array(0) {
}
        
    
Menu
2.34%
Τζίρος: 186.24 εκατ.

Επιστολή Φαραντούρη στον Ιταλό ΥΠΕΞ: «Δεν μπορείτε να αγνοείτε την Ελλάδα στη Μεσόγειο»

            
The Wiseman
the wise man

Αποστολόπουλος για MIG: Το παρασκήνιο μιας αγωγής

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 11.06.2018
Χρήστος Μεγάλου: Η ευρωπαϊκή διάκριση για τον CEO της Τράπεζας Πειραιώς
ΕΠΟΜΕΝΟ • 13.06.2018
Οι νέες τραπεζικές μεταγραφές και το εφοπλιστικό event Χατζηιωάννου που ξεχώρισε

Το παρασκήνιο μιας αγωγής

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε η διοίκηση του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών χθες το μεσημέρι στο Hilton, για να ανακοινώσει στα media ότι θα επιχειρήσει δικαστικά να μπλοκάρει τη διαδικασία πώλησης του Υγεία στο CVC.

Τα επιχειρήματα της οικογένειας Αποστολόπουλου είναι γνωστά: θεωρεί πως όταν πρέπει να διαγράψεις χρέος, κάτι που θα κάνει η Πειραιώς με την πώληση του Υγεία μέσω MIG, οφείλεις να δημιουργήσεις τις συνθήκες για να μεγιστοποιηθεί το όφελος, ιδιαίτερα στην περίπτωση των τραπεζών που έχουν διασωθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.  

Η επιλογή, όπως ειπώθηκε, της CVC έγινε πίσω από κλειστές πόρτες και με αδιαφανή τρόπο και ο όμιλος δεν επανήλθε με καλύτερη προσφορά από αυτή του CVC για το Υγεία, γιατί δεν ήθελε να νομιμοποιήσει μια παράνομη διαδικασία. Υπάρχει, όπως ανέφερε ο νομικός σύμβουλος, ξεκάθαρη fiduciary responsibility.

Πάμε παρακάτω: οι αποδέκτες της αγωγής, Πειραιώς, MIG, Υγεία ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του Ιατρικού από τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου. 

Οι πρώτες τους αντιδράσεις δεν έκρυψαν κάποιο αιφνιδιασμό. Αντίθετα έμοιαζαν να περίμεναν την κίνηση αυτή. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, “αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο”.

Ο Τζώρτζης της ALCO και οι κόντρες με MIG

Στο περιθώριο της συνάντησης και αφού είχαν δημιουργηθεί σχετικές συνθήκες, ο Β. Αποστολόπουλος δεν θέλησε να πάρει θέση εάν στη διεκδίκηση του Υγεία είναι σύμμαχός του ο όμιλος Asklepios. 

Αν κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, είναι μια ερμηνεία. Εάν, στο εγχείρημα δεν ακολουθεί ο γερμανικός όμιλος, είναι μια άλλη, εξίσου πιθανή.

Η πλευρά Αποστολόπουλου ξεκαθάρισε ακόμη ότι το ενδιαφέρον τόσο για το Υγεία όσο και για το Ερρίκος Ντυνάν παραμένει και υπογράμμισε πως ο όμιλος Αποστολόπουλου είναι στρατηγικός επενδυτής και όχι οικονομικός όπως το CVC.

Επίσης ανέφερε αρκετές φορές πως υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για το Υγεία, οι οποίοι, όπως το Ιατρικό, έχουν αποκλειστεί. Σημείωσε επίσης, χωρίς να τον κατονομάσει, πως ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της MIG μετά την Πειραιώς είναι αντίθετος στην πώληση του Υγεία.

Ποιον εννοούσε; Πρόκειται λοιπόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για το επιχειρηματία Θ. Τζώρτζη της ALCO που εμφανίστηκε μέσω του Jochen Müller να αποκτά το ποσοστό της MIG που πούλησε το Dubai Group. 

Στον πάγο η Τουρκία για τη Fourlis

Όπως αναμένονταν, η κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι καθόλου θετική για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Τα σημάδια υπήρχαν από νωρίς, αλλά η διοίκηση της Fourlis αποφάσισε να κάνει το βήμα της επέκτασης με τα Intersport στην Τουρκία. Στον όμιλο τώρα σχεδιάζουν να παγώσουν προς το παρόν κάθε σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων στη χώρα καθώς η δραστηριότητά της Fourlis στη γειτονική χώρα έχει καταστεί ζημιογόνος.

Τι θα κάνει ο Θεοδωρόπουλος με τη Chipita

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ανασχεδιασμός για το εγχείρημα εισαγωγής της Chipita σε χρηματιστηριακή αγορά. Οι συνθήκες δεν ευνοούν ένα ΙΡΟ και πλέον εξετάζεται η προοπτική μιας πώλησης σε ξένο, παίκτη, πολυεθνικό όμιλο στο χώρο των τροφίμων.

Με Ρέγκλινγκ στο Ζάππειο

Σύσσωμος ο τραπεζικός κόσμος θα βρεθεί απόψε στο Περιστύλιο του Ζαππείου για τον εορτασμό των 90 ετών λειτουργίας της ΕΕΤ. Τιμώμενο πρόσωπο ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ. 

Αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η ομιλία του, καθώς και το Προέδρου της Ένωσης, Νίκου Καραμούζη, για την επόμενη ημέρα του τραπεζικού συστήματος.

the wise man
the wise man
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι μιλάνε για τον Greg, xορεύοντας με τους ισχυρούς των μετοχών, το hot παρασκήνιο για την ΕΧΑΕ κι ο ρόλος του Πιέρ, γιατί πούλησαν Γερμανός-Κάτσος και τα ολέθρια λάθη του Λάτση, το νέο deal Σαραντίτη, η μάχη TITAN-MOH και τα ερωτικά μηνύματα βουλευτή
Το ράλι σε Metlen, ΓΕΚ, Aktor, AEM, οι Ελληνάρες κερδοσκόποι της ΕΥΔΑΠ, τα μέτωπα του Εξάρχου, τα νέα λεφτά του Μουνδρέα και η επιδότηση του αγρότη Ανδρέα Παπανδρέου Junior
Οι τράπεζες και το νέο ράλι, τι συμβαίνει σε Ιατρικό-ΑΕΜ, ποιοι έστησαν το κόλπο στην ΕΥΔΑΠ, οι πράσινοι ατσίδες και το θαύμα της ΤΕΧΑΝ, το beef Μιχάλη – Μαζαράκη και τι μας φέρνει η Κίμπερλι από ΗΠΑ
Οι αντοχές της METLEN, το γεύμα Στουρνάρα – Πιέρ με τον «μίστερ Euronext», η ασταμάτητη Βρεττού, ξένος στην ΑΕΜ, η εντολή Κ.Μ. στην Οικονομική Αστυνομία, εισαγγελέας για τα Σπιτάκια Ανακύκλωσης και κάτι αλλάζει στο Κολλέγιο
Ο ενθουσιασμός για μετοχές, όλα τα μυστικά της Metlen και τι θα γίνει σήμερα, ο Λύκος και το λαγούμι, η επιτυχία της StiQ, οι άγνωστοι μικροεφοπλιστές, και το σχόλιο του ολιγάρχη για το νέο σκάφος του Νouveau
Ο… αυτόκλητος «mister 550.000 ευρώ», οι νέες business των εργολάβων, οι άσχετοι Τσέχοι που «χτυπούν» την Aegean, η «καρφάρα» του Κ.Μ. και όλα όσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο
Το ράλι προς τις 2.000 μονάδες, το «πάρτι» ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ λόγω Στάσση, πάνω από 90% η αποδοχή του προέδρου Βαγγέλη, ο σπρίντερ Πιέρ, το λαχείο για ΟΠΑΠ – Brightstar και οι νέες business του Πολέμη
Το σχέδιο του Κ.Μ. για το νερό και ο Στάσσης, πόσο ισχύουν οι φήμες για deal Μυλωνά, πώς η Generali πήρε την Ευρωκλινική, η κίνηση – ματ Κυριακού, πότε θα γίνουν εκλογές και το πάρτι έκπληξη του Τίμου Μελισσάρη στις Σπέτσες
Οι αντοχές της Πειραιώς, η διορατική Βρεττού και το παρασκήνιο με τα ΑΤΜ, οι επιλογές των μετόχων της Metlen, η επιστροφή του Greg κι ένας καυγάς στην Τήνο με διάσημο γυναικολόγο
Η μεγάλη ώρα της Metlen, γιατί είναι happy o Μεγάλου με τα δάνεια, τι παίζει με ΕΛΠΕ-Profile-Space, η εφοπλιστική συμμαχία της Λήμνου, και το εύρημα των γκάλοπ που προκαλεί φόβο
    1x