• The Wiseman

    Οι νέες τραπεζικές μεταγραφές και το εφοπλιστικό event Χατζηιωάννου που ξεχώρισε

    the wise man

    the wise man


    Ποιο πάρτι  ψηφίστηκε το καλύτερο της χρονιάς

    Business &  pleasure όπως κάθε χρόνο άλλωστε ήταν η εβδομάδα των Ποσειδωνίων. Τώρα που γίνεται ο τελικός απολογισμός από εφοπλιστές και ναυλομεσίτες, λέγεται ότι τα πάρτι που ξεχώρησαν ήταν:  του γαλλικού νηογνώμονα Bureau Veritas, του American P&I Club και της ναυτασφαλιστικής American Hellenic Hull, του νηολογίου της Λιβερίας, η εκδήλωση της Thenamaris των Μαρτίνων, της Costamare των Κωνσταντακόπουλων, του νηογνώμονα Lloyd’s Register, της εισηγμένης Seanergy, της Navios συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου, του νορβηγικού νηογνώμονα DNV GL, η εκδήλωση του Propeller Club of Piraeus , της HEMEXPO-ένωση ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού. 

    Επίσης κορυφαία πάρτι λέγεται ότι  ήταν του Παρι Κασιδόκωστα Λατση , του Πόλυ Χατζηιωάννου και του Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Τώρα εφοπλιστές λένε ότι ίσως το καλύτερο event ήταν του Πόλυ Χατζηιωάννου. 

    Άπο τα δυο event πέρασαν εφοπλιστές όπως οι κ. Ανδρέας Χατζηγιάννης, Ιγγλέσης, Βαφειάς, Νομικός, Μαρινάκης, Τσάκος, Χανδρής , Χρήστος Οικονόμου και από τραπεζίτες  ο Χρήστος Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς και η Έλενα Βρεττού της  HSBC.

    Μεταγραφών συνέχεια 

    Συνεχίζονται όπως φαίνεται οι μεταγραφές τραπεζιτών προς εταιρίες διαχείρισης δανείων. Έτσι ο έμπειρος Περικλής Κιτριλλάκης μετακινήθηκε από την Alpha BANk προς την Cepal. 

    Έτσι ο πολύπειρος Βαγγέλης Κάββαλος αναλαμβάνει όλο το κομμάτι του  retail της Alpha Bank.

    Η Γενική Συνέλευση της ALPHA

    H Γενική Συνέλευση που θα τραβήξει την προσοχή όλων είναι της ALPHA Bank. Κάποιοι λένε ότι θα έχουμε αλλαγές στο ΔΣ. Επισης το ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η Eurobank καθως και εκει λέγεται οτι θα υπάρξουν αλλαγές στο ΔΣ.

    Στην αντεπίθεση η MIG

    Το θέμα των ημερών είναι βεβαίως η κόντρα για το Υγεία. Η αγωγή του Ιατρικού Αθηνών κατά της Πειραιώς, MIG και Υγεία με στόχο ουσιαστικά να μπλοκάρει τη διαδικασία πώλησης του θεραπευτηρίου σχολιάστηκε από πολλούς και όχι με τον καλύτερο τρόπο.

    Η απάντηση της ΜΙG αν και ασυνήθιστη σε ύφος για εισηγμένη, καταδεικνύει την ουσία του θέματος.  Το Ιατρικό έδωσε το δικαίωμα στην αγορά να ισχυριστεί ότι δεν μπορούσε να «κοντράρει» στα ίσια στο CVC, ακόμη και εάν ευδοκιμήσει η νομική της παρέμβαση.

    Το ζητούμενο είναι ότι η CVC έχει μπει γερά στην αγορά της ιδιωτικής υγείας, θα βάλει στο παιχνίδι και τις ασφαλιστικές και θα αλλάξει τα δεδομένα. 

    Το εάν επιβεβαιωθεί το Ιατρικό που λέει ότι το CVC έχει χρονικό ορίζοντα παραμονής στην Ελλάδα και οι κινήσεις της σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως η υγεία δεν θα είναι κατ΄ ανάγκην ωφέλιμες για τους ασφαλιζόμενους, μένει να φανεί.

    Δεύτερη πρόταση για τη Chipita

    Στην αγορά επίσης συζητήθηκε και η πληροφορία της στήλης για την αναστολή του σχεδιαζόμενου ΙΡΟ της Chipita στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο στη γενική συνέλευση της Νίκας. 

    Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου να γίνει στο μέλλον, ωστόσο φαίνεται πως ο σχεδιασμός έχει αλλάξει. 

    Ως αιτία προβάλλεται το κακό κλίμα στις αγορές. Μπορεί να έπαιξε ρόλο και η υπόθεση της Folli Follie. 

    Ακόμη και η αποτίμηση της ίδιας της Chipita που κινείται κοντά στο πολύ απαιτητικό 20x EV/EBITDA.

    Σε ανύποπτο χρόνο ο Wiseman είχε ενημερώσει πως η πρόταση της Montelez (το κομμάτι της Kraft Foods που μετονομάστηκε σε κάτι που δεν ξέρει κανείς τι σημαίνει) για την εξαγορά της Chipita βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων.  

    Η πλευρά Θεοδωρόπουλου λέει πως δεν συζητείται. Ωστόσο η Montelez μπορεί να επανέλθει. 

    Πληροφορίες λένε πως υπάρχει και δεύτερη πρόταση προς αξιολόγηση. 

    Οι Άραβες της Olayan επιμένουν να αποχωρήσουν, κάτι που φέρνει κοντά το ενδεχόμενο ο Θεοδωρόπουλος να αποχωριστεί για δεύτερη φορά το δημιούργημά του. 

    Το θέμα είναι πως από τη MIG επιμένουν ότι η Vivartia δεν είναι προς πώληση.

    Η ατάκα Τσαμάζ για τις προσφορές πακέτων

    Η ατάκα της ημέρας ανήκει στον Μιχάλη Τσαμάζ. Όταν μέτοχος παραπονέθηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση για τις οχλήσεις που δέχεται από τα call centers να αλλάξει τηλεπικοινωνιακό πάροχο, απάντησε «να φανταστείτε και εμένα μου κάνουν προσφορές για να αλλάξω εταιρεία». 

    Και δεν το εννοούσε κυριολεκτικά, αφού με τον ίδιο στο τιμόνι ο ΟΤΕ έχει υλοποιήσει μια εκτεταμένη απομόχλευση και ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα των τελευταίων ετών για εισηγμένη. 

    Μόνο το 2017, ο ΟΤΕ επένδυσε περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα και περίπου 800 εκατομμύρια σε ολόκληρο τον Όμιλο ΟΤΕ, για να δημιουργήσει υπερσύγχρονα δίκτυα και να καλύψει τις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής. 

    Συνολικά, θα επενδυθούν πάνω από 2 δις. ευρώ μέχρι το 2022.

    Ο επικεφαλής του ΟΤΕ σχολίασε όμως και το ενδιαφέρον του ΟΤΕ για την αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων. 

    Όπως ανέφερε, αφού εγκρίθηκε η σχετική τροποποίηση του καταστατικού, πρόκειται για μια αγορά που εξετάζεται, αλλά θα πρέπει πρώτα να διαπιστωθεί το πλαίσιο της ρύθμισης που πρόκειται να υλοποιηθεί. 

    Πάντως, ανέφερε πως αν και έχουν γίνει συζητήσεις, είναι ακόμη νωρίς για να ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο. Η στήλη έχει επισημάνει τις συζητήσεις με την Intralot και επίκειται συνέχεια με άλλους μεγάλους παίκτες του κλάδου, του μεγαλύτερου συμπεριλαμβανόμενου.

    Να σημειωθεί ότι το ακτιβιστικό επενδυτικό κεφάλαιο Amber Capital έθεσε αίτημα εκ νέου να αποκτήσει θέση στο νέο 10μελές δ.σ. του ΟΤΕ. 

    Η πρόταση δεν έλαβε τις απαιτούμενες ψήφους. 

    Το Amber Capital κατέχει περίπου το 2% του ΟΤΕ.

    Ανάγκα και οι θεοί πείθονται για τη Forthnet

    Ο Ολλανδός από μηχανής θεός αναζητά ακόμη το δρόμο του για τη Forthnet, αλλά οι τράπεζες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. 

    Βλέπετε κινδυνεύει να καταστεί ο διαγωνισμός άγονος. Έτσι επισπεύδουν τις διαδικασίες και αποφασίζουν για τη short list. Λέτε να έχουμε εκπλήξεις;

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ