πιο κομψά, κάνοντας λόγο για ταχύτατη ομαλοποίηση των επιτοκίων) είναι αρκετή για να αναδείξει τα τρωτά σημεία που κρύβουν τα στεγαστικά δάνεια, η χρηματοδότηση εμπορικών ακινήτων και γενικότερα  όλο το πλέγμα των μοχλευμένων δανείων.

    Για το λόγο αυτό όπως αποκάλυψε στην αξιολόγηση που θα γίνει φέτος ο SSM πρόκειται να ζητήσει πρόσθετα κεφάλαια (Pillar 2 capital) σε αρκετές τράπεζες.

    Ήδη στην  Φρανκφούρτη έντρομοι διαπιστώνουν ότι ο ενάρετος κύκλος μείωσης των κόκκινων δανείων έχει κλείσεις,  βλέποντας ότι  τα κόκκινα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια έχουν αρχίσει να παίρνουν τον ανήφορο.

    Σε κάθε περίπτωση η άνοδος των επιτοκίων μπορεί να τονώσει τα κέρδη των τραπεζών όμως επειδή το νόμισμα έχει δύο όψεις, η εξέλιξη αυτή είναι πιθανόν να «ροκανίσει» την αξία των ενεχύρων (κυρίως δηλαδή των ακινήτων) που έχουν στα χέρια τους οι τράπεζες.

     

    … και η απάντηση από την Deutsche Bank

    Την τιμή των τραπεζών την κριτική του Ευρωπαίου Επόπτη έσπευσε να υπερασπιστεί η Deutsche Bank.

    Δεν χρειαζόμαστε στη Deutsche Bank μια ρυθμιστική αρχή που να μας λέει τι να κάνουμε.

    Έχουμε κάνει θαυμάσια δουλειά στο να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο», απάντησε ο CEO της γερμανικής τράπεζας Christian Sewing, μέσω ενός συνεδρίου των FT,  οποίος φαίνεται να έχει αναλάβει τον ανεπίσημο ρόλο του εκπροσώπου του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου και σκληρό επικριτή των μηχανισμών της ΕΚΤ.

     

     

    Το όραμα του Γιάννου Κοντόπουλου για το ΧΑ

    Στίγμα και όραμα για το που θέλει να πάει η αγορά έδωσε ο CEO του Χρηματιστηρίου κ. Γιάννος Κοντόπουλος στους ξένους συνομιλητές του στο Λονδίνο.

    Ο στόχος λοιπόν, είναι ως το 2030 η σχέση της κεφαλαιοποίησης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου με το ΑΕΠ της χώρας να φθάσει το 100% από 35% που είναι περίπου σήμερα.

    Δεν είναι τυχαίο ότι την τελευταία εβδομάδα είχαμε μπαράζ εκθέσεων για την πορεία της αγοράς και της ελληνικής οικονομίας.

    Μόλις χθες η Goldman Sachs επανήλθε με έκθεσή της θέτοντας στόχο τις 950 μονάδες, στις αρχές της εβδομάδας η Morgan Stanley εμφανίστηκε σούπερ αισιόδοξη για την πορεία της οικονομίας το 2023, η Bank of America παρουσιάστηκε overweight για τις ελληνικές μετοχές αποθεώνοντας τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0,11% 36,50 , όπως και η Wood χθες που έδωσε τιμή στόχο τα 26 ευρώ και η JP Morgan συμπεριέλαβε στο χαρτοφυλάκιό της τον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,18% 16,82 για πρώτη φορά με τιμή στόχο τα 15 ευρώ.

    Είναι προφανές ότι κάτι αλλάζει και ο Γιάννος Κοντόπουλος κρατάει την μπαγκέτα.

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.