• Το win win deal Στάσση-Εξάρχου, mea culpa κ. Λαζαράκου, η παράταση για τον ΒΟΑΚ, πόσα πλήρωσε ο Νίκος Σταθόπουλος και ένα hot quiz με το ακριβότερο διαζύγιο στην Ελλάδα

    Μετά τη χθεσινή  ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  για τη δίκη της Folli οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αδικήσαμε την Βασιλική Λαζαράκου…

    image

    Οι διεθνείς αγορές

    Τέτοιο ράλι στις διεθνείς αγορές για το δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, έχουμε να δούμε πολλά χρόνια.

    Μόνο ο S&P 500 έχει κάνει ράλι 600 μονάδων  και βρίσκεται τώρα στις 4,771 μονάδες.

    Επίσης ο DOW βρίσκεται στις 37,600 μονάδες από 32,417 μονάδες στις 27 Οκτωβρίου.

    Και όλα αυτά καθώς υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για σημαντικές περικοπές των επιτοκίων την επόμενη χρονιά.

    Για να καταλάβετε τι εχει συμβεί.

    Αρχές Νοέμβριου στις αγορές των ΗΠΑ, ο δείκτης της μεταβλητότητας (S&P 500 VIX) ήταν στις 21 μονάδες, δηλαδή σε υψηλά επίπεδα.

    Προφανώς οι επενδυτές φοβόντουσαν και ποντάραν είτε στην πτώση της αγοράς (Short) είτε ήταν εκτός αγοράς.

    Όμως έγινε η έκπληξη.

    Με το ράλι των αγορών ο δείκτης υποχώρησε σημαντικά με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή να βρίσκεται σίτα 12,38 μονάδες.

    Επίσης ο S&P 500 9 day Volatility βρίσκεται στις 11,01 μονάδες.

    ΜΥΤΙΛ vs ΟΤΕ

    Θα συνεχίσω για μια ακόμα φορά την στήλη με τη μεγάλη μάχη που δίνεται στο ταμπλό, μεταξύ Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00  και ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 .

    Από την Δευτέρα έχουμε προβλέψει ότι o ΜΥΤΙΛ θα κλείσει την χρονιά με υψηλότερη κεφαλαιοποίηση από τον ΟΤΕ.

    Χθες η τιμή της μετοχής της Mytilineos σημείωσε οριακή άνοδο στα 36,94 ευρώ και έχει πλέον κεφαλαιοποίηση 5,28 δισ. ευρώ.

    Ο ΟΤΕ έκλεισε με πτώση 1,02% χθες στα 12,67 ευρώ ενώ τα χαμηλά έτους είναι τα 12,57 ευρώ.

    Δηλαδή απέχει μόλις 0,10 ευρώ, από τα χαμηλά του 2023.

    Η κεφαλαιοποίηση είναι 5,296 δισ. ευρώ.

    Η πλήρης απαξίωση από την Γερμανική μητρική η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έφερε κοσμογονικές αλλαγές.

    To win win deal Στάσση Εξάρχου

    Μετά το deal ΔΕΗ Intrakat οι δυο μετοχές  σημείωσαν και πάλι υψηλά 52 εβδομάδων.

    Η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,59% 11,48 έκλεισε στα 11,42 ευρώ και η Intrakat ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05 στα 4,31 ευρώ.

    Κάποια στιγμή  η Intrakat πέρασε σε αρνητικό  πρόσημο αλλά τελικά ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

    Τώρα τι κερδίζουν οι εισηγμένες.

    Στο πλαίσιο της εν λόγω συμφωνίας, προβλέπεται ότι ο Όμιλος Intrakat θα μεταβιβάσει στην εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες 6 έργα ΑΠΕ εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου 164 MW.

    Ταυτόχρονα, προβλέπεται ότι η εταιρεία ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα εισέλθει ως μέτοχος κατά ποσοστό 49% σε εταιρείες συμμετοχών του Ομίλου Intrakat στις οποίες ανήκει χαρτοφυλάκιο έργων υπό ανάπτυξη, συνολικής ισχύος περίπου  1,6 GW, ενώ η συμφωνία μπορεί να διευρυνθεί υπό προϋποθέσεις.

    Η  συναλλαγή για το ποσοστό συμμετοχής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες αντιστοιχεί σε enterprise value που ανέρχεται σε €100 εκατ.  Η αξία της από κοινού επένδυσης στην δυνητική πλήρη ανάπτυξή της, εκτιμάται ότι θα υπερβεί το € 1 δισ.

    Είναι σαφές ότι πρόκειται για win win deal Στάσση – Εξάρχου.

    Από την μια πλευρά ο Στάσσης ενδυναμώνει την ΔΕΗ με νέες ΑΠΕ που είναι και ο κυρίαρχος στόχος του, ενώ ο Εξάρχου βρίσκει επιπλέον ρευστότητα για να ολοκληρώσει  μαζί με την ΔΕΗ τις ΑΠΕ της Intrakat που είναι σε εξέλιξη.

    Το έργο που έχουν μπροστά τους οι δυο εταιρείες είναι θηριώδες.

    Η Intrakat βάζει και μετρητά το ταμείο της το οποίο ενδυναμώνεται περαιτέρω.

    Ομολογουμένως ήταν μια κίνηση στρατηγικού χαρακτήρα.

    Η ημέρα του Κόκκαλη

    Χθες για μια ακόμα συνεδρίαση έλαμψαν οι Intrakom, Intralot, ΚΛΜ, ΚΕΚΡΟΨ.

    Δηλαδή και οι 4 μετοχές του Σωκράτη Κόκκαλη.

    Intracom και Intralot έκαναν ρεκόρ 52 εβδομάδων.

    Βέβαια στην Intralot ο όγκος συναλλαγών ξεπέρασε τα 3,13 εκατ. μετοχές, κάτι ίσως υπό προϋποθέσεις να μην είναι θετικό.

    Μάλιστα στο Auction κάποιος πονηρός πήγε να πουλήσει 600.000 μετοχές στα 1,06 ευρώ αλλά τελικά έγιναν μόνο τα 200.000 τεμάχια.

    Mea Culpa, κ. Λαζαράκου

    Μετά τη χθεσινή  ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  για τη δίκη της Folli οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι στην χθεσινή στήλη αδικήσαμε την Βασιλική Λαζαράκου.

    Όμως η κριτική μας καλόπιστη πάντα στηρίχθηκε στην δημόσια δήλωση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού  ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ημέρας  (το οποίο στηρίχθηκε σε δήλωση του ιδίου)  διαβεβαίωσε ότι ουδείς από εκείνους που είχαν έννομο συμφέρον ζήτησαν άδεια από το ΔΣΑ προκειμένου να παραστούν στη δίκη για την υποστήριξη της κατηγορίας.

    Με ανακοίνωσή της η κ. Λαζαράκου χθες διέψευσε τον πρόεδρο του ΔΣΑ, κ.  Δημήτρη Βερβεσό, λέγοντας ότι ζήτησε άδεια για τους δικούς της δικηγόρους ώστε να υποστηρίξουν την κατηγορία, επομένως, να συνεχιστεί η δίκη, αλλά ο Σύλλογος αρνήθηκε εγγράφως να παράσχει αυτή την άδεια.

    Προφανώς μετά ταύτα η ευθύνη βαρύνει τον κ. Βερβεσό ο οποίος θα πρέπει σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο και για την προάσπιση του κύρους του θεσμού να αποδείξει ότι δεν λέει την αλήθεια ο ίδιος  όπως σαφώς προκύπτει από τη δήλωση της προέδρου της Ε.Κ.

    Mea culpa, κ. Λαζαράκου.

    Τρέχουν να προμηθευτούν μηχανάκια POS οι Χρηματιστηριακές μετά την απόφαση Θεοχάρη

    Moυ φαίνεται ότι στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής που συνδέεται με τη χρήση μετρητών, ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, πήρε φόρα και άφησε εκτός της υποχρεωτικής χρήσης των Pos μόνο το παγκάρι στις εκκλησίες (ενώ δεν θα έπρεπε γιατί πόσες φορές έχουμε αναστατώσει το σπίτι για να βρούμε ψιλά για το κερί …).

    Υποχρεωτική χρήση λοιπόν σχεδόν παντού από 1η Γενάρη αποφάσισε η Κυβέρνηση με τη γνωστή ΚΥΑ, η οποία συνυπογράφεται από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

    Προφανώς και δεν έχουμε αντίρρηση να επεκταθεί η χρήση των POS, αρκεί στις δραστηριότητες αυτές να επιτρέπεται μέχρι σήμερα η χρήση μετρητών (φυσικού χρήματος).

    Μου μετέφεραν λοιπόν από κανά – δύο σοβαρές Χρηματιστηριακές εταιρείες ότι γελούν για να μην κλάψουν, διότι ο φορολογικός νομοθέτης τις συμπεριέλαβε στην γνωστή ΚΥΑ με  τις  35 δραστηριότητες (ΚΑΔ), οι οποίες θα  πρέπει να διαθέτουν POS και να δέχονται υποχρεωτικά πληρωμές με κάρτα μια σειρά από επαγγελματίες που έως σήμερα δεν είχαν τη σχετική υποχρέωση.

    Όμως εξ όσων γνωρίζω οι χρηματιστηριακές εταιρείες επιτρέπεται να δέχονται μόνο εμβάσματα από τους πελάτες τους καθώς η χρήση μετρητών απαγορεύεται δια ροπάλου.

    Επομένως δεν καταλαβαίνω στην προκειμένη περίπτωση πως θα αντικαταστήσουν τα POS τα μετρητά τη στιγμή που απαγορεύονται.

    Επιπλέον οι «χαραμάδες» που υπάρχουν για την φοροδιαφυγή κατά τη συναλλαγή μεταξύ επενδυτή και Χρηματιστηριακής εταιρείας είναι ήδη πολύ περιορισμένες – δεν λέμε ανύπαρκτες διότι η εφευρετικότητα των φοροφυγάδων είναι ανεξάντλητη – καθώς οι ΑΧΕ είναι πλέον  υποχρεωμένες να ανεβάζουν στο mydata, τα πινάκια συναλλαγών.

    Είπαμε POS παντού αλλά μην το καταντήσουμε σαν το γνωστό τραγούδι του Μηλιώκα «κολώνια Givenchy και στα …..».

    Παράταση για τον ΒΟΑΚ

    Παράταση και επίσημα δίνει ο υπουργός υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο διαγωνισμό για την παραχώρηση Χανιά-Ηράκλειο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) καθώς παρατείνει τη διάρκεια των προσφορών έως τον Μάρτιο του 2024 και ζητά άμεσα την ανανέωση των εγγυητικών επιστολών των ενδιαφερομένων.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο υπό δημοπράτηση οδικό έργο που διεκδικούν τρία αρκετά ισχυρά σχήματα (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Mytilineos-ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ΑΒΑΞ-Egis-Meridiam) αξίας 1,75 δισ. ευρώ και όπως φαίνεται δεν αποκλείεται να φτάσουμε στον έναν χρόνο αναμονής για τον άνοιγμα των προσφορών.

    Η παράταση αυτή υποχρεώνει τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να παραμείνουν στην κούρσα διεκδίκησης να ανανεώσουν τις εγγυητικές επιστολές που έχουν υποβάλλει.

    Για να γίνω πιο σαφής, οι εγγυητικές επιστολές λήγουν  στις 7 Ιανουαρίου, ωστόσο θα πρέπει να ισχύουν μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.

    Έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο διαγωνισμός είναι απίθανο να έχουμε το άνοιγμα των προσφορών πριν από το τέλος του έτους και πόσο μάλλον την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

    Για αυτό το λόγο το υπουργείο προχώρησε στην τυπική αυτόματη παράταση προκειμένου να κερδίσει χρόνο για την ανάδειξη του αναδόχου.

    Να προσθέσω, ωστόσο, ότι οι καθυστερήσεις στο διαγωνισμό μεταφράζονται σε απώλεια χρηματοδότησης, καθώς το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

    Ωστόσο, αυτό θα απενταχθεί καθώς είναι ακατόρθωτο να έχει κατασκευαστεί έως το 2026.

     

    Πόσα πλήρωσε ο Nίκος Σταθόπουλος για το gatoskilo.gr

    Στο τέλος της χρονιάς η Pet City, η εταιρεία που έχει εξαγοράσει η BC Partners υπό τον Νίκο Σταθόπουλο εξαγόρασε ένα online shop που δραστηριοποιείται στην αγορά των κατοικίδιων ειδών.

    Το gatoskilo.gr που ανήκε στην ανήκει στην Aurora Retail (IKE) μιας εταιρείας με μηδενικό δανεισμό, και σημαντική διείσδυση στην ψηφιακή αγορά  των προϊόντων για κατοικίδια εξυπηρετεί.

    Θα σας πούμε λοιπόν, ότι o όμιλος Pet City πλήρωσε 1,350 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% της εταιρείας.

    Ο τζίρος της πέρυσι ήταν 2,138 εκατ. ευρώ, δηλαδή το τίμημα ήταν στο 63,4% του ετήσιου τζίρου.

    Αυτό όμως που είναι εντυπωσιακό είναι ότι μέσα σε μια χρονιά οι πωλήσεις του online shop σχεδόν διπλασιάστηκαν.

    Όπως αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις το 2022 ο τζίρος αυξήθηκε κατά 93,3% και από 1,106 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκε στα 2,138 εκατ. ευρώ.

    Καθόλου άσχημα, και μένει να δούμε φέτος με τις «πλάτες» ενός ισχυρού ομίλου πώς θα πάει.

    Πώς κατέληξαν στους Ιταλούς τα πράσινα λεωφορεία

    Στην ιταλική Industria Italiana Autobus κλειδώνει και επίσημα πλέον το τέταρτο τμήμα του διαγωνισμού του υπουργείου υποδομών για τα πράσινα λεωφορεία, καθώς κατακυρώθηκε και επίσημα το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας.

    Το εν λόγω τμήμα αφορά στην προμήθεια 200 λεωφορείων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) με την προσφορά της ιταλικής εταιρείας να διαμορφώνεται στα 51,9 εκατ. Ευρώ.

    Βέβαια, πρέπει να σας αναφέρω ότι το 30% της εν λόγω εταιρείας ανήκει στην τουρκική Karsan που εντάσσεται στον όμιλο KoC του ισχυρού Τούρκου μεγιστάνα Inan Kirac, που φέρεται να χρησιμοποιεί σκιώδεις επιχειρηματικές τακτικές, ενώ το όνομά του εμφανίζεται και στα Pandora Papers.

    Με την εξέλιξη αυτή το μόνο τμήμα που παραμένει κολλημένο αφορά στην προμήθεια 100 ηλεκτρικών λεωφορείων έναντι 43,5 εκατ. Ευρώ.

    Σε αυτό η μοναδική προσφορά έχει υποβληθεί από την κινεζική BYD που εκπροσωπείται στη χώρα μας από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

    Το πρόβλημα, όπως έχει ήδη γράψει το mononews, είναι το γεγονός ότι οι Κινέζοι έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά να δώσουν μερικές απαραίτητες διευκρινίσεις για την τεχνική τους προσφορά.

    Να σας θυμίσω σε αυτό το σημείο ότι η εν λόγω εταιρεία έχει «κοπεί» από άλλο τμήμα του ίδιου διαγωνισμού, ενώ όπως έχουμε αποκαλύψει με συνεχή ρεπορτάζ μας έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα με ελαττωματικά της οχήματα στην Ολλανδία και τα προβλήματα υγείας που προκαλούν τα εργοστάσιά της στην Κίνα.

    Ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Στουρνάρας και ο φερόμενος διάδοχος του Θόδωρος  Σκυλακάκης…

    Ο μακαρίτης Φρανσουά Μιτεράν είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Γαλλίας το 1981 με επταετή θητεία και επανεξελέγη το 1988 για άλλα τόσα.

    Λίγο πριν τα  Χριστούγεννα του  1987, τέτοιες μέρες δηλαδή και μερικούς μήνες πριν τις δεύτερες Προεδρικές εκλογές, η δημοτικότητα του Γάλλου Προέδρου είχε κατρακυλήσει αρκετά χαμηλά λόγω κάποιων αντιπαραθέσεων με τα εργατικά συνδικάτα.

    Ο πασίγνωστος επικοινωνιολόγος-εκλογολόγος του Μιτεράν, ο ‘γκουρού’ Zακ Σεγκελά  (θαλερός 90άρης σήμερα), πήγε ανήσυχος στα Ηλύσια Πεδία και είπε στον Γάλλο Πρόεδρο πόσο δύσκολη ήταν η επανεκλογή του και πόσο πιθανή η ήττα.

    Ακολούθησε ένας ‘ιστορικός’ διάλογος:

    -Πόσο χρόνο έχουμε ως τις εκλογές; ρώτησε ο Μιτεράν.

    -Σχεδόν πέντε μήνες κύριε Πρόεδρε, απάντησε κάθιδρος ο Σενγκελά, τί θα κάνουμε;

    -Πέντε μήνες στην πολιτική είναι πάρα πολύς χρόνος, είναι μία …ολόκληρη ζωή αγαπητέ Ζακ, μην ανησυχείς θα επανεκλεγώ.

    -Δεν ξέρω αν προλαβαίνουμε κύριε Πρόεδρε τί να πω, σχολίασε ο Σενγκελά.

    Αποτέλεσμα: Ο Μιτεράν επανεξελέγη πανηγυρικά Πρόεδρος με ποσοστό 54% έναντι 46% του Ζακ Σιράκ στον 2ο γύρο των εκλογών που έγιναν στις 8 Μαΐου 1988.

    Ο δε Σεγνκελά έγραψε ένα βιβλίο πολιτικής επικοινωνίας με τον αιρετικό τίτλο «Μην πείτε στη μητέρα μου πως είμαι διαφημιστής, θα νομίζει πως δουλεύω σε …οίκο ανοχής (Σ.Σ. αλλιώς αναφέρεται στον τίτλο)» όπου υπερτονίζει τη σημασία του χρόνου στην πολιτική.

    Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά χρονιάρες μέρες;

     

    Ποιος θα τον διαδεχθεί και πότε αλλά και ένα άτυπο κουίζ

    …διότι απλούστατα τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί σε πολιτικά σαλόνια και δημοσιογραφικά γραφεία, η ‘απόλυτη βεβαιότητα’ πως τον Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του Διοικητή της ΤτΕ θα τον διαδεχθεί ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

    Πότε; Το …2026 οπότε και τελειώνει η θητεία του και μπορεί να διεκδικήσει τρίτη θητεία, αν και ο ίδιος δηλώνει ότι δεν το επιθυμεί.

    Δηλαδή σχεδόν σε τρία χρόνια από σήμερα!

    Αφού υπενθυμίσω σε όλους την ιστορική φράση του Μιτεράν «Πέντε μήνες στην πολιτική είναι πάρα πολύς χρόνος, μία …ολόκληρη ζωή» ας έλθω στο ‘ψητό’.

    Ποιος βιάζεται και βάζει σε κίνηση αυτή τη φημολογία; Πάντως όχι ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

    Έχει πολλά …χρωματιστά τιμολόγια στο μυαλό του και καθόλου χρόνο να ασχοληθεί με τέτοια θέματα.

    Ούτε φυσικά ο Γιάννης Στουρνάρας έχει καμία όρεξη να φύγει.

    Απολαμβάνει μεγάλης εκτίμησης από την Κριστίν Λαγκάρντ, είναι σε άριστη φυσική κατάσταση και χαίρει άκρας υγείας, γυμνάζεται καθημερινά.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου; Έβαλαν τα γέλια λέγοντάς μου «Ποτέ οι σχέσεις του Κυριάκου με το Στουρνάρα δεν ήταν αρμονικότερες, οι απόψεις τους συμπίπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και ο Μητσοτάκης είναι απόλυτα θεσμικός όπως ξέρεις» μου είπε άνθρωπος που, εκ του ρόλου του,  συνομιλεί καθημερινά με τον Πρωθυπουργό.

    Άρα που πηγαίνει ο νους μας;

    Εμάς πουθενά αφού δεν είμαστε πονηροί, αλλά άνθρωπος από το ΥΠΕΝ μου θύμισε πως ο Σκυλακάκης δεν έχει αυτό που λέμε «αδερφικές σχέσεις» με δύο συναδέλφους του στο Υπουργικό.

    Αμφότεροι δεν χάνουν ευκαιρία να προσπαθούν να τον φέρουν σε δύσκολη θέση, ανεπιτυχώς ως τώρα.

    Κατά κάποιο τρόπο και υπουργικά, ο ΥΠΕΝ “σχετίζεται” και με τους δύο.

    Ποιοι είναι; τροφή για σκέψη, αλλά και άτυπο κουίζ για τους ευφυέστατους (αυτό είναι παγκοίνως γνωστό) αναγνώστες του mononews.gr.

    Νίκος Πατέρας: Η «κρυφή αγάπη» 

    Διπλές είναι οι χαρές του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα καθώς εκτός από την απόφαση του ΣτΕ για το Πάρκο Ριζάρη που τον δικαιώνει, είδε και την ομάδα πυγμαχίας του ΠΑΟ να κατακτά το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας

    Εξ΄ όσων μαθαίνω ο ισχυρός εφοπλιστής ακόμα και αν έχει αποσυρθεί από τη θέση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟ, διατηρεί την αγάπη του για την πυγμαχία παραμένοντας  ισχυρός  και διαχρονικός υποστηρικτής του συλλόγου από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

    Μάλιστα, έχω ακούσει ότι στο παρελθόν έχει ανταμείψει με χρηματικά έπαθλα πρωταθλητές της ομάδας στην προσπάθειά του να τους δώσει σημαντικά κίνητρα.

    Για αυτό το λόγο υποδέχθηκε προχθές στα γραφεία του την ομάδα της πυγμαχίας του Παναθηναϊκού, η οποία όχι μόνο κατάφερε να κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας της Α΄ Κατηγορίας για το 2023, αλλά και να συγκεντρώσει τα περισσότερα μετάλλια με αποτέλεσμα να είναι και Πολυνίκης.

    Να σημειώσουμε, επίσης, ότι η ομάδα του ΠΑΟ πέτυχε το παραπάνω παρά το γεγονός ότι το αντίπαλο δέος του αιώνιου εχθρού είχε κατεβάσει περισσότερους αθλητές.

    Επιπλέον, παρά τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στους αγώνες ποδοσφαίρου στη χώρα μας, στο πρωτάθλημα πυγμαχίας όλα κύλησαν ομαλά, καθώς το πρωτάθλημα έγινε στο κλειστό γήπεδο Παύλος Γιαννακόπουλος και δε σημειώθηκε κανένα επεισόδιο.

    Ο επιχειρηματίας με άνοια

    Ύπουλο πράγμα οι ασθένειες του μυαλού, κι όποιος γνωρίζει τι σημαίνει άνοια μπορεί να καταλάβει ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ένας άνθρωπος μπορεί να «σβήσει» και να μη θυμάται απολύτως τίποτε.

    Όπως πληροφορήθηκε η στήλη, πολύ γνωστός επιχειρηματίας που ενεπλάκη πρόσφατα σε επεισόδιο, ευτυχώς χωρίς συνέπειες, βρίσκεται στην αρχή άνοιας, η οποία δικαιολογεί εν πολλοίς και τη στάση του.

    Βεβαίως, η οικογένειά του δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, ίσως τόσο γρήγορα, και αιφνιδιάστηκε από τα πρόσφατα γεγονότα.

    Και πλέον, λένε οι ίδιες πληροφορίες, παίρνει τα μέτρα της ώστε να μην δημιουργηθούν άλλα προβλήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο τόσο τον δικό τους άνθρωπο όσο και άλλους.

    Είπαμε, τα «παιχνίδια του μυαλού» μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστα γεγονότα, ακόμη και σε πανέξυπνους και υπερδραστήριους επιχειρηματίες που άφησαν εποχή χάρη στις ιδέες τους, και το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο.

    QUIZ 1: (δύσκολο αλλά με μέλλον…)

    Ποιοι δύο ‘σκληροί’ μάνατζερ-επιχειρηματίες που πρόσφατα έσπασαν συμφωνία που είχαν μεταξύ του πριν αυτή ολοκληρωθεί, απειλούν να προβούν σε πολύ … “βρώμικες” (Σ.Σ. έτσι ακριβώς το λένε, εγώ το μεταφέρω) αποκαλύψεις ο ένας για τον άλλο;

    Μην βιαστείτε να απαντήσετε, εδώ υπάρχει μέλλον…

     

    QUIZ 2: Το πιο ακριβό διαζύγιο στην Ελλάδα

    Πρόκειται για ένα quiz μόνο για τους πραγματικά γνώστες.

    Αυτό που προεξοφλώ είναι ότι δεν πρόκειται να το βρει κανένας.

    Λοιπόν, ποιο είναι μακράν το πιο ακριβό (μελλοντικό) διαζύγιο της Ελλάδος;

    Αυτός επιχειρηματίας που γνώρισε μια νέα κυρία  και ερωτεύτηκε.

    Λέγεται ότι ζει μεταξύ Ελλάδος και εξωτερικού.

    Όμως τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην Αθήνα, λόγω των Χριστουγέννων και διαμένει σε famous ξενοδοχείο στο Σύνταγμα.

    Επειδή ήθελε να είναι “εντάξει” με την πρώην σύζυγο ήδη της έδωσε, πριν την έκδοση του διαζυγίου το οποίο αναμένεται, περίπου 100 εκατ. ευρώ σε μετρητά, με την μορφή δωρεάς.

    Προς το παρόν αγνοώ εάν έχουν αγοραστεί και άλλα assets (πχ σπίτια)  στο όνομα της συζύγου και των παιδιών.

    Πράγμα που το θεωρώ πιθανόν.

    Το ρεπορτάζ συνεχίζεται, για αυτό και δεν αποκαλύπτω ονόματα.

    Not bad!!! That’s a win-win deal for all sides.

     

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.