• Τα «ντεσού» του conference call του Μυτιληναίου, το μήνυμα Βακάκη στην κυβέρνηση, ο «παίκτης» «Mr BC Partners» και η αξιολόγηση της Alpha Bank

    Έβγαλε «λαβράκια» το χθεσινό conference call της Mytilineos

    image

    Τα «ντεσού» του conference call της Mytilineos

    Έβγαλε «λαβράκια» το χθεσινό conference call της Mytilineos.

    Ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος τόνισε στους αναλυτές ότι στο τέλος του 2021 η Mytilineos θα έχει για το δικό της portfolio 350 MW εγκατεστημένης ισχύος από αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και άλλα 350 MW εγκατεστημένης ισχύος από φωτοβολταϊκά πάρκα στο εξωτερικό. Στο σύνολο, δηλαδή, 700 MW από ΑΠΕ στο τέλος του 2021.

    Όμως αποκάλυψε ότι είναι πλέον ειλημμένη απόφαση να μπει πολύ δυνατά για ιδία χρήση στα φωτοβολταϊκά πάρκα.

    Ειδικότερα, άφησε να εννοηθεί ότι στην Ελλάδα η Μytilineos θα αποκτήσει minimum 1000 MW εγκατεστημένης ισχύος από φωτοβολταϊκά πάρκα για ιδία χρήση.

    Είναι ολοφάνερο ότι η Mytilineos θέλει να έχει την πρώτη θέση στην παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν επισήμως στις 18 Φεβρουαρίου.

    Όσοι έχετε καλή μνήμη θα θυμάστε ότι, πρώτος απ’ όλους, ο Wiseman σας αποκάλυψε τον σχεδιασμό του Ευάγγελου Μυτιληναίου, να γίνει η Mytilineos «Solaria No 2».

    Εκτός του ότι έκανε σε όλους ξεκάθαρο την επερχόμενη δυναμική διείσδυση της Mytilineos στα φωτοβολταϊκά για ιδία χρήση, το ίδιο ξεκάθαρος ήταν κι όταν ρωτήθηκε και για τις ιδίες μετοχές.

    Όπως ακριβώς είπε: Η Γενική Συνέλευση είναι δεσμευτική. Θα συνεχιστεί κανονικά το buyback, ένα κομμάτι θα δοθεί στα στελέχη και το υπόλοιπο, όλο, θα ΑΚΥΡΩΘΕΙ!

    Τελειώνοντας, στην ερώτηση της κυρίας Ζαχαροπούλου από την Eurobank ποια είναι η πρόβλεψή του για την τιμή του αλουμινίου, απέφυγε να πάρει θέση, αλλά τόνισε ότι η μέση τιμή της τελευταίας δεκαετίας είναι στα 2.200 δολάρια ενώ τώρα βρίσκεται στα 2.000.

    Ακόμα αποκάλυψε ότι για όλο το 2021 έχει κλειδώσει την ισοτιμία του ευρωδόλαρου και όλα τα κόστη παραγωγής του αλουμινίου.

    Όπως σας έχουμε πει, ο Φεβρουάριος θα είναι συγκλονιστικός για τους μετόχους της Mytilineos…

    Εκπλήξεις και σε άλλα μέτωπα

    Η στήλη πληροφορείται ότι η Mytilineos έχει κάνει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας για έξοδο στις αγορές και έκδοση ομολόγου που μπορεί να φθάσει και το 1 δισ. ευρώ.

    Η εταιρεία διαθέτει ρευστότητα, αλλά ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε εξαγορές…

    Έρχονται εκπλήξεις προς το καλοκαίρι και υπό τον όρο ότι η πανδημία θα έχει κάπως δαμαστεί.

    Εξάλλου, το Ταμείο Ανάκαμψης προϋποθέτει συγχωνεύσεις και εξαγορές εταιρειών και ο Ευάγγελος έχει ήδη δει τους πιθανούς στόχους του. Και δεν σας λέω για την ΛΑΡΚΟ, αλλά για νέες εκπλήξεις…

    Στα τωρινά, στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τοποθετήθηκε ως μέλος η κα Ναταλία Νικολαΐδου, επί σειρά ετών δικηγόρος στην Credit Suisse. Αντικατέστησε τον παραιτηθέντα από τις αρχές Δεκεμβρίου Γιώργο Χρυσικό της Grivalia.

    Ο Μr Jumbo και το μήνυμα στην κυβέρνηση

    Αφού γέμισε το ταμείο της Jumbo τον Ιανουάριο, με τον τζίρο να είναι αντίστοιχος και οριακά καλύτερος -στην Ελλάδα- με αυτόν που έκανε η εταιρεία τον Ιανουάριο του 2019 όταν ακόμη κανένας μας δεν μπορούσε να καταλάβει τι μας έρχεται, ο Απόστολος Βακάκης επέστρεψε στην απόφαση που είχε λάβει την προηγούμενη Παρασκευή, η οποία δεν ήταν άλλη από το να μην ανοίξει για click inside κανένα κατάστημα της εταιρείας στις «κόκκινες περιοχές».

    Βέβαια, ο επιχειρηματίας έστειλε και το μήνυμά του προς την κυβέρνηση -διότι αναίρεσε την απόφαση της Παρασκευής και τα άνοιξε για 3 ημέρες μετά από κυβερνητική πίεση- πως όταν διευρυνθεί το click inside και στα υπόλοιπα προϊόντα (όχι μόνο στο ένδυμα και το υπόδημα) τότε θα τα ανοίξει εκ νέου…

    Η στήλη σάς έχει ενημερώσει από τη Δευτέρα ότι έλεγε στους συνεργάτες του «θα τα κλείσω»!

    Σταθόπουλος: Αποτίμησε την Ιντερ στα 750 εκατ ευρώ

    Ο επικεφαλής του ομίλου BC Partners δεν αστειεύεται όταν πρόκειται να επενδύσει. Το απέδειξε στην περίπτωση της Forthnet που οι τράπεζες δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να την πουλήσουν επί 2,5 χρόνια. Ήρθε, έκανε πρόταση, την πήρε και τέλος. Έτσι και τώρα, στις διαπραγματεύσεις με τους Κινέζους της Suning, έχει καταθέσει την επενδυτική του πρόταση, αποτίμηση την ιταλική ομάδα στα 750 εκατ. ευρώ, αναλαμβάνει τα χρέη της και περιμένει…

    Μου μετέφεραν ότι είναι αποφασισμένος να αποκτήσει την ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα και το business plan για την ανάπτυξη του brand της είναι έτοιμο.

    Μέγαρο Μαξίμου: Μπράβο Όλαφ

    Η στήλη πληροφορείται ότι εχθές στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου έπιναν νερό στο όνομα του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας και υπουργού Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, μετά την ατάκα του στο υπουργικό συμβούλιο της χώρας του ότι «η Ούρσουλα τα έκανε σκ@τ@ με τα εμβόλια».

    Όπως καταλαβαίνετε, στην Ευρώπη γίνεται της τρελής – για μια ακόμα φορά – με τα εμβόλια και, όπως πάντα, δεν μπορούν να χωρίσουν δύο γαϊδουριών άχυρα. Κάτι που το βλέπει καιρό το Μέγαρο Μαξίμου και το ζώνουν τα φίδια.

    Alpha Bank: Σύστημα αξιολόγησης προσωπικού

    Ο αντιπροσωπευτικός Σύλλογος των εργαζομένων της τράπεζας και η διοίκηση αυτής συμφώνησαν – απομένουν, όπως μαθαίνω, κάποιες απλές λεπτομέρειες – να εφαρμοσθεί ένα νέο σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού. Θα δημιουργηθεί, λοιπόν, μια ειδική επιτροπή γνωστοποίησης αποτελεσμάτων αξιολόγησης με ευθύνη της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού με τη συμμετοχή του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου.

    Σύμφωνα με τη διοίκηση του αντιπροσωπευτικού Συλλόγου «η συνολική μας τοποθέτηση σε όλες τις συναντήσεις κατέληγε πάντα στην πάγια θέση μας: «Θέλουμε ένα σύγχρονο, διαφανές και δίκαιο σύστημα αξιολόγησης, ενταγμένο στην στρατηγική του Ομίλου που βασίζεται στη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη».

    Και καταλήγουν: Είναι ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε την ευνοιοκρατία, τις ομαδοποιήσεις, τις αντιζηλίες και τους τακτικισμούς.

    Οι VIP Αθηναίοι θα φουλάρουν στο Golden

    Έτοιμοι είναι οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων που τοποθέτησε η Tesla στο Golden Hall και οι VIP Αθηναίοι του Παλαιού Ψυχικού και των Βορείων Προαστίων θα μπορούν να φουλάρουν στο luxury πολυκατάστημα…

    Θα μου πείτε οι περισσότεροι έχουν πρίζες στο γκαράζ τους, αλλά καλό είναι να υπάρχει κι ένας σταθμός στον δρόμο τους.

    Στα σοβαρά τώρα, η Tesla αναμένεται σύντομα θα επενδύσει δυναμικά στην Ελλάδα τοποθετώντας σταθμούς φόρτισης κατά μήκος των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.