• The Wiseman

    Αποστολόπουλος για MIG: Το παρασκήνιο μιας αγωγής

    the wise man

    the wise man


    Το παρασκήνιο μιας αγωγής

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση είχε η διοίκηση του Ομίλου Ιατρικό Αθηνών χθες το μεσημέρι στο Hilton, για να ανακοινώσει στα media ότι θα επιχειρήσει δικαστικά να μπλοκάρει τη διαδικασία πώλησης του Υγεία στο CVC.

    Τα επιχειρήματα της οικογένειας Αποστολόπουλου είναι γνωστά: θεωρεί πως όταν πρέπει να διαγράψεις χρέος, κάτι που θα κάνει η Πειραιώς με την πώληση του Υγεία μέσω MIG, οφείλεις να δημιουργήσεις τις συνθήκες για να μεγιστοποιηθεί το όφελος, ιδιαίτερα στην περίπτωση των τραπεζών που έχουν διασωθεί με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων.  

    Η επιλογή, όπως ειπώθηκε, της CVC έγινε πίσω από κλειστές πόρτες και με αδιαφανή τρόπο και ο όμιλος δεν επανήλθε με καλύτερη προσφορά από αυτή του CVC για το Υγεία, γιατί δεν ήθελε να νομιμοποιήσει μια παράνομη διαδικασία. Υπάρχει, όπως ανέφερε ο νομικός σύμβουλος, ξεκάθαρη fiduciary responsibility.

    Πάμε παρακάτω: οι αποδέκτες της αγωγής, Πειραιώς, MIG, Υγεία ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του Ιατρικού από τα δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου. 

    Οι πρώτες τους αντιδράσεις δεν έκρυψαν κάποιο αιφνιδιασμό. Αντίθετα έμοιαζαν να περίμεναν την κίνηση αυτή. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, “αυτό δεν θα μείνει αναπάντητο”.

    Ο Τζώρτζης της ALCO και οι κόντρες με MIG

    Στο περιθώριο της συνάντησης και αφού είχαν δημιουργηθεί σχετικές συνθήκες, ο Β. Αποστολόπουλος δεν θέλησε να πάρει θέση εάν στη διεκδίκηση του Υγεία είναι σύμμαχός του ο όμιλος Asklepios. 

    Αν κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, είναι μια ερμηνεία. Εάν, στο εγχείρημα δεν ακολουθεί ο γερμανικός όμιλος, είναι μια άλλη, εξίσου πιθανή.

    Η πλευρά Αποστολόπουλου ξεκαθάρισε ακόμη ότι το ενδιαφέρον τόσο για το Υγεία όσο και για το Ερρίκος Ντυνάν παραμένει και υπογράμμισε πως ο όμιλος Αποστολόπουλου είναι στρατηγικός επενδυτής και όχι οικονομικός όπως το CVC.

    Επίσης ανέφερε αρκετές φορές πως υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για το Υγεία, οι οποίοι, όπως το Ιατρικό, έχουν αποκλειστεί. Σημείωσε επίσης, χωρίς να τον κατονομάσει, πως ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της MIG μετά την Πειραιώς είναι αντίθετος στην πώληση του Υγεία.

    Ποιον εννοούσε; Πρόκειται λοιπόν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, για το επιχειρηματία Θ. Τζώρτζη της ALCO που εμφανίστηκε μέσω του Jochen Müller να αποκτά το ποσοστό της MIG που πούλησε το Dubai Group. 

    Στον πάγο η Τουρκία για τη Fourlis

    Όπως αναμένονταν, η κατάσταση στην Τουρκία δεν είναι καθόλου θετική για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Τα σημάδια υπήρχαν από νωρίς, αλλά η διοίκηση της Fourlis αποφάσισε να κάνει το βήμα της επέκτασης με τα Intersport στην Τουρκία. Στον όμιλο τώρα σχεδιάζουν να παγώσουν προς το παρόν κάθε σχέδιο ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων στη χώρα καθώς η δραστηριότητά της Fourlis στη γειτονική χώρα έχει καταστεί ζημιογόνος.

    Τι θα κάνει ο Θεοδωρόπουλος με τη Chipita

    Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι υπάρχει ανασχεδιασμός για το εγχείρημα εισαγωγής της Chipita σε χρηματιστηριακή αγορά. Οι συνθήκες δεν ευνοούν ένα ΙΡΟ και πλέον εξετάζεται η προοπτική μιας πώλησης σε ξένο, παίκτη, πολυεθνικό όμιλο στο χώρο των τροφίμων.

    Με Ρέγκλινγκ στο Ζάππειο

    Σύσσωμος ο τραπεζικός κόσμος θα βρεθεί απόψε στο Περιστύλιο του Ζαππείου για τον εορτασμό των 90 ετών λειτουργίας της ΕΕΤ. Τιμώμενο πρόσωπο ο Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ. 

    Αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η ομιλία του, καθώς και το Προέδρου της Ένωσης, Νίκου Καραμούζη, για την επόμενη ημέρα του τραπεζικού συστήματος.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ