• Τα τετ α τετ του Ψάλτη, τι περιμένει ο Watsa από τον Καλαντώνη, η επιβράβευση του Στάσση και οι νέες business του Στέγγου 

    O Watsa αναμένει – όταν με το καλό φύγει η πανδημία – έσοδα από τον εκτελεστικό πρόεδρο της doValue Greece Θόδωρο Καλαντώνη. 

    the wise man
    image
    the wise man

    Alpha Bank: Ξεκίνησαν τα τετ α τετ για το carve out

    Στην Alpha Bank τώρα μαθαίνω πως ξεκινούν οι προσωπικές συναντήσεις του προσωπικού των Διευθύνσεων κόκκινων δανείων που θα μεταφερθούν στη Cepal με τη Διοίκηση και τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου. Και αναφέρομαι στις επίσημες συναντήσεις, καθώς στο παρασκήνιο έχει γίνει ήδη αρκετή δουλειά, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο εγγυήσεων και κινήτρων. Κάτι που αποτυπώθηκε και στις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται εντός Alpha Bank.

    Ο ισχυρός, αντιπροσωπευτικός, Σύλλογος Προσωπικού ήταν άλλωστε αυτός που δημοσιοποίησε, την προηγούμενη εβδομάδα, τη συμφωνία – πλαίσιο, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει χρηματική παροχή 10 μικτών μισθών (οι οποίοι είναι περισσότεροι σε όρους «καθαρών» αποδοχών), με ελάχιστο όριο τις 25.000 ευρώ.

    Προ ημερών και ο έτερος Σύλλογος στο εσωτερικό της Alpha ΑΛΦΑ -1,21% 1,63, αυτός των προερχόμενων από την πρώην Εμπορική Τράπεζα, σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι η πρόταση της Τράπεζας «βάζει δύο ισχυρές βάσεις διασφάλισης των συναδέλφων» καθώς δεν θίγονται θεμελιωμένα ή υπό ωρίμανση ασφαλιστικά δικαιώματα και υπάρχει ισχυρή προστασία σε εργασιακά, μισθολογικά και θεσμικά ζητήματα.

    Περιττό να πω ότι τις εξελίξεις παρακολουθεί στενά ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, ο οποίος δεν διστάζει να παρέμβει προσωπικά προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάθε πρόβλημα που μπορεί να απειλήσει το στόχο υλοποίησης του Galaxy εντός του έτους.

    ΔΕΗ: ένα αθόρυβο και υποδειγματικό success story

    Η ατάκα ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη (μάλλον διαβάζει την στήλη) και καταδεικνύει ότι όταν ο manager και ο βασικός μέτοχος θέλουν και το προϊόν πουλάει τότε όλα γίνονται.

    Εχθές, το βράδυ η ΔΕΗ ΔΕΗ 1,48% 11,63 άλλαξε λογότυπο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Γιώργος Στάσσης έδωσε τις βασικές γραμμές του business plan για την μεταστροφή της ΔΕΗ στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας αλλά και το κοινωνικό μέρισμα που δεν είναι άλλο από τις εκπτώσεις που θα κάνει η επιχείρηση προς τους πελάτες.

    Διότι επιχείρηση χωρίς πελάτες δεν νοείται. 

    Φτερά στην νέα εποχή και στις νέες πράσινες επενδύσεις που ετοιμάζει η ΔΕΗ θα δώσει, μεταξύ άλλων και, η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και η απόδοση που καταγράφεται ήδη στα έσοδά της από την μείωση του υπέρογκου – λόγω χρόνιων ρουσφετιών – μισθολογικού κόστους. 

    Στέγγος: Στροφή στην ναυτιλία αλλά και στα ακίνητα

    Με τα 205 εκατ. ευρώ που πήρε η Τεχνική Ολυμπιακή της οικογένειας Στέγγου από την πώληση του Πόρτο Καρράς ανοίγεται σε νέες δραστηριότητες. 

    Στην αγορά κυκλοφορούσαν εδώ και λίγο καιρό φήμες περί εισόδου στην ναυτιλία. 

    Εχθές, η συνδεδεμένη με την Τεχνική Ολυμπιακή κυπριακή εταιρεία «T.O Shipping», μέσω μιας άλλης θυγατρικής της, μετείχε στην αγορά πλοίου μεταφοράς container. 

    Η στήλη πληροφορείται ότι μερίδα της οικογένειας του πατριάρχη Κωνσταντίνου Στέγγου – δηλαδή κάποια από τα παιδιά – έχουν αποφασίσει να μπουν αφενός στην ναυτιλία αφετέρου στην αγορά ακινήτων. 

    Σας αναφέρω ότι στην Τεχνική Ολυμπιακή έχει παραμένει από τα παιδιά του Κ. Στέγγου ο Γιώργος, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. 

    Οι αποχωρήσεις των υπολοίπων από το διοικητικό συμβούλιο της ζημιογόνας εταιρείας έγιναν το 2019.

    EBRD: ο αιμοδότης των ελληνικών τραπεζών

    Από το 2017 έως και σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στηρίζει έμπρακτα σταθερά τις ελληνικές τράπεζες αλλά και επιχειρήσεις, κυρίως στο μέτωπο των ομολόγων που εκδίδουν. 

    Έχει συμμετάσχει ως επενδυτής σε εκδόσεις ομολόγων της Πειραιώς, της Εθνικής, της Τέρνα Ενεργειακής, της Aegean κ.ά.

    Μόνο στην έκδοση του πράσινου ομολόγου της Εθνικής ΕΤΕ -1,09% 7,26 την προηγούμενη εβδομάδα έβαλε 50 εκατ ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την Αιόλου θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις στην ηλιακή και αιολικής ενέργεια. 

    Watsa: Πήρε τις μετοχές και τώρα περιμένει τον Καλαντώνη

    Η Fairfax Financial, δηλαδή ο μεγαλοεπενδυτής Πρεμ Γουάτσα, απέκτησε στο πλαίσιο της ανταλλαγής μετοχών το 33,03% της νέας εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά εταιρείας του ομίλου της Eurobank ΕΥΡΩΒ -0,56% 1,78, της Cairo Mezz. 

    H Cairo Mezz περιμένει έσοδα από τις ανακτήσεις του δανειακού χαρτοφυλακίου Cairo, το οποίο διαχειρίζεται η doValue Greece.

    Άρα, λοιπόν ο Watsa αναμένει – όταν με το καλό φύγει η πανδημία – έσοδα από τον εκτελεστικό πρόεδρο της doValue Greece Θόδωρο Καλαντώνη. 

    Το έργο είναι τιτάνιο, δύσκολο αλλά ο πρόεδρος της doValue είναι μεθοδικός.