• Καυστικός Στέφανος Μάνος με μια πρόταση στον Σταϊκούρα, η μεγάλη ανατροπή από την ΤτΕ για την Αττικής, στον αέρα το ACTION 24 και ένα quiz με τον CEO, τους μπράβους και τον κόκορα

    Κάποιος περαστικός μάλιστα που ειδε τον CEO, μαζί με τον μπράβο, επανέλαβε την φράση της George Eliot, “Ήταν σαν τον κόκορα που πίστευε πως ο ήλιος ανέτειλε για να ακούσει το λάλημά του”.

    image

    Ο Στέφανος Μάνος και η απαλλαγή των τόκων για τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας

    Μέχρι  τη Φρανκφούρτη και την ΕΚΤ φαίνεται ότι έχει φθάσει ο απόηχος της «σύγκρουσης» μεταξύ Κυβέρνησης και τραπεζών.

    Μην περιμένετε όμως λύση του δράματος από κεντρικούς τραπεζίτες. Αυτοί σε τέτοιες περιπτώσεις περιορίζονται σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, δηλαδή σε «ναι μεν, αλλά…».

    Αντίθετα ένας γνήσιος φιλελεύθερος, όπως ο Στέφανος Μάνος, δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομα τους.

    «Ο ΥΠΟΙΚ κ. Σταϊκούρας απαίτησε αναρμοδίως από τις ιδιωτικές Τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες που χρεώνουν τους πελάτες τους.

    Αν οι τραπεζίτες δεν ήταν ψοφοδεείς θα έπρεπε να απαιτήσουν, αναρμοδίως και αυτοί, να μειώσει ο κ. Σταϊκούρας τους φόρους που επιβάλλει στους πολίτες» , έγραψε στο twitter.

    Ο Μάνος  είτε συμφωνείς μαζί του είτε όχι ποτέ δεν μάσησε  τα λόγια του.

    Και επειδή πλησιάζουν οι  εκλογές  όσο πιο γρήγορα καταλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομικών ότι οι ψηφοφόροι δεν ψηφίζουν για  τις «καλές προθέσεις της Κυβέρνησης» έναντι των κακών τραπεζών τόσο το καλύτερο.

    Αντί να σκιαμαχούν  με τις τράπεζες με αμφίβολα αποτελέσματα,   θα μπορούσαν  να επαναφέρουν  εδώ και τώρα την φορολογική απαλλαγή μέρους των τόκων για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.

    Το μόνο δίκαιο και αποτελεσματικό μέτρο το οποίο θα ανακουφίσει χιλιάδες δανειολήπτες.

    Η χώρα έχει βγει από τα  Μνημόνια όποτε  τα χέρια της Κυβέρνησης δεν είναι πλέον δεμένα.

    Σήμερα η δόση για το στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας όχι απλώς δεν μειώνει το φορολογητέο εισόδημα, αλλά φορολογείται με συντελεστή που φθάνει το 40%.

    Από την άλλη το να προωθείς στοχευόμενα μέτρα όπως η  «Γέφυρα» για τους πραγματικά ευάλωτους δανειολήπτες, είτε αυτοί έχουν δανειστεί για ν΄αγοράσουν  το «δικό τους σπίτι» είτε για ν΄αλλάξουν το αμάξι τους με νέας τεχνολογίας  δείχνεις μία κοινωνική ευαισθησία,  με αμφίβολα όμως αποτελέσματα.

    Στην ίδια λογική κινείται και η  πίεση για τη μείωση των  προμηθειών ή αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων.

    Πράγματι οι τράπεζες θα έπρεπε να έχουν εκλογικεύσει την τιμολογιακή τους πολιτική.

    Όμως  ποιο είναι το όφελος που θα δει στην τσέπη του ένας καταθέτης αν το επιτόκιο από  0,20% πάει στο 0,5% ή στο 0,75% ή αν ακόμη η Τράπεζα σταματήσει να χρεώνει 2 ευρώ προμήθεια για την μεταφορά χρημάτων σε άλλη τράπεζα.

    Αστεία πράγματα.

    Όλα αυτά μου θυμίζουν πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος  είχε αναγάγει την διαχείριση της μιζέριας σε επιστήμη.

    Πρακτικές οι οποίες αποδοκιμάστηκαν στις εκλογές.

    Τράπεζα Αττικής: Ανατροπή από την ΤτΕ, βάζει όριο την 15η  Δεκεμβρίου

    Ο κρισιμότερος μήνας για την Attica Bank είναι ο Δεκέμβριος.

    Η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) ανυπομονεί να ολοκληρωθεί η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου καθώς είναι απαραίτητο να μπουν τα λεφτά, έτσι ώστε η Αττικής να μπορέσει να κινηθεί με ευκολία σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον.

    Στην παρούσα φάση η Τράπεζα λόγω της έλλειψης κεφαλαίων αδυνατεί να «παίξει μπάλα» σε υψηλότερη κατηγορία.

    Ως εκ τούτου πηγές της ΤτΕ, εξήγησαν με  σαφήνεια το Σάββατο στον  WISEMAN, ότι έως τις 15 Δεκεμβρίου του 2022, οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα πρέπει να έχουν δείξει το χρώμα του χρήματος.

    Αυτή είναι η τελευταία προθεσμία, παρά το γεγονός ότι προ ημερών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υποστήριζαν ότι ίσως δοθεί νέα προθεσμία για να μπουν τα λεφτά, έως το τέλος Μαρτίου του 2023.

    Σε αντίθετη περίπτωση, που παρέλθει η 15η Δεκεμβρίου, και δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της ΤτΕ, θα ενεργοποιηθεί plan B, το οποίο το γνωρίζουν μόνο 2-3 άνθρωποι στην ΤτΕ.

    Επί της ουσίας ο επόπτης θέλει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα πριν τις εορτές των Χριστουγέννων.

    Τι σημαίνει Plan B

    Για το περιεχόμενο του plan B της ΤτΕ προφανώς γνωρίζουν 2-3 άτομα στην τράπεζα της Ελλάδος.

    Εκτιμάται ότι ένας από αυτούς είναι και ο γενικός Διευθυντής της ΤτΕ κ. Γιώργος Πάσχας ο οποίος όντας πειθαρχημένος από την φύση του, επιθυμεί να υπάρχει στρατιωτική πειθαρχία όταν μπαίνουν προθεσμίες και όρια.

    Επι της ουσίας μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν.

    Για την Αττικής δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί καμμιά συστημική τράπεζα και αυτό είναι δεδομένο.

    Άρα δια της άτοπου απαγωγής συμπεραίνεται, ότι οι μοναδικές που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να δείξουν ενδιαφέρον είναι οι άλλες μικρότερες τράπεζες όπως για παράδειγμα η OPTIMA BANK και η Παγκρήτια.

    Αλλά επαναλαμβάνω πρόκειται για υποθετικά σενάρια και μόνο.

    Το στοίχημα της Ιntrum

    Στις αγορές βγαίνει και η Ιntrum (η μητρική) για να δανειστεί περίπου 300 εκατ.ευρω.

    Το στοίχημα και σε αυτή την περίπτωση είναι με τι επιτόκιο θα δανείσουν οι αγορές μία εταιρεία που έχει ως κύριο αντικείμενο της την διαχείριση των κόκκινων δανείων.

    Η Σουηδική εταιρεία πρόκειται πιθανόν να προχωρήσει στην έκδοση του 5ετούς ομολόγου ( unsecured senior bond) σήμερα, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει παλαιότερο χρέος της το οποίο «έτρεχε» με επιτόκιο 3,125%.

    Είμαι πολύ περίεργος να δω στην παρούσα συγκυρία, και με την ΕΚΤ έτοιμη να προχωρήσει σε περίπου δέκα ημέρες (15/12)  σε νέα αύξηση του επιτοκίου της,  αν κατορθώσει να δανειστεί με επιτόκιο χαμηλότερο από εκείνο των ομολόγων (3,1%) που λήγουν το 2024.

    Για λόγους σύγκρισης να σας θυμίσω ότι στην 5ετία οι Ελληνικές τράπεζες δανείστηκαν με επιτόκιο 7% -7,5%, άλλα ας  όψεται η έλλειψη επενδυτικής βαθμίδας.

     

    «Έξυπνη Πόλη» ο Δήμος Αθηναίων

    Σε Έξυπνη Πόλη μετατρέπει και με τη… βούλα την πρωτεύουσα ο Κώστας Μπακογιάννης.

    Μετά από πολύμηνες διεργασίες και προετοιμασίες, ο υφυπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης, ενέταξε επισήμως στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης «Smart Cities» τον δήμο Αθηναίων, με το ύψος της χρηματοδότησης να πλησιάζει τα 20 εκατ. ευρώ.

    Τα χρήματα που θα λάβει ο Δήμος από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διατεθούν για την υλοποίηση έργων που θα προωθούν την ενεργειακή και ψηφιακή του μετάβαση.

    Το πρώτο μέρος του μεγάλου project που τρέχει το Υπουργείο Οικονομικών και το Ψηφιακής Διακυβέρνησης μπαίνει στη τελική του φάση, αφού μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί 16 Δήμοι της χώρας, με τον Δήμο Αθηνών να λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος.

    Το έργο των «Smart Cities», συνολικής αξίας 320 εκατ. ευρώ, χωρίζεται σε δύο μέρη.

    Το πρώτο αφορά τους 16 μεγαλύτερους Δήμους της χώρας, µε πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, συν τον Δήμο Τρικκαίων που θεωρείται υπόδειγμα, με τις επενδύσεις να ξεπερνούν τα 90 εκατ. ευρώ.

    Το δεύτερο στάδιο σχετίζεται µε τους υπόλοιπους 315 Δήμους της χώρας, οι οποίοι θα λάβουν συνολικά σχεδόν 230 εκατ. ευρώ, με ποσά από 200.000 ευρώ για τους πολύ μικρούς δήμους, μέχρι και 2,5 εκατ. ευρώ για εκείνους τους δήμους που έχουν λίγο κάτω από 100.000 κατοίκους

    Μύκονος: Νέο ξενοδοχείο από τους άρχοντες της Παράγκας

    Την υπαγωγή του στον αναπτυξιακό νόμο πέτυχε το νέο ξενοδοχείο της Cycladic Farms IKE, η οποία όπως διαπίστωσε ο Wiseman είναι συμφερόντων του Mario Hertel.

    Για όσους περνούν τα καλοκαίρια τους στο νησί των ανέμων το όνομα λέει πολλά και σίγουρα θα φέρνει στο μυαλό τα ατελείωτα πάρτι στο Scorpios.

    Ο Γερμανός επιχειρηματίας δραστηριοποιείται τα τελευταία 17 χρόνια στο νησί.

    Μεταξύ των επενδύσεών του είναι το San Giorgio Hotel Mykonos, ενώ τα νέα του σχέδια περιλαμβάνουν πεντάστερο μπουτίκ hotel 11 δωματίων στην Παράγκα.

    Το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 3,4 εκατομμύρια και θα ενισχυθεί με 1 εκατ. με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

    Βαγγέλης Μυτιληναίος: Ποιες αλλαγές δρομολογεί

    Στις 14 Δεκεμβρίου μαθαίνω πως θα ανακοινωθούν οι αλλαγές που συντελούνται  στον Όμιλο Mytilineos ΜΥΤΙΛ 2,81% 36,62.

    Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης θα γνωρίζετε, φυσικά, ότι αυτή την περίοδο συντελείται μία κοσμογονία στην εισηγμένη.

    Οι άνθρωποι του Ομίλου κρατάνε κλειστά τα χαρτιά τους, αλλά οι διαρροές και οι αποκαλύψεις δίνουν και παίρνουν.

    Όπως κατάφερα να πληροφορηθώ  επίκεινται δύο σοβαρές  ανακοινώσεις.

    Η πρώτη, όπως θα έχετε ήδη διαβάσει στο Wiseman, αφορά τις αλλαγές σε πρόσωπα, άλλωστε και ο ίδιος ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είχε αναφερθεί στον  μετασχηματισμό της εισηγμένης καθώς εκτιμά πως έχει έρθει η ώρα να πάρει η νέα γενιά τα ηνία στα χέρια της.

    Ωστόσο, ο Όμιλος δε θα προχωρήσει απλά σε μία «αλλαγή φρουράς», αλλά μαθαίνω πως θα έχουμε και αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσει  τα έργα του Υπουργείου Υποδομών, καθώς έντονη είναι η φημολογία για την απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου από τον Όμιλο και τη δημιουργία μίας θυγατρικής, και αυτή  πιθανότατα θα είναι η δεύτερη ανακοίνωση.

    Σίγουρα πρόκειται για μία κίνηση που δείχνει ότι η Mytilineos πρωταγωνιστεί και στα έργα υποδομών, καθώς εντός του 2022 κατάφερε να ολοκληρώσει νωρίτερα από το αναμενόμενο την παράκαμψη Αμφιλοχίας, να επικρατήσει στον διαγωνισμό για την παράκαμψη Χαλκίδας, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχει υπογράψει τη σύμβαση για το Flyover Θεσσαλονίκης, το οποίο κλείδωσε μαζί με την ΑΒΑΞ.

    Τι λέει στον wiseman πρώην πρωθυπουργός

    Ο wiseman μίλησε πολύ πρόσφατα με κορυφαίο πολιτικό που διετέλεσε πρωθυπουργός, που όμως έχει ήδη αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό πολιτική αλλά ξέρει να «διαβάζει» τα σημάδια της κοινωνίας.

    Η βασική ερώτηση ήταν φυσικά ο χρόνος των εκλογών και η απάντηση αρκούντως γλαφυρή:

    «Αν με ρωτήσεις να απαντήσω εκ βάθους ψυχής που λένε, δεν πιστεύω πως ‘οι εκλογές μας έφτασαν και μάλιστα με βήμα ταχύ’, όπως πιστεύουν πολλοί ειδικά  αφότου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πολύ έμμεσα τις προανήγγειλε με αίσθηση γεύσης και όσφρησης λέγοντας ότι ‘μυρίζει πλέον εκλογές’.

    Έτσι και αλλιώς το 2023 είναι χρονιά εκλογών, οπότε η προαναγγελία ήταν αναμενόμενη.

    Θα πάμε λοιπόν σε εκλογές πριν κλείσει το μέγιστο θέμα με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης;

    Θα πάμε πριν ρυθμιστούν όλες οι επιδοτήσεις και προσφορές προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

    Θα πάμε πριν λυθεί το θέμα με τις επιδοτήσεις του αερίου προς τους χιλιάδες καταναλωτές;

    Με τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια να μένουν αρρύθμιστα;

    Πριν τακτοποιηθούν 4-5 μεγάλα έργα υποδομών όπως η Αττική Οδός;

    Όλα αυτά θα λυθούν ή θα δρομολογηθούν γύρω στην άνοιξη και εγώ βλέπω τις πρώτες εκλογές νωρίτερα από εκείνη την γλυκιά εποχή του χρόνου» κατέληξε στην ανάλυσή του.

    Προσέθεσε επίσης πως  βέβαιον είναι πως ενόψει άνοιξης και κρίσιμων  διαδικασιών θα θαυμάζουμε  ολοένα και περισσότερους υπουργούς να προβάλλονται και αυτοπροβάλλονται για να διεκδικήσουν την πρωτιά (και όχι μόνο την εκλογή και επανεκλογή) στην περιφέρειά τους…

    Δένδιας VS Θεοδωρικάκου

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το κυβερνών κόμμα και πεδίον δόξης λαμπρόν για σκληρή αντιπαράθεση είναι ο  Νότιος Τομέας της Β’ Αθήνας.

    Κυρίαρχος μέχρι πρότινος εκεί ο Υπουργός Νίκος Δένδιας, πολιτικός προβεβλημένος και με αβανταδόρικο υπουργείο αλλά και με ισχυρούς υποστηρικτές στο χώρο των media και του επιχειρείν.

    Θα τον έλεγε κάποιος και ‘σούπερ δελφίνο’.

    Έλα όμως που στην περιφέρεια αυτή κατεβαίνει για υποψήφιος, άλλος πολύ  δραστήριος και πολυπράγμων  υπουργός, ο διατηρών το χαρτοφυλάκιο  Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

    Ο δημοφιλής Τάκης με πλούσιο πολιτικό παρελθόν (και γραμματέας της ΚΝΕ προ 30 ετών θυμίζω, μεγάλο σχολείο αρκεί να το εγκαταλείψεις εγκαίρως) «βομβαρδίζει» με αναρτήσεις του τα κοινωνικά δίκτυα, με αιχμή  τη δραστηριότητα των αστυνομικών δυνάμεων, από τις διώξεις για κακοποιήσεις ζώων, τις συλλήψεις παραβατών πάσης φύσεως ή τους τερματισμούς καταλήψεων, με πιο πρόσφατη την κατάληψη «Mundo Nuevo» στη Θεσσαλονίκη.

    Η επιδίωξή του προφανής: να  ξεπεράσει σε σταυρούς τον επίσης δημοφιλή  υπουργό, Νίκο Δένδια.

    Πολλοί λένε πως σε αυτή την προσπάθεια αμέριστη συμπαράσταση παρέχει στον Τάκη, ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Θυμίζω ότι στους κεντρικούς δρόμους της Καλλιθέας περιηγήθηκε προ ημερών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψή του στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

    Σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί επεσήμανε ότι στην Καλλιθέα είχε ο ίδιος την πρώτη του προεκλογική παρουσία ως υποψήφιος βουλευτής, πίσω στο 2003.

    Δίπλα του συνεχώς ο Τάκης Θεοδωρικάκος αλλά όχι και ο Νίκος Δένδιας, για πολλούς σημαδιακές κινήσεις.

    Ο δυναμικός Σαρακάκης…

    Μια ιδιαίτερα δυναμική εταιρεία εφοπλιστική  εταιρεία που ανήκει στην γνωστή επιχειρηματική φαμίλια των Σαρακάκηδων, βραβεύτηκε την Παρασκευή το βραδύ από τους  L’loyds σαν η Εταιρεία Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς

    Η Ionic Shipping διαχειρίζεται στόλο από 14 φορτηγά πλοία και επτά δεξαμενόπλοια.

    Ιδρύθηκε το 2009 από τον Δημήτρη-Φρανκ Σαρακάκη και επικεντρώνει τη δραστηριότητά της στη διαχείριση ενός διαφοροποιημένου στόλου δεξαμενόπλοιων και bulk carriers.

    Η εταιρεία εξελίσσεται και κάνει την υπέρβαση, παρουσιάζοντας ένα προφίλ δημιουργικό και δραστήριο, ειδικά στον κυβερνοχώρο.

    Δημήτρης-Φρανκ Σαρακάκης, Ionic Shipping

    …και ο δραστήριος Κοντόπουλος

    Όμως από τους Lloyds βραβεύτηκε και το Χρηματιστήριο Αθηνών διότι πέτυχε την έκδοση τεσσάρων ομολογιακών δανείων από τρεις ναυτιλιακές εταιρείες μέσα στο 2022 μία πρωτοποριακή κίνηση που βάζει στο χάρτη της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς την ναυτιλία.

    Το βραβείο  παρέλαβαν από την Δέσποινα Θεοδοσίου, η  Πέγκι Παπασταύρου, Διευθύντρια Εισηγμένων Εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, και ο Γιάννος Κοντόπουλος, διευθύνων σύμβουλος.

    Και μιας και μιλάμε για τον κ. Κοντόπουλο να σας πω ότι έχει αγοράσει μια ωραία μονοκατοικία κάπου στα βόρεια προάστια την οποία μάλιστα ανακαινίζει με σχετικά αργούς ρυθμούς.

    Not bad at all.

     

    Δέσποινα Θεοδοσίου, Πέγκι Παπασταύρου  και Γιάννος Κοντόπουλος

    ACTION 24, live

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το νέο Action 24 των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου, Γιάννη Καϋμενάκη και του επιχειρηματία Αλέξανδρου Εξάρχου που έδωσαν το «πράσινο φως» για έναρξη του ανανεωμένου προγράμματος, σε λίγες ώρες δηλαδή ξημερώματα Δευτέρας 5/12.

    Η «σφραγίδα» του διευθυντή και επικεφαλής του όλου εγχειρήματος, δημοσιογράφου Γιάννη Σαραντάκου ισχυροποιεί την πεποίθηση ότι πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ιδιωτικό ενημερωτικό κανάλι στη χώρα, καίτοι περιφερειακό.

    Το πρόγραμμα του καναλιού θα βγει σύσσωμο με την πρώτη πρωϊνή εκπομπή να επισκέπτεται ως καλεσμένος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ενώ στην πρεμιέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις 7 μ.μ. με τον Βασίλη Τσεκούρα (δημοσιογράφο του Mononews.gr επίσης) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος θα σχολιάσει τη δημοσκόπηση της Rass και με την ιδιότητα του πολιτική ερευνητή.

    Με τη Rass θα πορευτεί το κανάλι κατά την προεκλογική περίοδο. Πάντως το νέο Action 24 θα αποτελέσει ένα «πείραμα» η επιτυχία του οποίου θα κρίνει αν τελικά οι επενδυτές θα διεκδικήσουν την 7η άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

    QUIZ: Το κοράκι, ο κόκορας και ο μπράβος

    Ποιος επικεφαλής εταιρείας κόκκινων δανείων (αυτοδιαφημίζεται μάλιστα ως η κορυφαία εταιρία στη διαχείριση απαιτήσεων στην ελληνική αγορά με δυναμική ομάδα 1.400 ατόμων προσωπικό) που στο μετοχικό της κεφάλαιο μετέχει κατά μεγάλο ποσοστό άνω του 50% ευρωπαϊκή εταιρεία, εθεάθη προ ημερών να τριγυρνάει το Κολωνάκι με έναν μπράβο που ήταν σαν τσετσένος;

    Φοβάται κάτι η απλά είναι της μόδας οι μπράβοι σε στυλ Τσετσένου;

    Κάποιος περαστικός μάλιστα που είδε τον CEO  μαζί με τον μπράβο, μονολογώντας,  θυμήθηκε την φράση της Αγγλίδας συγγραφέως George Eliot, 1819-1880.

    “Ήταν σαν τον κόκορα που πίστευε πως ο ήλιος ανέτειλε για να ακούσει το λάλημά του”.

    Άκουσα την φράση, δεν έδωσα καμιά σημασία και έφυγα…

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.