• Ποιοι τρέμουν το πόρισμα της ΡΑΕ, τι συνδέει το πάρτι σε ΤΕΡΝΑ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ-ΑΒΑΞ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ με την LAMDA και οι 4 φωτό του Λιακουνάκου με χειροπέδες

    Παρά τις φήμες οι οποίες είναι τόσο έντονες που τείνουν να γίνουν προφητείες ότι ο Στέφανος Βλαστός θα δει σύντομα την πόρτα της εξόδου της ΕΤΑΔ, ο μέχρι σήμερα CEO προαναγγέλλει και  νέες “επιτυχίες” της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δημόσια ακίνητα…

    image

    To συνέδριο στη Νέα Υόρκη και η  συνοδεία του Υπουργού Οικονομικών

    Το Επενδυτικό Φόρουμ  της Capital Link στην Νέα Υόρκη αποτελεί αναμφισβήτητα «θεσμό» ο οποίος αποσκοπεί στην προβολή της χώρας  στο εξωτερικό δίνοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες για ένα ολιγοήμερο διάλειμμα στην «πόλη που ποτέ δεν κοιμάται».

    Για κάποιους η συμμετοχή τους  σε αυτό αποτελεί ένα είδος  «κοινωνικού μισθού» που απολαμβάνουν.

    Τώρα το πως αποτιμάται η συμβολή του συνεδρίου του Νικόλα Μπορνόζη  στην πορεία των επιχειρήσεων που μετέχουν τόσα χρόνια σε αυτό , ή  στην εθνική  οικονομία  στο σύνολο της  (μία που κάθε χρόνο μετέχει σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο) από την εποχή που υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιάννος Παπαντωνίου )  είναι κάτι που δυστυχώς δεν νομίζω να έχει ποσοτικοποιηθεί ακόμη …

    Αντίθετα  αυτό που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε – χάρη στη Διαύγεια –είναι το πόσο θα κοστίσει στο Υπουργείο Οικονομικών η αποστολή του Υπουργείου Οικονομικών.

    Τον Χρήστο Σταικούρα θα συνοδεύσουν στο τετραήμερο ταξίδι του (ούτε από το jet lag δεν θα μπορέσουν να συνέλθουν) άλλα τέσσερα στελέχη του Υπουργείου, μεταξύ αυτών ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ Δημήτρης Τσάκωνας και ο πρόεδρος του ΣΟΕ Μιχάλης Αργυρού.

    Το εκτιμώμενο κόστος για την μετακίνηση τους ανέρχεται στα 16.500 ευρώ  (περίπου 4.000 ευρώ το άτομο).

    Ποσό λογικό αν λάβεις υπόψιν πόσο στοιχίζει μία διανυκτέρευση  στο Manhattan.

     

    Για ποιόν “κρατάει” τα ρετιρέ του Marina Tower ο Οδυσσεύς Αθανασίου; 

    Σήμερα κληρώνει για τον πρώτο πράσινο πύργο, το Marina Tower στο Ελληνικό,  ο οποίος  δημοπρατείται από την Lamda Development ΛΑΜΔΑ 1,47% 6,92 .

    Οι διεκδικητές του έργου αξίας 250 εκατ. ευρώ είναι οι Όμιλοι  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,35% 16,48 , ΑΒΑΞ ΑΒΑΞ 2,05% 1,49 , Archirodon και η Κοινοπραξία  της  Ιντρακάτ ΙΝΚΑΤ 0,20% 4,98 με τη γαλλική Bouygues.

    Κάτι μου λέει, ωστόσο, πως δεν είναι αρκετά πιθανό το έργο να πάει στον ΑΒΑΞ, ο οποίος έχει ήδη «καπαρώσει» από τα μέσα του μήνα τα έργα για την Α΄Φάση των υποδομών αξίας 300 εκατ. Ευρώ.

    Πάντως ο ανάδοχος  θα αναλάβει τις μελέτες και πιθανόν την κατασκευή του πύργου ύψους 200 μέτρων που θα αποτελείται από 45 ορόφους με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

    Δεν ξέρω εάν το χρηματιστήριο και η πορεία των μετοχών των κατασκευαστικών εταιριών είναι ενδεικτική των προθέσεων αλλά χθες η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ  έκλεισε με σημαντικά κέρδη 7,8%  και ακολούθησε η μετοχή  της Ιντρακάτ με 3,24%, της ΑΒΑΞ κατά 2,38% και της Ελλάκτωρ υψηλότερα κατά 2%.

    Τα περισσότερα διαμερίσματα του Marina Tower φαίνεται πως έχουν πωληθεί, ενώ ο Οδυσσέας Αθανασίου κρατάει τα «ρετιρέ» για να τα μοσχοπουλήσει, και έχει  διαβεβαιώσει την αγορά ότι οι διαγωνισμοί της Lamda Development για όλα τα έργα στο Ελληνικό «θα αφήσουν ιστορία για τη διαφάνειά τους».

     

    Σιγή Ασυρμάτου από εργολήπτες για τις ανατιμήσεις στα υλικά κατασκευών

    Μια επανάληψη του Α’ Ημιχρόνου και χωρίς συγκινήσεις ήταν η χθεσινή  συνάντηση στο  Υπουργείο  Υποδομών με τους εκπροσώπους των κατασκευαστών όλων των βαθμίδων για το ζήτημα των ανατιμήσεων στα κατασκευαστικά υλικά.

    Πρόκειται για ένα πρόβλημα που έχει προκύψει από το ξέσπασμα της πανδημίας και εντείνεται με τη διεθνή ενεργειακή κρίση.

    Η αλματώδης άνοδος των τιμών  απειλεί τη δημοπράτηση και την ολοκλήρωση όλων των έργων υποδομών.

    Ήδη έχουν εμφανιστεί τα πρώτα  ανησυχητικά σημάδια, όπως η αύξηση της τιμής του σιδήρου και της ασφάλτου κατά 100% και 200% αντίστοιχα, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις αναδόχων που «παγώνουν» τα έργα ή δεν υπογράφουν συμβάσεις.

    Εντούτοις οι εργοληπτικές οργανώσεις παρά τον πρόσφατο βομβαρδισμό επιστολών, μέσω των οποίων περιέγραφαν με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση που επικρατεί, κυρίως στους μικρούς και μεσαίους κατασκευαστές, ζητώντας μάλιστα και την αναστολή υλοποίησης έργων για έξι μήνες αν συνεχιστεί η κρίση, τηρούν πλέον σιγή ασυρμάτου.

    Οι διάλογοι γίνονται μεταξύ των εκλεκτών λίγων πίσω από τις καλά σφραγισμένες πόρτες των αιθουσών συσκέψεων του Υπουργείου Υποδομών και το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι πως ο Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης έχουν πάρει επ’ώμου το ζήτημα.

    Τα μοναδικά τους εφόδια είναι η έκδοση υπουργικών αποφάσεων για τους συντελεστές τιμών και το υπό διαμόρφωση Παρατηρητήριο Τιμών, ενώ αναζητούνται και νέες λύσεις μέσω των συσκέψεων που πραγματοποιούν με τις οργανώσεις.

     

    Νέα “success stories” από τον “απερχόμενο” Βλαστό της ΕΤΑΔ

    Παρά τις φήμες – οι οποίες είναι τόσο έντονες που τείνουν να γίνουν προφητείες – ότι ο Στέφανος Βλαστός θα δει σύντομα την πόρτα της εξόδου της ΕΤΑΔ, ο μέχρι σήμερα CEO προαναγγέλλει και  νέες “επιτυχίες” της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δημόσια ακίνητα.

    Με την πείρα που απέκτησε αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετή για να μακροημερεύσει στο δημόσιο, ο Βλαστός, από το βήμα του OT Forum, απηύθυνε πρόσκληση στον Δημήτρη Ανδριόπουλο της Dimand να δώσει χέρι βοηθείας στην προώθηση των Ξενία, μήπως και εκτός από το Ξενία Χίου που κατέληξε στον εφοπλιστή Τσάκο, προλάβει να βάλει κι άλλα ξεκολλημένα Ξενία στο βιογραφικό του.

    Επίσης εντός της χρονιάς θα επιχειρήσει να βάλει μπρος την αξιοποίηση της Λίμνης Καϊάφα, ένα ακίνητο 5.000 στρεμμάτων για το οποίο μάλιστα έχει υψηλές βλέψεις και δεν θέλει να το βλέπει να εκμεταλλεύεται ως “ένα ακόμα ξενοδοχείο”.

     

    Άλλαξαν χέρια τα “ιερά” ακίνητα της Μονής Εμμαούς

    Σε νέους ιδιοκτήτες κατέληξε το πετράδι του στέμματος που “κληροδότησε” η Μονή Εμμαούς στη Bain Capital.

    Μιλάμε για τη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού στη συμβολή της Πατησίων με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, επιφάνειας 3.335 τ.μ., που κατακυρώθηκε μέσω πλειστηριασμού σε νέο εκμισθωτή με τιμή 2 ευρώ υψηλότερη από αυτή της πρώτης προσφοράς, δηλαδή τα 1,87 εκατ. ευρώ.

    Όσον αφορά στα υπόλοιπα ακίνητα, δηλαδή στο κτιριακό συγκρότημα του Europa Plaza στην Καλλιθέα, το μισό άλλαξε χέρια, ενώ για το υπόλοιπο δεν έσπευσαν πλειοδότες.

     

    «Μποναμάς» για την Ελλάκτωρ

    Κάτι λιγότερο από ενάμισι εκατομμύριο ευρώ ετοιμάζεται να βάλει στο πορτοφόλι του ο Όμιλος της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,18% 2,57 εξαιτίας των  καθυστερήσεων που έχουν παρατηρηθεί στην κατασκευή της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

    Το έργο το έχει  αναλάβει ο ΑΚΤΩΡ ι από το 2013.  Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα το έργο που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2017, αλλά ύστερα από διπλή παράταση το finish line αναμένεται τον  ερχόμενο Μάιο.

    Δεν είναι η πρώτα φορά που η ΑΚΤΩΡ «γκρινιάζει» στην Αττικό Μετρό, καθώς έχει υποβάλει από τον Ιούλιο του 2019 συνολικά οκτώ αιτήματα για αποζημιώσεις.

    Στο ερώτημα «τις πταίει» για τα «σπασμένα» αξίας άνω των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ που διεκδικεί συνολικά  η ΑΚΤΩΡ, η εταιρεία  «δείχνει» την προηγούμενη διοίκηση της Αττικό Μετρό .

    Από τη δική της πλευρά η νυν  διοίκηση της Αττικό Μετρό , υπό τους δύο ΝΪκους – Ταχίο και Κουρέτα,   προσπαθεί να καλύψει τα σπασμένα της  προηγούμενης διοίκησης, «κουρεύοντας»  τις απαιτήσεις της ΑΚΤΩΡ.

     

    Χαρδούβελης οι Τράπεζες πρέπει πάρουν ρίσκα 

    Αισιόδοξος εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης για τις συνέπειες του πολέμου στην ελληνική οικονομία, αλλά και για το συνολικό αποτύπωμα της κρίσης στα κόκκινα δάνεια.

    Κάτι τέτοια βέβαια ακούνε οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ και ζητούν “γενναιόδωρες” μισθολογικές αυξήσεις.

    Ο κ. Χαρδούβελης λοιπόν θεωρεί ότι  εφόσον ο πόλεμος τελειώσει σχετικά σύντομα, ο πληθωρισμός θα είναι ένα φαινόμενο του  2022.

    Δεν θα μας ακολουθήσει το 2023 και το 2024.

    Με όλα τα σενάρια, ακόμα και αν ο πόλεμος κρατήσει ως το καλοκαίρι, η ύφεση έχει μικρή πιθανότητα.

    Τώρα όσον αφορά στα κόκκινα δάνεια, μόνο ένα 10% των πελατών της Εθνικής έλαβαν κρατική στήριξη, ενώ γενικότερα η αύξηση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων μέσα στην κρίση της πανδημίας, ήταν πολύ μικρή.

     

    Γιατί αρέσει η Τράπεζα Πειραιώς

    Καλά νέα για την Τράπεζα Πειραιώς.

    Λίγα 24ωρα πρίν η CITI έδωσε τιμή στόχο τα 1,80 ευρώ με σύσταση  αγοράς.

    Η Citi τονίζει ότι “μας αρέσει η πρόοδος της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 1,28% 3,97 στο ξεκαθάρισμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, καθώς και στις κινήσεις ενίσχυσης των κεφαλαίων, βελτίωσης της αποδοτικότητας και αύξησης των προμηθειών”.

     

    Ποιοι θορυβήθηκαν με το πόρισμα της ΡΑΕ;

    Θορυβήθηκαν τα μέγιστα όπως έμαθα,  πολλοί προμηθευτές ρεύματος και αερίου όταν διάβασαν χθες για το πόρισμα-καταπέλτη της ΡΑΕ εναντίον τους.

    Τουλάχιστον τρείς μη καθετοποιημένοι πάροχοι μάλιστα που βρίσκονται «στο κόκκινο» πλάκωσαν τα τηλέφωνα στους νομικούς τους συμβούλους και σε άλλους …φίλους με απώτερο σκοπό το θέμα να μην πάρει έκταση.

    «Εγώ σε βοήθησα προεκλογικά, μην με αφήσεις έκθετο τώρα που με πολεμούν και είμαι σε πολύ δύσκολη θέση» είπε σε πολιτικό στέλεχος ένας από τους ‘μη καθετοποιημένους’.

    Εμείς πάντως με αρκετή δόση κακεντρέχειας να του θυμίσουμε πως ουδέποτε ζήτησε …νόμιμα παραστατικά για τη βοήθεια που παρείχε τότε, οπότε μετά την απομάκρυνση εκ του Ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

    (Πού τη θυμήθηκα τώρα την παροιμία;

    Έχει σχέση με την περίπτωσή μας ή ότι θυμάμαι χαίρομαι και εγώ…)

    «Εγώ έχω βάλει πωλητήριο, υπάρχει και ένας υποψήφιος ‘γαμπρός’ και όλη αυτή η δημοσιότητα με βλάπτει, κάνε κάτι» έλεγε άλλος μη καθετοποιημένος με έντονο ύφος.

    Αυτοί που …φωνασκούν να θυμίσουμε, είναι όσοι  άλλαξαν μονομερώς και απροειδοποίητα τα συμβόλαια των καταναλωτών  από σταθερά σε κυμαινόμενα και προχώρησαν σε θηριώδεις  αυξήσεις στους λογαριασμούς.

    Το  πόρισμα της ΡΑΕ «οδεύει» προς τους  Οικονομικούς Εισαγγελείς πάντως και αναφέρεται σε «μεγάλη απάτη  παράνομων υπερχρεώσεων με θύματα χιλιάδες καταναλωτές!».

    Στελέχη της ΡΑΕ πάντως (όχι ο Πρόεδρός της που αποφεύγει τα δημόσια σχόλια-τόσα και τόσα έχει ακούσει ο ίδιος)  ομιλούν περί «τεράστιου και πρωτοφανούς σκανδάλου που θα οδηγήσει σίγουρα σε άσκηση κακουργηματικών διώξεων».

    Κορυφαίος νομικός της Αθήνας που έγινε κοινωνός μέρους μόνο του πορίσματος, ομιλεί για «πρακτική πλαστογράφησης των νέων, αναθεωρημένων  συμβολαίων αφού δεν υπάρχει γραπτή συναίνεση του καταναλωτή άρα μιλάμε για καραμπινάτη κακουργηματική πράξη».

    Η φημολογία αναφέρει πως εκτός από τους συνήθεις ύποπτους υπάρχει και καθετοποιημένος παραγωγός-πάροχος που υποδεικνύεται σαφώς στο πόρισμα.

    Στο πλαίσιο της έρευνας θα γίνει και έλεγχος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όπως λένε τουλάχιστον νομικοί κύκλοι,  από όπου ίσως προκύψει  συνεννόηση  τουλάχιστον τριών μερών, οπότε θα μιλάμε για  «σύσταση εγκληματικής συμμορίας, για τη διάπραξη οργανωμένης  απάτης» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

    Υπάρχει πάντοτε φυσικά το τεκμήριο της αθωότητας για όλους.

    Οι πάροχοι όμως που θα βρεθούν τελεσίδικα ένοχοι, θα αντιμετωπίσουν εκτός από ποινικές, επιπλέον και αστικές ευθύνες ενώ θα κληθούν να επιστρέψουν έντοκα όσα ποσά έχουν υπεξαιρέσει από τους πελάτες τους.

    Το ερώτημα είναι εάν θα  αντέξουν όλοι να πληρώσουν τελικά.

    Ή εάν θα προτιμήσουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις και να εξαφανιστούν.

    Όπως τονίζουν όμως κύκλοι της ΡΑΕ, θα  αναδειχθεί   τότε για μια ακόμη φορά η υπόθεση της μη καταβολής των υποχρεώσεων των παρόχων απέναντι στο  ΔΕΔΔΗΕ, τον ΑΔΜΗΕ και τους Δήμους.

    Άρα θα πέσουμε σε φαύλο κύκλο για το «ποιος ξεκίνησε να χρωστάει σε ποιόν με εμπλοκή και του Δημοσίου».

    Ο wiseman  θα κάνει και μία πρόβλεψη: το φθινόπωρο τουλάχιστον 4 από τις γνωστές εταιρίες παρόχους θα έχουν πουληθεί, συγχωνευθεί ή κλείσει οριστικά…

     

    Απόλυτα ενεργός ο ΑΠΟΧΩΡΩΝ πρέσβης

    Μαθαίνω πολλά, μα πάρα πολλά για τις έντονες δραστηριότητες του αποχωρούντος από τη χώρα μας Τζέφρυ (ένας είναι ο Τζέφρυ και … όποιος δεν καταλαβαίνει ας παρκάρει Βασιλίσσης Σοφίας και Π. Κόκκαλη γωνία ώστε να καταλάβει).

    Με τα γεγονότα και της Ουκρανίας (όπου είχε διαπρέψει) και μετά τη γόνιμη θητεία του στην Αθήνα όπου ήταν από τους μακροβιότερους, περίμενε ως ανταμοιβή από το Τζο Μπάιντεν ή τον Αντονι Μπλίνκεν, τουλάχιστον θέση υφυπουργού.

    Μάλλον δεν θα τη λάβει τη θέση, οπότε ασχολείται με άλλες δραστηριότητες, λιγότερο διπλωματικές αλλά περισσότερο …χαρούμενες!

    Έχουμε πολλά να πούμε επ’αυτού.

    Απλώς ανοίγουμε το σχετικό κεφάλαιο για να σας ιντριγκάρουμε λίγο και φυσικά θα επανέλθουμε…

     

    …Αλλά άρχισαν τα όργανα για τον αποχωρούντα

    Άρχισαν μάλιστα να βαράνε τα πρώτα όργανα για τον αποχωρούντα Τζέφρυ: από την  εταιρεία  IGI POSEIDON, φορέα ανάπτυξης του EastMed, στελέχη που  ρωτήθηκαν για τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο απερχόμενος Αμερικανός πρέσβης   ότι “ο EastMed είναι κοστοβόρο σχέδιο και ότι χρειάζεται πάνω από 10 χρόνια για να φτιαχτεί” απάντησαν:

    α)  σύμφωνα με τις μελέτες και τις εκτιμήσεις της εταιρείας, ο αγωγός EastMed είναι οικονομικά βιώσιμος και τεχνικά εφικτός σε ρεαλιστικό χρόνο και

    β) εμείς γνωρίζουμε καλά τι ρόλο έπαιξε ο αποχωρών, να δούμε τώρα τον επερχόμενο ελληνοαμερικανό…

    Οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμιζαν μάλιστα τις πολύ πρόσφατες δηλώσεις του CEO της EDISON Νικόλα Μόντι που επεσήμανε  την αδήριτη ανάγκη νέων υποδομών για την απεξάρτηση από την Ρωσία και το γεγονός ότι για τον EastMed το κομβικό ζήτημα δεν είναι το τεχνικό σκέλος που θα απαιτήσει περίπου 4 χρόνια,  αλλά το γεωπολιτικό.

    Πως το έλεγε ένα παλιό αρχοντορεμπέτικο του Μιχάλη Σογιούλ σε στίχους Αλέκου Σακελλάριου; «άρχισαν τα όργανα-το μπουζούκι εργάζεται…».

    Θα ακολουθήσουν και άλλα όργανα μάλλον…

     

    Ο Φίλιππος Λιακουνάκος  με χειροπέδες

    Στο Δικαστήριο του Λας Βέγκας εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης ο Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για απάτη με bitcoin, ύψους έως και 500.000 δολαρίων, έχοντας ως θύμα του έναν αρχάριο έμπορο κρυπτονομισμάτων.

    «Πρόκειται για μια πολύ εξελιγμένη, οργανωμένη και μελετημένη κλοπή», ανέφερε ο αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Clark, Jim Sweetin, κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισης του 23χρονου στο Δικαστήριο του Λας Βέγκας.

    Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Φίλιππος Λιακουνάκος, φοιτητής κολεγίου του Μαϊάμι, ερεύνησε το ιστορικό πολυεκατομμυριούχων στη Νότια Νεβάδα και στη συνέχεια στόχευσε έναν για κλοπή ενώ ανέλαβε την ταυτότητα του άλλου για να πραγματοποιήσει την απάτη.

    Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι ο νεαρός είναι εθισμένος στο πόκερ.

    Η μητέρα του πάντως  Νατάσα Λιακουνάκου αναμένεται να αναχωρήσει τις επόμενες ώρες για τις ΗΠΑ.

    Δείτε παρακάτω 4 φωτό του Φίλιππου Λιακουνάκου με χειροπέδες μέσα στο δικαστήριο. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την υπόθεση από τα έγγραφα του δικαστηρίου της Νεβάδα των ΗΠΑ.

    Φίλιππος Λιακουνάκος
    Φίλιππος Λιακουνάκος Πηγή φωτογραφίας: K.M. Cannon/Las Vegas Review-Journal @KMCannonPhoto

     

     Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές