• Το καυτό ΣΚ του Ψάλτη και της Unicredit, o Εξάρχου και το πρωτάθλημα, το δράμα του ΟΤΕ και της Παπουτσάνης, τα μυστήρια του ράλι της Ελλάκτωρ και η Μπαλατσινού με την παρέα της Πάτμου

    Κάτι μου λέει ότι το Σαββατοκύριακο που ξεκινάει από σήμερα το απόγευμα δεν πρόκειται να είναι αργία για τραπεζίτες…

    image

    mononews: Πώς έγινε σε 8 χρόνια, talk of the town

    Πριν από 8 χρόνια, στις 9 Νοεμβρίου του 2015, σε μια ταραγμένη για τη χώρα εποχή εποχή ιδρύθηκε το mononews.gr.

    Εκείνη την εποχή ξεκίνησε με μόλις 6 άτομα στο δυναμικό του.

    Κι αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε από την πρώτη στιγμή ήταν να καταγράψουμε όλο το φάσμα των ειδήσεων με βασική θεματολογία στον οικονομικό, τραπεζικό, ναυτιλιακό, επιχειρηματικό και πολιτικό τομέα.

    Και τα καταφέραμε.

    Είμαστε μεταξύ των κορυφαίων προτιμήσεων των αναγνωστών κάνοντας συνεχή ρεκόρ αναγνωσιμότητας.

    Αυτή η έμπρακτη αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται, δεσμεύει τους 60 εργαζομένους στο mononews.gr να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο.

    Με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και δυναμισμό θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τις νέες τάσεις στην οικονομία και τις επιχειρήσεις.

    Το γεγονός ότι το mononews έγινε talk of the town, οφείλεται αποκλειστικά στους αναγνώστες του.

    SUPERBE!!!

     

    Αλέξανδρος Εξάρχου: Πάει για το πρωτάθλημα

    Αφού σε μόλις 50 ημέρες ολοκληρώνεται η χρονιά, καλό είναι από τώρα να αρχίσουμε να βλέπουμε ποια μετοχή θα κλείσει πρώτη σε απόδοση για το 2023.

    Οι υποψήφιες μετοχές της πρώτης 10άδας έχουν καταφέρει να δώσουν σημαντικές υπεραξίες στους μετόχους τους.

    Μέχρι στιγμής πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η μετοχή της Intrakat ΙΝΚΑΤ 1,61% 5,05 με απόδοση 137% από τις αρχές του 2023.

    Το αφεντικό της εταιρείας Αλέξανδρος Εξάρχου με προσεκτικά βήματα από το καλοκαίρι του 2022 που αγόρασε την εισηγμένη, κατάφερε να την ενισχύσει με κεφάλαια μέσω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, με νέα έργα και με νέες θυγατρικές όπως την ΑΚΤΩΡ.

    Το story της Intrakat είναι ένα από τα πιο hot χρηματιστηριακά μέσα στη χρονιά και αυτό φαίνεται από τα νούμερα.

    Μεγάλο στοίχημα θα είναι τα αποτελέσματα της χρήσης του 2023.

    Χθες έκλεισε στα 3,50 ευρώ με κέρδη 0,57% και όγκο συναλλαγών τις 336.000 μετοχές.

     

    CENERGY, Aegean, Πειραιώς

    Ας δούμε, όμως και ποιες μετοχές ακολουθούν σε αποδόσεις από τις 2 Ιανουαρίου του 2023.

    Η Cenergy CENER 0,66% 7,57 με κέρδη 120%, η AEGEAN AIRLINES ΑΡΑΙΓ -0,98% 12,14 με 119%, η Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,53% 3,98 με 103%, η ΑΒΑΞ με 88%, η Λάβιφαρμ ΛΑΒΙ 3,61% 0,86 με 82%, η JUMBO ΜΠΕΛΑ 0,56% 28,70 με 81%, η Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0,74% 38,00 με 78%, η Ideal ΙΝΤΕΚ 1,45% 6,29 με 77% και η ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ 1,77% 5,18 με 61%.

    Προβλέψεις για το τέλος της χρονιάς δεν μπορούν να γίνουν, καθώς, όπως γνωρίζετε οι μετοχές είναι ευμετάβλητες. Όμως, είναι σαφές ότι η μεγάλη μάχη θα δοθεί μεταξύ των πρώτων.

     

    Το δράμα 1: O ΟΤΕ

    Ο ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 είναι η μεγάλη απογοήτευση της χρονιάς.

    Η μετοχή χθες έκλεισε με τρανταχτή πτώση 5,22% στα 12,90 ευρώ με τις απώλειες από την αρχή της χρονιάς να αγγίζουν το 11,6%.

    Δυστυχώς η μετοχή σε ένα θετικό περιβάλλον το μόνο που κατάφερε είναι να απογοητεύσει τους φανατικούς της επενδυτές.

    Τα αποτελέσματα του 9μηνου δεν ικανοποίησαν. Από την άλλη πλευρά και η μητρική εταιρεία η T Telekom φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τη μετοχή, χωρίς στηρίξεις.

     

    To δράμα 2: Η Παπουτσάνης

    Άλλη μια μετοχή που μοιράζει «μόνο πόνο» είναι της Παπουτσάνης.

    Οι βασικοί μέτοχοι δείχνουν να την έχουν απαξιώσει, καθώς από τις αρχές της χρονιάς σημειώνει απώλειες 2%.

    Όμως, δραματικά είναι τα νούμερα που παρουσίασε η εταιρεία υπό τους κ. Μενέλαο Τασσόπουλο και Γιώργο Γκάντζαρο, οι οποίοι φαίνεται να κερδίζουν το βραβείο των losers του Νοεμβρίου.

    Ο κύκλος εργασιών κατά το Εννεάμηνο του 2023 διαμορφώθηκε σε 47,4 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 11%, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 2,8 εκατ. ευρώ έναντι 3,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

     

    Ελλάκτωρ: Το ράλι της μετοχής και η Άκτωρ Παραχωρήσεις

    Δεν ξέρω εάν το προσέξατε αλλά χθες, η μετοχή της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 ήταν πραγματικά τούρμπο.

    Έκλεισε με κέρδη 6,71% στα 2,22 ευρώ και όγκο συναλλαγών τις 369.000 μετοχές.

    Προφανώς η άνοδος δεν μπορεί να οφείλεται στην μεταβίβαση της ΑΚΤΩΡ, καθώς αυτό ήδη έχει γίνει εδώ και 48 ώρες και άλλωστε ήταν γνωστό.

    Άρα μάλλον η μεγάλη άνοδος ήταν μάλλον ακατανόητη.

    Όμως ο WISEMAN, ενημερώθηκε ότι η διοίκηση της εταιρείας σκέπτεται να τρέξει διεθνή διαγωνισμό για την πώληση της εταιρείας Άκτωρ Παραχωρήσεις.

    Η ΑΚΤΩΡ παραχωρήσεις κατέχει το 71% της Μορέας, και σημαντικά ποσοστά στους αυτοκινητοδρόμους Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου κ.λπ.

     

    «Σφίγγα» οι Ιταλοί της Unicredit, έρχεται θερμό Σαββατοκύριακο

    Κάτι μου λέει ότι το Σαββατοκύριακο που ξεκινάει από σήμερα το απόγευμα δεν πρόκειται να είναι αργία για τραπεζίτες και όλους όσους περιφερειακά εμπλέκονται με αυτούς, από το ΤΧΣ μέχρι τα υπουργικά γραφεία και το Μέγαρο Μαξίμου.

    Ας πάρουμε όμως το νήμα των εξελίξεων από την αρχή.

    Σήμερα λήγει η προθεσμία που έχει δώσει η Lazard, η οποία ενεργεί ως σύμβουλος διάθεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) σε όποιον ενδιαφέρεται να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά του 9% των μετοχών της Alpha Bank.

    Η προθεσμία φαίνεται ότι θα παρέλθει χωρίς να υπάρξει στο τραπέζι άλλη πρόταση πλην αυτής της Unicredit, η οποία προσφέρει μόνο 1,33 ανά μετοχή.

    Το ΤΧΣ είναι σχεδόν βέβαιον ότι την πρόταση αυτή δεν μπορεί να την κάνει αποδεκτή όταν ήδη στο ταμπλό η μετοχή της Τράπεζας διαπραγματεύεται  στα 1,44 ευρώ.

    Τούτου δοθέντος αναμένεται να υπάρξει ένας κύκλος διαβουλεύσεων με τους Ιταλούς προκειμένου το ΤΧΣ να επιτύχει βελτίωση του τιμήματος.

    Προφανώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε που θα «κάτσει η μπίλια», όμως νομίζω ότι έχει αξία η εκτίμηση της Pantelakis Securities, η οποία στηρίζεται στο σκεπτικό ότι οι Ιταλοί θα μπορούσαν να προσφέρουν ένα τίμημα το οποίο θα δίνει ένα πολλαπλασιαστή επί της λογιστικής αξίας (Ρ/ΤΒV) γύρω στο 0,55 με 0,60 όσο δηλαδή περίπου διαπραγματεύεται η Unicredit.

    Μία αποτίμηση σε αυτά τα επίπεδα ανεβάζει τον πήχη για την τιμή της μετοχής στα επίπεδα του 1,55 ευρώ.

    Αν τελειώσουν με όλα αυτά τα περιπετειώδη στο ΤΧΣ μέχρι την Κυριακή το βράδυ, και υπό την αίρεση ότι δεν θα εμφανιστεί άλλος ενδιαφερόμενος αγοραστής, διότι τότε περιπλέκεται η κατάσταση, τότε  τη Δευτέρα το πρωί μπορεί να κλείσει με τυμπανοκρουσίες το mega deal της Alpha.

    Στην περίπτωση που οι Ιταλοί δεν βελτιώσουν την προσφορά τους προκαλείται σοβαρή εμπλοκή οπότε ας το αφήσουμε στην άκρη διότι ένα τέτοιο σενάριο δημιουργεί καραμπόλες και στο placement της Εθνικής.

    Αν όλα όμως εξελιχθούν ομαλά στην υπόθεση της Alpha τότε μέχρι τη Δευτέρα εγκρίνεται το ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής και την επόμενη 14 Νοεμβρίου μπορεί να ανοίξει το βιβλίο των προσφορών για τη δημόσια προσφορά στην Ελλάδα.

    Η σχετική διαδικασία διαρκεί κατά τεκμήριο τρεις ημέρες, οπότε στις 17 με 18 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η προσφορά των μετοχών στην εγχώρια αγορά.

    Τώρα αν το ποσό που θα διατεθεί εντός Ελλάδος είναι 5% ή μεγαλύτερο, αλλά και για την τιμή διάθεσης, προς το παρόν επικρατεί δημιουργική ασάφεια.

    Δηλαδή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, καθώς τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη ζήτηση που θα εμφανιστεί.

     

    Ξηρουχάκης: Οι χειρισμοί του και οι πιέσεις στις μετοχές

    Πάντως όλα αυτά τα περιπετειώδη τα «πλήρωσαν» χθες οι ελληνικές τράπεζες στο ταμπλό.

    Την ίδια ώρα που ο τραπεζικός Euro Stoxx ανέβαινε περίπου 0,5%, ο ελληνικός δείκτης χωρίς να υπάρχει προφανής αιτία σημείωνε απώλειες 3%.

    Το οξύμωρο, δε, ήταν ότι η Εθνική, η οποία πρωταγωνιστεί λόγω του placement σε αυτό το «γαϊτανάκι» έδειξε τη μεγαλύτερη αντοχή με αποτέλεσμα μάλιστα να κλείσει με μικρά κέρδη (0,15%).

    Όπως μου μεταφέρουν χρηματιστές, η αβεβαιότητα που επικρατεί εξαιτίας της ελλιπούς πληροφόρησης για το επικείμενο placement της Εθνικής, δημιουργεί όλο αυτό το αρνητικό κλίμα.

    Γι’ αυτό υποστηρίζουμε ότι για μία ακόμη φορά οι χειρισμοί του ΤΧΣ και προσωπικά του επικεφαλής Ηλία Ξηρουχάκη, σε μία τόσο κρίσιμη συμφωνία όπως αυτή της Εθνικής είναι ερασιτεχνικοί,  και ο Θεός να βάλει το χέρι του να αποσοβηθούν τα χειρότερα.

     

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου 1: Στα €30 εκατ. τα κέρδη

    Όπως σας έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη σε μια εταιρεία αυτό που πρέπει να κοιτούν οι ειδικοί, είναι τα κέρδη μετά φόρων.

    Αυτά δηλαδή που η εταιρεία θα μοιράσει σε μέρισμα.

    Στα κέρδη μετά φορών λοιπόν θα εστιάσω στην IDEAL.

    Στο 9μηνο λοιπόν η εισηγμένη παρουσίασε αύξηση κερδών 84% στα 30 εκατ. ευρώ.

    Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 111% στα 273,9 εκατ. ευρώ.

    Νομίζω αυτό τα λέει όλα για τον ισχυρό ανήρ της εταιρείας, Λάμπρο Παπακωνσταντίνου.

    Η εταιρεία έχει μεγάλη δυναμική και όμως διαπιστώσατε είναι ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα με τις μεγαλύτερες αποδόσεις, από τις αρχές του 2023 έως και σήμερα.

    Χθες έκλεισε στα 6,18 ευρώ.

    Η κεφαλαιοποίησή της ανέρχεται στα 296 εκατ. Ευρώ.

    Τα περισσότερα λόγια είναι μάλλον περιττά.

     

    Λάμπρος Παπακωνσταντίνου 2: H Ιdeal και το στοίχημα

    Σε ιστορικά υψηλά στα 6,3 ευρώ σκαρφάλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης η μετοχή της Ideal, πριν υποχωρήσει τελικώς στο κλείσιμο.

    Ωστόσο, ακόμα και σε αυτά τα επίπεδα, η μετοχή θεωρείται από πολλούς, υποτιμημένη.

    Όπως μου ψιθυρίζουν, η διοικητική ομάδα που έχει στήσει ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, θεωρεί ότι η μετοχή, ειδικά μετά τα κέρδη που έγραψε στο 9μηνο, δεν θα έπρεπε να κινείται στα επίπεδα των 6,2 ευρώ, «στοιχηματίζοντας» ότι η η δίκαιη αποτίμηση είναι στα 7,5 ευρώ.

    Επίσης όπως μαθαίνω, η ομάδα της Ideal, βρίσκεται σε επικοινωνία με το Χ.Α. προκειμένου να βρεθεί μια λύση ώστε να μην «υπάγεται» πλέον στον δείκτη με τις εταιρείες τεχνολογίας-πληροφορικής, αλλά σε έναν δείκτη που να είναι μέσα μόνο Holdings.

    Ειδικά μετά την εξαγορά των Attica, η Ideal έχει αλλάξει στάδιο, και παίζει πλέον… μπάλα και στο λιανεμπόριο, γεγονός που δεν την καθιστά αμιγώς εταιρεία τεχνολογίας, όπως άλλες στο ταμπλό.

     

    Τέρνα Ενεργειακή: Υποψίες

    Τις τελευταίες ημέρες η Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ 0,72% 18,23 δείχνει μια περίεργη δυναμική.

    Από τα 13,70  ευρώ που ήταν στις 26 Οκτωβρίου χθες βρέθηκε στα 14,90 ευρώ.

    Δεν υποστηρίζω ότι ξέρω κάτι, αλλά σε κάποια παιδιά της πιάτσας, το γεγονός αυτό τους βάζει σε υποψίες.

    Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι η μετοχή είχε πέσει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, οπότε η αντίδραση αυτή ίσως και να είναι φυσιολογική.

     

    Πόσες εταιρείες χρειάζονται για τη φύλαξη των γραμμών του ΟΣΕ;

    Μιας και το θέμα της φύλαξης των διαβάσεων και των γραμμών του ΟΣΕ είναι επίκαιρο ύστερα από την πρόσφατη δολιοφθορά, είπα να ψάξω λίγο περισσότερο τις ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

    Και λέω εταιρείες, γιατί όπως έμαθα δεν είναι μόνο η MEGA GUARD SERVICES που καλείται μέσω απευθείας αναθέσεων από τον ΟΣΕ για τις συμβάσεις security, αλλά υπάρχει και η OCEANIC SECURITY.

    Βέβαια, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει κληθεί από τον ΟΣΕ για έργα συνολικής αξίας 10,6 εκατ. Ευρώ από την τραγωδία των Τεμπών μέχρι και σήμερα, καθώς το σύνολο των συμβάσεων και των προσκλήσεων στο οποίο εμφανίζεται το όνομά της ανέρχεται στα 3,8 εκατ. Ευρώ.

    Το ζήτημα είναι ότι συνδυαστικά από τις αρχές Μαρτίου έως και σήμερα διατίθενται τουλάχιστον 14,5 εκατ. ευρώ για φύλαξη από ιδιώτες.

    Ωστόσο, το ποσό αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να αποφευχθεί το κάψιμο των καλωδίων της τηλεδιοίκησης στο τμήμα Αχαρνές-Τιθορέα.

     

    Τώρα που πιάνουν οι βροχές, στον ΣΥΡΙΖΑ πετάξαν τις ομπρέλες

    Και να ήθελα να μην το σχολιάσω, ο βροχερός καιρός έξω δεν με αφήνει να αγνοήσω τη διαβολική συγκυρία που επέλεξαν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να απαλλαγούν από την «ομπρέλα».

    Χθες λοιπόν κυκλοφόρησε «αποχαιρετιστήριο» κείμενο το οποίο υπογράφεται από 1.300 μέλη και στελέχη, μεταξύ αυτών οι κεντρικοί εκπρόσωποι της ομάδας όπως: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Βούτσης, Ανδρέας Ξανθός, Μάκης Μπαλαούρας, Όλγα Μπαλαούρα, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Κύρκος Δοξιάδης κ.α.

    Οι υπογράφοντες αφού διαπιστώνουν ότι το κόμμα βρίσκεται σε αποδομή, εξηγούν γιατί δεν μπορούν πλέον να συνυπάρχουν στο ίδιο κόμμα και να εκπροσωπούνται από την ηγεσία  Κασσελάκη, η οποία, όπως λένε έχει «άλλη αίτηση διαζυγίου από κάθε πολιτικό σκεπτικό που σχετίζεται με την Αριστερά, τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος της».

     

    Γραμμή 4: Το «καρφί» Ταχιάου για το πριμ στην ΑΒΑΞ και τον Χρήστο Ιωάννου

    Σε γρίφο εξελίσσεται το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας που κατασκευάζει η κοινοπραξία ΑΒΑΞ-Ghella-Alstom, καθώς ο επικεφαλής της Ελληνικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας, επιμένει να δηλώνει ότι το έργο θα παραδοθεί το 2029.

    Δεν αναφέρει, ωστόσο, ότι το υπουργείο Υποδομών με ραβασάκι του προς την Ελληνικό Μετρό έχει ξεκαθαρίσει ότι το έργο έχει μείνει πίσω τουλάχιστον ένα χρόνο.

    Επιπλέον, υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις στο ΣτΕ, όπως αυτή των κατοίκων της Πλατείας Εξαρχείων, και του Νίκου Πατέρα για το Πάρκο Ριζάρη.

    Βέβαια, η νέα ηγεσία του υπουργείου και πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος, στηρίζει εξ όσων μαθαίνω τον συνονόματό του, με τον οποίο διοικούσαν την Ελληνικό Μετρό.

    Μάλιστα, όπως μαθαίνω ο κ. Ταχιάος ανέφερε πρόσφατα σε ομιλία του, ότι ακόμα και αν υπάρχει αναγνωρισμένη καθυστέρηση, ο ανάδοχος θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο εντός του συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

    Επιπλέον, ο αρκετά έμπειρος στα θέματα των έργων Μετρό, δε δίστασε να ρίξει το «καρφί» του για το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 57,7 εκατ. ευρώ που έχει λάβει ο ΑΒΑΞ ως πριμ έγκαιρης υλοποίησης, καθώς πρόσθεσε ότι αν ζητήσει παράταση θα πρέπει να το επιστρέψει.

    Μην ξεχνάμε ότι αφεντικό της ΑΒΑΞ είναι ο «πολύς, βαρύς και ασήκωτος» Χρήστος Ιωάννου.

     

    Σας έλειψε ο Τζέφρι Πάιατ; Είναι εδώ με πακέτο στο χέρι…

    Αν είχατε επιθυμήσει τον σημερινό υφυπουργό  Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην πρέσβη στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ, μην ανησυχείτε.

    Είναι υγιέστατος και προχθές ήταν στη Θεσσαλονίκη.

    Μίλησε σε ένα Φόρουμ που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και στη συνέχεια με ολιγομελή, αλλά εκλεκτή παρέα πήγε στη Λαδάδικα, στο -θεωρούμενο- ως καλύτερο ψαρο-ουζερί  της περιοχής αν και εμένα μου αρέσουν όλα εκεί στην περιοχή

    Τι είπε ο φίλος της στήλης, Τζέφρι;

    «Όταν έρθει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, η περιοχή θα είναι πολύ σημαντική και η Θεσσαλονίκη με τη Βόρεια Ελλάδα κεντρικές» και αναφορικά με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες ότι «Οι ελληνικές εταιρείες θα μπορέσουν να συμβάλουν στην αναδόμηση της Ουκρανίας», ενώ ανάμεσα σε καλαμαράκια, γαρίδες  και αυγοτάραχο αναφέρθηκε και σε δική του μεσολάβηση αν χρειαστεί για να πάρουν δουλειές οι Έλληνες.

    Δεν διευκρίνισε σε ποιους Έλληνες επιχειρηματίες αναφερόταν, αλλά όλοι κατάλαβαν, διότι ξέρουν τους φίλους του από τα παλιά και η Ελλάδα μας είναι μικρή (πλην ένδοξη) χώρα όπου όλα μαθαίνονται.

    Μίλησε επίσης με πολύ κολακευτικά λόγια για ολοκλήρωση του FSRU Αλεξανδρούπολης που ιδρύθηκε από τον Όμιλο Κοπελούζου, ενώ σήμερα μέτοχοι στο FSRU με 20% ο καθένας είναι ο Χρήστος Κοπελούζος με το φερώνυμο όμιλο, ο ΔΕΣΦΑ, η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η Gaslog και Bulgartransgaz EAD.

    Επίσης επαίνεσε και τα έργα με τον αγωγό αερίου προς τα Σκόπια, τη συνεργασία με Σερβία και Κόσοβο και την τριμερή συνεργασία στη Αν. Μεσόγειο, με στόχο να ενταχθεί η Αίγυπτος και να έρθει καθαρή ενέργεια μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη.

    Έδειξε έτσι ξεκάθαρα τις γεωπολιτικές, αλλά και επιχειρηματικές προτιμήσεις του, αφού -επαναλαμβάνω- οι… παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται…

     

    …Ακόμη χρωστάει κέρασμα…

    Θυμίζω πως όταν έφευγε από την Πρεσβεία στην Ελλάδα ο Τζέφρι Πάιατ, σχεδόν όλοι έλεγαν πως πλέον θα «αποστρατευθεί και θα συνταξιοδοτηθεί» και μόνος ο wiseman από το mononews.gr είχε προβλέψει πως θα αξιοποιηθεί σε πόστο σχετικό με την ενεργειακή διπλωματία, από την Ουάσινγκτον, όπερ και εγένετο.

    Γι’ αυτή την πρόβλεψη που του έφερε και γούρι, ούτε ένα κέρασμα ο Τζέφρι, αλλά χαλάλι του αφού η αγάπη του για την Ελλάδα είναι ανιδιοτελής, όπως ορκίζονται οι στενοί του φίλοι  τουλάχιστον.

    Εμείς ως άπιστοι Θωμάδες δεν παίρνουμε όρκο για τίποτα…

     

    Η παρέα της Πάτμου, στο κάλεσμα της Τζένης Μπαλατσινού

    Όμως, μετά τα οικονομικά και επιχειρηματικά νέα, όπως ξέρετε η στήλη έχει αδυναμία στα ωραία καλέσματα που γίνονται.

    Χθες σας ενημέρωσα ότι η Τζένη Μπαλατσινού, την Τετάρτη διοργάνωσε ένα κάλεσμα, με αφορμή τα γενέθλια της, στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη.

    Οι καλεσμένες της, μεταξύ άλλων η Ιλεάννα Μακρή, η Μάρι Αγαλιώτου, η Όλγα Μπαλαούρα, η Μαρία Τσιναρίδου, η Έλενα Σκουλά και η Δάφνη Ζουμπουλάκη, οι οποίες «πέρασαν» ένα ιδιαίτερα ευχάριστο απόγευμα.

    Από ότι μαθαίνω οι περισσότερες κυρίες, εθεάθησαν φέτος το καλοκαίρι στην Πάτμο, στο state of the art ξενοδοχείο Patmos AKTIS του Νίκου Καραμούζη.

    Άλλωστε η κ. Μπαλατσινού είναι λάτρης της Πάτμου, ενώ διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία στο ιερό νησί.

    Έμαθα επίσης ότι η Τζένη,  ήταν άψογη οικοδέσποινα.

     

    Αποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.