• Το success story του Στάσση, ποιος Έλληνας αγοράζει με μανία μετοχές της Mytilineos και τι ζητάει ο Γ. Αρώνης (ΔΑΑ)

    Πληροφορούμαι, λοιπόν, ότι ο κ. Νίκος Παπαπέτρου από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει αγοράσει περισσότερες από 420.000 μετοχές της Mytilineos έναντι 3,8 εκατ. ευρώ! 

    the wise man
    image
    the wise man

    «Είδες η ΔΕΗ» πως αγχώνει τον ανταγωνισμό…

    Μπορεί το σύνθημα να είναι παλιό, ωστόσο το νόημα αυτού του διαφημιστικού σλόγκαν που λάνσαρε η επιχείρηση στα τέλη της δεκαετίας του `70 πήρα σάρκα και οστά μετά από 50 χρόνια. 

    Κι αυτό το οφείλει στον manager πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της Γιώργο Στάσση, ο οποίος αποδεικνύει κάθε ημέρα πως όταν το δημόσιο αποφασίσει να βάλει τα κατάλληλα – χωρίς κομματική ταυτότητα, συγγενικά προνόμια κλπ κλπ- στελέχη στις εταιρείες που του ανήκουν, η δουλειά μπορεί να γίνει και μάλιστα με το παραπάνω.

    Το Σαββατοκύριακο στα κεντρικά της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη έγιναν συσκέψεις επί συσκέψεων προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

    Σήμερα, λοιπόν, το απόγευμα, έναν χρόνο μετά την τοποθέτηση του Στάσση, η ΔΕΗ είναι ισχυρή οικονομικά και αλλάζει ταυτότητα. 

    Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρμόδιου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, ο Στάσσης θα παρουσιάζει το νέο εταιρικό προφίλ της επιχείρησης, τα επόμενα βήματα του business plan με αιχμή την μετατροπή της ΔΕΗ σε πράσινη εταιρεία – μακριά από τον λιγνίτη – και την αλλαγή του logo, η μορφή του οποίου ενσωματώνει όπως πληροφορείται η στήλη την αλλαγή. 

    Πέραν της σημερινής φιέστας, η ουσιαστική αλλαγή στην νοοτροπία της ΔΕΗ – σας θυμίζω ότι τον χειμώνα του 2019 η εταιρεία βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης – αποτυπώνεται στο ενδιαφέρον που δείχνουν τα ξένα funds που έχουν πάρει θέση στην μετοχή της. 

    Η επιλογή Μητσοτάκη για το τιμόνι της ΔΕΗ του βγήκε, ας γίνει λοιπόν αυτή η στρατηγική απόφαση πιλότος και για τις υπόλοιπες κρατικού ενδιαφέροντος εταιρείες καθώς ο Στάσσης δείχνει ότι δεν είναι ακατόρθωτο…

    Σήμερα, θα ανακοινωθεί και η εμπορική πολιτική της εταιρείας και μαθαίνω ότι οι ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ψιλο-αγχώνονται…Και μην ξεχνάμε και την μετοχή ΔΕΗ -100,00% .

    Σήμερα διαμορφώνεται στα 5,02 ευρώ με απόδοση +21,55% από τις αρχές του χρόνου. Η χρηματιστηριακή της αξία βρίσκεται  στα 1,16 δισ. ευρώ.

    Πάντως η μετοχή είχε βρεθεί τον Μάρτιο στα 1,453 ευρώ. Οι χρηματιστές λένε ότι είναι ανάμεσα στις πιο hot μετοχές αυτή την εποχή.

    Η Microsoft έρχεται και φέρνει δουλειές…

    Από την εποχή του παλαιού ΠΑΣΟΚ μέχρι και πριν λίγους μήνες τις δουλειές του δημοσίου που σχετίζονταν με τα ηλεκτρονικά συστήματα τις έπαιρνε ως επί το πλείστον μια εταιρεία. 

    Πληρούσε βέβαια τις προϋποθέσεις αλλά ήταν κοινό μυστικό σε όλους ότι λειτουργούσε ως μονοπώλιο. 

    Οι καιροί αλλάζουν και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί, μεταξύ άλλων όπως το data center, ότι στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που φέρνει ο «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης», ότι η Microsoft μπαίνει στο ψηφιακό δημόσιο. 

    Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα από τον Πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Microsoft Brad Smith.

    Mytilineos: Τι βλέπει ο Παπαπέτρου και αγοράζει με μανία μετοχές;

    Ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Mytilineos ΜΥΤΙΛ -100,00% Νίκος Παπαπέτρου – τοποθετήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020 – αγοράζει, όπως πληροφορείται η στήλη με μανία μετοχές της εταιρείας. 

    Ο κ. Παπαπέτρου πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Mytilineos ήταν CEO της METKA EGN, η οποία στις 24 Ιουνίου του 2019 απορροφήθηκε στο 100% από την Mytilineos. 

    Πληροφορούμαι, λοιπόν, ότι ο Παπαπέτρου από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει αγοράσει περισσότερες από 420.000 μετοχές της Mytilineos έναντι 3,8 εκατ. ευρώ! 

    Δηλαδή σε μέση τιμή κοντά στα 9 ευρώ, όταν την Παρασκευή η μετοχή έκλεισε στα 9,25 ευρώ. 

    Όταν ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μιας εταιρείας βάζει 3,8 εκατ.  ευρώ στην εταιρεία που εργάζεται προφανώς κάτι βλέπει, το οποίο θα του φέρει υψηλές αποδόσεις… 

    Η στήλη επιμένει ότι έρχονται εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας, οι οποίες θα κάνουν κάποιους ομίλους ακόμη ισχυρότερους!

    Ο Αρώνης ζητάει στήριξη

    Την στήριξη του κράτους ζητάει η εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» καθώς τα έσοδα έχουν πέσει κατακόρυφα και προβλέπεται ένας ακόμη δύσκολος χειμώνας. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι πλην των Γερμανών της Fraport, αντίστοιχο αίτημα έχει και η ΔΑΑ. Ο τρόπος που θα γίνει συζητείται μεταξύ της κυβέρνησης και της διοίκησης του αερολιμένα.

    Ο πρόεδρος του ΔΑΑ Γιώργος Αρώνης πριν προλάβει να κάτσει στην καρέκλα καλείται να επιλύσει δύσκολα θέματα. 

    Εξάλλου, η στήριξη είναι αναγκαία όσο ποτέ. Βέβαια, υπάρχουν και οι μέτοχοι…

    Το κουβάρι της Vivartia

    Στα μέσα Σεπτεμβρίου γράφαμε ότι υπάρχει επενδυτής «σφήνα» για τη Vivartia, πλην του CVC.

    Ο επενδυτής που είναι ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος της EmmaCapital μιλάει πλέον ανοικτά για το ενδιαφέρον του και μαθαίνω ότι έχει προσεγγίσει τις τράπεζες, κυρίως την Εθνική που πουλάει το δάνειο της Vivartia. 

    Η υπόθεση έχει ακόμη πολλά στάδια και θα μας προσφέρει συγκινήσεις…

    Κληρώνει για την Εθνική Ασφαλιστική

    Εντός της εβδομάδας θα έχουμε εξελίξεις στο σήριαλ της πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

    Το τίμημα κινείται πέριξ των 450 εκατ.ευρώ (λίγο πάνω μου λένε) και θα συνεδριάσει άμεσα (μπορεί και την επόμενη εβδομάδα) το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής για να πάρει την απόφαση.

    Έφυγε ένας ευγενής επιχειρηματίας  

    H στήλη αποχαιρετά με σεβασμό τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobrokers Γιώργο Κούμπα. 

    Είχα συναντηθεί μαζί του δύο φορές και αυτό που κρατάω είναι η έμφυτη ευγένειά του, πλην των επαγγελματικών του αρετών. 

    Ο Γιώργος Κούμπας έγραψε ιστορία στην ασφαλιστική αγορά καθώς, μεταξύ άλλων, ήταν ο πρώτος broker που έβαλε ασφαλιστική μεσιτική εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Καλό σου ταξίδι.