• Κοινωνία

    Φίλιππος Λιακουνάκος: Πώς διάλεξε το θύμα του και κατέστρωσε την απάτη των 500.000 δολαρίων σε bitcoin (φωτογραφίες από το δικαστήριο)

    • NewsRoom
    Φίλιππος Λιακουνάκος

    Φίλιππος Λιακουνάκος Πηγή φωτογραφίας: K.M. Cannon/Las Vegas Review-Journal @KMCannonPhoto


    Στο Δικαστήριο του Λας Βέγκας εμφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) ο Φίλιππος Λιακουνάκος, γιος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές για απάτη με bitcoin, ύψους έως και 500.000 δολαρίων με θύμα αρχάριο trader κρυπτονομισμάτων.

    «Πρόκειται για μια πολύ ψαγμένη, οργανωμένη και μελετημένη κλοπή», ανέφερε ο αναπληρωτής εισαγγελέας της κομητείας Clark, Jim Sweetin, κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισης του 23χρονου στο Δικαστήριο του Λας Βέγκας.

    Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Φίλιππος Λιακουνάκος, ο οποίος είναι φοιτητής στο Μαϊάμι, ερεύνησε το ιστορικό πολυεκατομμυριούχων στη Νότια Νεβάδα και στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρό του ένα συγκεκριμένο, ενώ διέπραξε την απάτη με την ταυτότητα κάποιου άλλου προσώπου.

    Ο Λιακουνάκος συνελήφθη στο Λας Βέγκας τη Δευτέρα κατηγορούμενος για κλοπή άνω των 100.000 δολαρίων, με χρήση ταυτότητας άλλου ατόμου. Η αστυνομία του Λας Βέγκας εξασφάλισε ένταλμα για τη σύλληψη του Λιακουνάκου τον Φεβρουάριο, όταν ένας ντετέκτιβ κατέθεσε ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ανέφερε την κλοπή τον Νοέμβριο του 2020.

    Ο άνδρας είπε ότι τον πλησίασε ένας επιχειρηματικός συνεργάτης που γνώριζε μέσω της κρυπτογραφημένης πλατφόρμας επικοινωνίας Telegram και ότι οι δυο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή bitcoin. Σύμφωνα με την αστυνομία, αφού ο άνδρας έστειλε στον «επιχειρηματικό συνεργάτη» 500.000 δολάρια σε bitcoin, έμαθε ότι το άτομο στο οποίο έστειλε τα χρήματα ήταν στην πραγματικότητα απατεώνας.

    Πηγή φωτογραφίας: K.M. Cannon/Las Vegas Review-Journal @KMCannonPhoto

    Η αστυνομία εντόπισε τον Λιακουνάκο ως ύποπτο για την υπόθεση και προχώρησε στην έκδοση σειράς ηλεκτρονικών ενταλμάτων.

    Σύμφωνα με το Las Vegas review journal, ο συνήγορος υπεράσπισης του Λιακουνάκου, Τζος Τόμσεκ, δήλωσε στο δικαστήριο την Τετάρτη ότι ο 23χρονος δεν έχει ποινικό ιστορικό και ισχυρή οικογενειακή υποστήριξη. Ο Λιακουνάκος παρουσιάστηκε ως τελειόφοιτος κολεγίου σε πανεπιστήμιο της περιοχής του Μαϊάμι.

    Ο αντιεισαγγελέας Sweetin ζήτησε από την Ειρηνοδίκη του Λας Βέγκας, Suzan Baucum, να ορίσει την εγγύηση στα 250.000 δολάρια, σημειώνοντας ότι η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά αν ο Λιακουνάκος εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες συναλλαγές.

    Πηγή φωτογραφίας: K.M. Cannon/Las Vegas Review-Journal @KMCannonPhoto

    «Πιθανώς εδώ γύρω κυκλοφορούν πολλά χρήματα», ανέφερε ο Sweetin. «Ο κατηγορούμενος κατηγορείται για πολύ σοβαρά εγκλήματα… έχει μεγάλο κίνητρο να διαφύγει και το κράτος θα υποστήριζε ότι έχει αποδείξει πως έχει την ικανότητα να χρησιμοποιήσει κι άλλες ταυτότητες».

    Η Suzan Baucum έθεσε δύο σενάρια στα οποία ο Λιακουνάκος θα μπορούσε να καταθέσει εγγύηση. Το ένα ήταν μια εγγύηση 100.000 δολαρίων με ηλεκτρονική παρακολούθηση υψηλού επιπέδου και την απαίτηση να παραμείνει στην κοινότητα του Λας Βέγκας όσο εκκρεμούν οι κατηγορίες. Το δεύτερο ήταν εγγύηση 250.000 δολαρίων.

    «Αυτό που με απασχολεί είναι η απόλυτη ανυπαρξία δεσμών με αυτήν την κοινότητα», ανέφερε η Baucum.

    Πηγή φωτογραφίας: K.M. Cannon/Las Vegas Review-Journal @KMCannonPhoto



    ΣΧΟΛΙΑ