• Τι θα γίνει στην Ελλάκτωρ με Πουλόπουλο και Παπασπύρου, η δικαστική διαμάχη Δημήτρη-Σάκη και τι γυρεύει στη Μεσογείων το CVC

    Μπορεί οι Αφοί Καλλιτσάντση να έφυγαν από την Ελλάκτωρ, η ενδοοικογενειακή ίντριγκα φαίνεται πως τώρα αρχίζει. 

    the wise man
    image
    the wise man

    Ελλάκτωρ: Τι θα γίνει με την «πρώην ομάδα» της Πειραιώς;

    Τα τελευταία δύο χρόνια αρκετά στελέχη -πρώτης αλλά και χαμηλότερης βαθμίδας- που εργάστηκαν επί χρόνια στην τράπεζα Πειραιώς, επί εποχής Μιχάλη Σάλλα, βρέθηκαν στον όμιλο Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0,80% 2,52. 

    Ο Γιώργος Πουλόπουλος, ο Σπύρος Παπασπύρου κ.ά. 

    Ο Γιώργος Πουλόπουλος από τον Μάιο έως και σήμερα εκτελεί στην Ελλάκτωρ καθήκοντα Οικονομικού Διευθυντή (CFO) ενώ στην εταιρεία απασχολείται και ο Σπύρος Παπασπύρου. 

    Μαθαίνω ότι η νέα διοίκηση δρομολογεί αλλαγές, πόσο μάλλον στη νευραλγική θέση του CFO και με δεδομένο ότι οι Ολλανδοί θα προχωρήσουν άμεσα τον διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. 

    Η επιλογή των πρώην στελεχών της τράπεζας Πειραιώς από την προηγούμενη διοίκηση της Ελλάκτωρ δεν ήταν τυχαία καθώς ο πρόεδρος Προβόπουλος τους γνώριζε καλά…

    Ραντεβού (;) στα Δικαστήρια 

    Μπορεί οι Αφοί Καλλιτσάντση να έφυγαν από την Ελλάκτωρ, η ενδοοικογενειακή ίντριγκα φαίνεται πως τώρα αρχίζει. 

    Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι το επόμενο ραντεβού του Δημήτρη και του Σάκη Καλλιτσάντση θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες… Μου μετέφεραν ότι ο Δημήτρης είναι έξαλλος με τον Σάκη, με αποκορύφωμα τον διωγμό του από την Άκτωρ και είναι έτοιμος να επιτεθεί νομικά… 

    Η ρήξη ξεκίνησε τον Οκτώβριο όταν τα δύο αδέλφια τα είχαν βρει με τους Ολλανδούς και αίφνης ο Σάκης άρχισε να κάνει τα δικά του, τα οποία απείχαν από τα συμφωνηθέντα με τον Δημήτρη. Κι όπως επιμένει η λαλίστατη πηγή μου, ήρθε η ώρα των δικαστικών αιθουσών… Λέτε, να το δούμε κι αυτό;

    CVC: Κυκλώνει το Ερρίκος Ντυνάν

    Τα κεφάλαια υπάρχουν και ο στόχος έχει βρεθεί.

    Ο λόγος για το αμερικανικό fund CVC, το οποίο πληροφορούμαι ότι έχει σχέδιο για το Ερρίκος Ντυνάν, η τράπεζα Πειραιώς είναι ενήμερη και το μόνο που απομένει είναι να πατηθεί το κουμπί της πώλησης του πολύπαθου – έχει περάσει από σκάνδαλο σε σκάνδαλο – θεραπευτηρίου Ερρίκος Ντυνάν. 

    Το CVC μετά το δάνειο των 100 εκατ. ευρώ που πήρε η εταιρεία Hellenic Healthcare – θυγατρική του fund – από την Eurobank είναι έτοιμο. 

    Όσο για την Πειραιώς, άλλο που δεν θέλει να ξεφορτωθεί και αυτό το πρόβλημα που την ταλαιπωρεί πάνω από μια 6ετία. 

    Μαθαίνω ότι και στην κυβέρνηση βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο.

    Βακάκης: Δεν τα ανοίγω!

    Ο Mr Jumbo κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης μάς έχει εκπλήξει αρκετές φορές με τις κόντρα αποφάσεις του.

    Έτσι και τώρα που αποφάσισε να μην ανοίξει τα Jumbo ΜΠΕΛΑ 2,79% 26,50 στις «κόκκινες» περιοχές, αν και ο νόμος του έδινε τη δυνατότητα για click inside από τη στιγμή που το μαγαζί πουλάει παπούτσια, ρούχα. 

    Μαθαίνω ότι ο επιχειρηματίας Απόστολος Βακάκης είπε στους συνεργάτες του πως από την στιγμή που θα ανοίξουν τα καταστήματα για την εξυπηρέτηση του click inside στα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης δεν θα είναι εύκολο οι καταναλωτές να μην θέλουν να αγοράσουν και τα υπόλοιπα προϊόντα. 

    Κοινώς ο Βακάκης διέβλεψε το μπάχαλο και αποφάσισε να μην ανοίξει τα συγκεκριμένα καταστήματα της εταιρείας.

    Χατζηδάκης: Γιατί Κωστή μου κι εσύ;

    Η στήλη δεν το συνηθίζει να δίνει συμβουλές αλλά επειδή ο υπουργός Εργασίας μας έχει συνηθίσει σε μια άλλη mentalité και από την πρώτη εβδομάδα που ανέλαβε το υπουργείο έφερε καινοτομίες όσον αφορά τη διαχείριση του «καυτού» ζητήματος των εκκρεμών συντάξεων, θα του προτείνω να μην ακολουθεί κι εκείνος τα μονοπάτια του προκατόχου του. 

    Και εξηγούμαι: τι γίνεται με τους υπουργούς Εργασίας και την εκπομπή του άξιου συναδέλφου Γιώργου Αυτιά; 

    Υπάρχει συμφωνία συμμετοχής και μάλιστα ανελλιπώς; 

    Το «στασίδι» γράφει υπουργός Εργασίας;

    ΑΠΕ: Έρχεται εθελουσία 

    Για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση, να κλείσουν δηλαδή οι τρύπες, οι οποίες, όπως μαθαίνω, μοιάζουν με κρατήρες ηφαιστείου. 

    Πληροφορούμαι ότι η νέα διοίκηση, θα μάθουμε λίαν συντόμως ποια είναι αυτή, θα πρέπει να μαζέψει το μαγαζί μέσα από αποχωρήσεις εργαζομένων. 

    Οι απολύσεις θα ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου μου λένε…

    Αυτά ακούνε οι υποψήφιοι managers και στις προτάσεις που δέχθηκαν το τελευταίο μήνα για να αναλάβουν τα ηνία «έκοψαν λάσπη».

    Stress test: Τα ακίνητα προκαλούν ρίγη

    Οι παραδοχές για την διεξαγωγή των stress tests στις τράπεζες δόθηκαν από την EBA και τα τεστ αντοχής δεν φαίνεται να είναι και τόσο δύσκολα καθώς στο μέτωπο των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα καθώς ο επόπτης δεν άλλαξε επί τα χείρω τους κανόνες. 

    Το πρόβλημα όπως έλεγε στην στήλη έμπειρος CEO εντοπίζεται στα ακίνητα. Διότι αν οι τιμές των ακινήτων βουτήξουν, τότε θα υπάρξει πρόβλημα τόσο στα τιτλοποιημένα δάνεια όσο και στις τιτλοποιήσεις που έρχονται. 

    Ο επενδυτής αγοράζει το δάνειο αλλά θέλει να βγάλει κέρδος από την εγγύηση που το συνοδεύει, κυρίως τα εμπορικά και βιομηχανικά ακίνητα.

     Έτοιμοι από καιρό Βαρβιτσιώτης-Δρίτσα 

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, και η γοητευτική οικονομολόγος, Κέλλυ Δρίτσα, βρίσκονται σε τροχιά γάμου και, όπως μαθαίνει η στήλη, ο γάμος αναμένεται να γίνει προς το καλοκαίρι. 

    Το ζευγάρι ήταν έτοιμο να ανεβεί τα σκαλιά της Εκκλησίας το καλοκαίρι του 2020, αλλά η πανδημία που ξέσπασε πριν από έναν χρόνο δεν άφησε περιθώρια για προετοιμασίες γάμου. Φέτος, όπως ακούω, δεν την γλιτώνουν!

    Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.