• Το «χοντρό» παρασκήνιο δύο πολέμων: Οι Αγγελόπουλοι, ο Βενιάμης και ο Παύλος Μυλωνάς – Ποιος “μισεί” τον Ροδόλφο Οντόνι

    Όσο για τα ονόματα; Ο ένας είναι ο Ροδόλφος Οντόνι. O άλλος;

    the wise man
    image
    the wise man

    Σφήνα Βενιάμη στην Χαλυβουργική;

    Οι αναγνώστες του mononews.gr είναι βέβαιο ότι έχουν παρακολουθήσει με λεπτομέρειες την «χοντρή» διαμάχη του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου με τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Παύλο Μυλωνά, με αφορμή τη Xαλυβουργική.

    Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, τα δυο αδέλφια  κατηγορούν τον CEO της Εθνικής για συμπαιγνία μετά την απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να οδηγήσει την Χαλυβουργική, η οποία οφείλει περισσότερα από 343 εκατ. ευρώ στην ΕΤΕ, σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

    Μάλιστα αναφέρουν ότι ο Μυλωνάς λειτουργεί προς το συμφέρον της Χαλυβουργίας Ελλάδος , ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Μάνεση και των γιών του. 

    Προσέξτε όμως ένα κρίσιμο σημείο που αναφέρει η ανακοίνωσή για την Χαλυβουργική:

    “Και εδώ αναδεικνύεται το κρίσιμο στοιχείο που μεγεθύνει τις ευθύνες των διοικούντων της Εθνικής Τράπεζας.

    Από τον προηγούμενο χρόνο, αλλοδαπό fund τεράστιου βεληνεκούς και με ισχυρότατη παρουσία στην Ελλάδα είχε υποβάλει προσφορά στην Εθνική Τράπεζα για την απόκτηση των δανείων της προς την Χαλυβουργική.

    Εντούτοις, η Εθνική Τράπεζα εκώφευσε και απαξίωσε καν να απαντήσει, ενώ μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε αποφασίσει την πώληση σε fund των δανείων ανταγωνιστή μας (Ελληνική Χαλυβουργία).

    Συνεπώς, είναι ολοφάνερο, ότι η διοίκηση της τράπεζας, εκτελεί προδιαγεγραμμένη αποστολή σε βάρος των συμφερόντων της ίδιας και των μετόχων και προφανέστατα υπέρ συμφερόντων τρίτων.

    Η διοίκηση και οι φορείς της Εταιρείας μας δεν θα επιτρέψουν στην τράπεζα να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα, παρακάμπτοντας τις υποχρεώσεις της και τις αρχές της δίκαιης μεταχείρισης των πελατών της. Θα είναι εγκληματικό αν ικανοποιηθούν οι «προτιμήσεις» και οι ιδιαίτερες σχέσεις της ηγεσίας της Εθνικής Τράπεζας».

    Όμως στο mononews.gr ήδη από χθες το μεσημέρι καταφθάνουν πληροφορίες ότι το fund που ήθελε να αγοράσει το δάνειο της Εθνικής ενεργούσε για λογαριασμό των παιδιών του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου οι οποίοι είχαν βρει συνεταίρο για αυτή την δουλειά τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών, Θόδωρο Βενιάμη.

    Δηλαδή το ξένο fund θα αγόραζε τα δάνεια στα 25 ως 35  σεντς στο ευρώ και στην συνέχεια θα το πουλούσε στην νέα κοινοπραξία Αγγελόπουλων – Βενιάμη με ένα κέρδος 10-15%.

    Στην ουσία θα αγόραζαν την Χαλυβουργική για τις εκτάσεις της για να κάνουν άλλες business. “Χαλυβουργική Logistics” όπως ακούγεται στην αγορά.

    Αυτός είναι και ο λόγος που τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου αποφάσισαν να την πέσουν τόσο “χοντρά” στον Παύλο Μυλωνά της Εθνικής.

    Οι 3 τράπεζες των Δουζόγλου

    Μου λένε ότι τα αδέλφια Θόδωρος και Μαριλένα Δουζόγλου λίγη ανάγκη έχουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

    Το οποίο άλλωστε είναι «κλειστό» για την οικογένεια, καθώς προ 2/3 ετών όπως είχε γράψει το mononews.gr οι εκπρόσωποι της οικογένειας είχαν αρνηθεί να αποκαλύψουν ποιο φυσικό πρόσωπο είναι στην πραγματικότητα ο ιδιοκτήτης των εταιρειών που αγοράζει τα ακίνητα στην Ελλάδα.

    Γιατί οι ελληνικές τράπεζες είναι υποχρεωμένες από την νομοθεσία να γνωρίζουν ποιο είναι το φυσικό πρόσωπο που είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των εταιρειών που θέλει να πάρει ένα δάνειο.

    Έτσι λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια που προχωρούσαν σε επενδύσεις στην Ελλάδα κατέθεταν χρήματα από λογαριασμούς που διέθεταν στο εξωτερικό, είτε από τις ΗΠΑ και τις τράπεζες, UBS AG STAMFORD BRANCH και UBS Financial Services LTD, είτε από την Ελβετία και την Julius Baer Group.

    Πάντως οι φήμες ότι η Αρχή για το ξέπλυμα κοιτάει και πάλι τον φάκελο Δουζόγλου επιμένουν…

    Ξενύχτια στην Aegean αλλά και εκπλήξεις…

    Με πυρετώδεις ρυθμούς πληροφορούμαι ότι εργάζονται στην Aegean ενόψει της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ.

    Η γενική συνέλευση των μετόχων για το θέμα της αύξησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και η ΑΜΚ εντός του Απριλίου.

    Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι οι βασικοί και παραδοσιακοί μέτοχοι της εταιρείας όπως ο εφοπλιστής Λασκαρίδης και ο επιχειρηματίας Αχ. Κωνσταντακόπουλος θα στηρίξουν την ΑΜΚ.

    Ένα πουλάκι μου είπε ότι ίσως υπάρξουν και εκπλήξεις με μετοχικές τράμπες, δηλαδή με είσοδο νέων μετόχων… Ιδωμεν.

    Κουτσολιούτσοι: Ένα βήμα πριν το σφυρί!

    Την έγκριση των μετόχων θα ζητήσει αύριο η διοίκηση της Folli Follie όσον αφορά στο σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας.

    Μετά την ενεργοποίηση του οι μετοχές του Δημήτρη Κουτσολιούτσου θα περιοριστούν περίπου στο 3%-3,5% από σχεδόν 35% που ελέγχει σήμερα η οικογένεια.

    Επόμενος σταθμός όταν ανοίξουν και πάλι οι πλειστηριασμοί η ρευστοποίηση των πολυτελών ακινήτων της οικογένειας από το Πήλιο μέχρι την Αστυπάλαια και τις Σπέτσες.

    Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης, θα δημιουργηθούν δύο νέες εταιρείες, η OpsCo και AssetCo, οι οποίες θα έχουν έδρα το Λουξεμβούργο και σε αυτές θα μεταβιβαστεί η εμπορική δραστηριότητα των Folli Follie και Links of London και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

    Σημειώνεται ότι η OpsCo θα είναι θυγατρική της AssetCo κατά 90% και ο έλεγχός της θα ανήκει στους ομολογιούχους.

    Η Τράπεζα Πειραιώς και το Sunrise

    Η Τράπεζα  Πειραιώς έλαβε pre rating από την DBRS για την τιτλοποίηση sunrise ύψους 7 δισ. επιχειρηματικά NPES που έχουν δοθεί με μορφή κοινοπρακτικών.

    Πρόσεξε : η είδηση είναι πως πήρε το prerating για να διεκδικήσει την εγγύηση του Ηρακλή και έτσι το sunrise  θα αποτελέσει την πρώτη τιτλοποίηση του Ηρακλή 2.

    Καρατομήσεις ή απολύσεις στην Vodafone δια χειρός Μπρουμίδη; 

    Την μεγάλη ζημιά στο  δίκτυο της Vodafone την περασμένη εβδομάδα την θυμάστε.  Το σύστημα έπεσε για 3 ώρες σε περιοχές των Βορείων Προαστίων και κόπηκαν οι συνδέσεις του Ίντερνετ και της σταθερής τηλεφωνίας.

    Και δεν ήταν η πρώτη φορά.

    Μεγαλύτερο πρόβλημα είχε δημιουργηθεί προς τα τέλη του 2020 τότε που είχε “κοπεί” το σύνολο των επικοινωνιών της εταιρείας με το εξωτερικό.

    Μάλιστα τότε η βλάβη διήρκεσε σχεδόν δύο ημέρες και για το λόγο αυτό λέγεται η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, ζήτησε εξηγήσεις.

    Τώρα όμως μου λένε ότι ο Χάρης Μπρουμίδης προχώρησε σε καρατομήσεις (κάποιοι μιλάνε και για απολύσεις) γιατί θεώρησε υπεύθυνους για το μπάχαλο συγκεκριμένα άτομα.

    Είναι αλήθεια κ. Μπρουμίδη;

    Ο άλλος πόλεμος 

    Ο μεγάλος πόλεμος των δύο ιδιοκτητών μεγάλων στοιχηματικών και πρώην κουμπάρων -ο ένας εκ των δύο τέως ιδιοκτήτης για να λέμε και όλη την αλήθεια- είναι ιστορικός και με πολλά επεισόδια.

    Όταν τις προηγούμενες μέρες εμφανίστηκαν πολλά στη σειρά δημοσιεύματα για υποδηλώσεις κερδών και φοροαποφυγή από την εταιρεία του ενός, όλοι… σκέφτηκαν το ίδιο…:

    Τον άλλον.

    Και η συζήτηση που κυριαρχούσε είναι γιατί πάλι και γιατί τώρα.

    Το πρόβλημα, είναι γνωστό,  ότι δηλαδή οι στοιχηματικές με το παρόν καθεστώς δηλώνουν ό,τι κέρδη θέλουν.

    Και γι αυτό προχωρεί η μόνιμη αδειοδότηση για να παρακολουθείται η δραστηριότητά τους από την Επιτροπή Παιγνίων που θα τους ελέγχει  όλους και θα δηλώνοντας με ακρίβεια τα κέρδη τους.

    Οι κακές γλώσσες λένε, ότι ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης είναι στενοχωρημένος, γιατί, πούλησε τη δική του στοιχηματική πέρυσι,  άρον άρον, επειδή τον είχε μαζέψει η τσιμπίδα της εφορίας.

    Ο μόνος τρόπος για κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες ήταν να αλλάξει χέρια η εταιρεία και άμεσα, όπερ και εγένετο.

    Αν πούλαγε την εταιρεία του φέτος, όμως, θα κέρδιζε διπλάσια ή και τριπλάσια αποτίμηση.

    Και τώρα βρίσκεται μπροστά στη δυσάρεστη πραγματικότητα να βλέπει τον άλλον, τον πρώην κουμπάρο του -που είπαμε δεν τον συμπαθεί-, να έχει μια εταιρεία που κινείται ανοδικά και θα πάρει σύντομα μόνιμη άδεια και θα είναι και μόνο δική του.

    Όσο για τα ονόματα; Ο ένας είναι ο Ροδόλφος Οντόνι. O άλλος;