• Η δυναμική Αριστοτελία Πελώνη και ο Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ που νομίζει ότι δουλεύει στην Google

    Κι όμως μαθαίνω ότι σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο υπάρχει έντονη (παρασκηνιακά) γκρίνια για τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ωστόσο το θέμα είναι λεπτό ένεκα των κινέζων μετόχων… 

    the wise man
    image
    the wise man

    Η δυνατή Πελώνη και ο… πάγκος! 

    Οι ζυμώσεις στα διάφορα και διαφορετικά ρεύματα που υπάρχουν εντός του Μεγάρου Μαξίμου δεν σταματούν όσον αφορά το πρόσωπο του porte parole (κυβερνητικού εκπροσώπου). 

    Η Αριστοτελία Πελώνη κάνει ομολογουμένως καλά την δουλειά της και πράγματι το Μαξίμου την τεστάρει σε καθημερινή βάση για να δουν αν βγαίνει το έργο… 

    Πληροφορούμαι, όμως, ότι στην μεγάλη εικόνα έχει μπει και το όνομα του Ακη Σκέρτσου για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά μετά… 

    Και εξηγούμαι: Η κ. Πελώνη έχει επωμιστεί την επικοινωνιακή διαχείριση (εμπρός και πίσω από τα φώτα) του κορωνοϊού και τα καταφέρνει μια χαρά. 

    Όταν όμως ανοίξουμε το Μαξίμου σχεδιάζει να πάρει άλλος την σκυτάλη της ενημέρωσης καθώς θα έχουμε μπει στην επόμενη ημέρα αφήνοντας σταδιακά την πανδημική κρίση πίσω μας.

    Κι εδώ έρχεται το όνομα του Άκη Σκέρτσου.

    Η κυβερνητική γκρίνια για τον Μανουσάκη του ΑΔΜΗΕ

    Κι όμως μαθαίνω ότι σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο υπάρχει έντονη (παρασκηνιακά) γκρίνια για τη διοίκηση του ΑΔΜΗΕ ωστόσο το θέμα είναι λεπτό ένεκα των κινέζων μετόχων… 

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης που πήρε το χρίσμα επί ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης, η οποία όπως πληροφορείται η στήλη, επεξεργάζεται διάφορα σχέδια-σενάρια με σκοπό να αλλάξει το μείγμα της «διοικητικής σούπας» του Διαχειριστή. 

    Στην κυβέρνηση τον θεωρούν ότι διοικεί αφ` υψηλού και όπως έλεγε κυβερνητική πηγή στην στήλη νομίζει ότι διοικεί την Google! 

    Όσο για τους κινέζους μετόχους, ναι μεν έχουν τα δικά τους πρότυπα στην άσκηση του management ωστόσο το παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και αυτών παίζεται στην θυγατρική εταιρεία Αριάνδη (έχει ως αντικείμενο την διπλή ηλεκτρική σύνδεση Κρήτης-Αττικής) με την ελληνική πλευρά να επιδιώκει την απεμπλοκή των κινέζων από το έργο… 

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γκρίνια για το στυλ διοίκησης του Μανουσάκη υποβόσκει, αν θα πάρει διαστάσεις θα φανεί μέχρι το καλοκαίρι. 

    Εξάλλου, όλα είναι θέμα timing.

    Η διάλυση του ΤΧΣ

    Η στήλη σας έχει ενημερώσει εδώ και εβδομάδες ότι η κυβέρνηση (άργησε λόγω COVID) από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα είχε στόχο να βγάλει από την μέση το άχρηστο και ξεπερασμένο από τη ζωή Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. 

    Ήρθε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου με κινητήριο δύναμη την τράπεζα Πειραιώς. 

    Το ΤΧΣ όπως είχε γράψει ο wiseman θα λειτουργεί ως ένας απλός επενδυτής, μέχρι να πουλήσει τις μετοχές του και να μείνει στην ιστορία ως το μαγαζί με παχυλούς μισθούς και καμία δράση. 

    Το πρώτο βήμα της διάλυσης έγινε, το δεύτερο θα γίνει όπως πληροφορούμαι,  μέχρι το τέλος του 2021 όταν το ΤΧΣ θα αφομοιωθεί από το Υπερ-Ταμείο, εξάλλου είναι θυγατρική του. 

    Βέβαια, πρέπει όλα να δουλέψουν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι στις τράπεζες, κάτι που διαφαίνεται αλλά ποτέ δεν ξέρεις… 

    Πειραιώς Ι: Αμέσως μετά τα κούλουμα

    Το σχέδιο είναι μονταρισμένο, τη επόμενη εβδομάδα η διοίκηση Μεγάλου θα κάνει τις ανακοινώσεις – αποτελέσματα 2020, capital plan, σχέδιο μείωσης μη εξυπηρετούμενων δανείων – και αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν βατά η αύξηση κεφαλαίου θα γίνει τον Απρίλιο. 

    Οι σύμβουλοι (Goldman και UBS) κρατούν ζεστούς τους επενδυτές, οι νυν μέτοχοι Μυστακίδης, Πόλσον συνεχίζουν να έχουν θετικό ενδιαφέρον και το ενημερωτικό για την αμκ πληροφορούμαι ότι είναι σχεδόν γραμμένο. 

    Υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα. 

    Πειραιώς ΙΙ: Πρόσθετες προβλέψεις για την MIG

    Η στήλη πληροφορείται ότι η τράπεζα Πειραιώς πέραν την 3ετούς παράτασης μέσω αναχρηματοδότησης δανείων ύψους 320 εκατ. ευρώ που έδωσε στην MIG για την αποπληρωμή των δανείων πήρε το 4ο τρίμηνο του 2020 πρόσθετες προβλέψεις για τα εναπομείναντα συνολικά δάνεια που φθάνουν (μαζί με τόκους) τα 450 εκατ ευρώ της πάλαι ποτέ κραταιάς επιχείρησης. 

    Εγγύηση για την χρονική παράταση της αποπληρωμής αποτελεί, όπως μαθαίνω, το τελευταίο αξιόλογο – παρά τα πρόσκαιρα προβλήματα που δημιούργησε ο COVID – asset της MIG, η Attica. 

    Να περάσει ο καιρός, να επιστρέψει η κανονικότητα και να πουληθεί κι αυτό.

    Reds: Ο παλιός γνώριμος Θόδωρος (Πανταλάκης)

    Η ζωή κάνει κύκλους σε τούτη την χώρα… 

    Η στήλη δεν έχει διάθεση φιλοσοφικών συζητήσεων και αναφέρεται στην επαναφορά του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank και στενού φίλου της οικογένειας Μπόμπολα, στον κατασκευαστικό όμιλο. 

    Ο Θόδωρος Πανταλάκης είναι εκ νέου μέλος της διοίκησης, αυτή την φορά στην θυγατρική Reds. 

    Μέχρι να πάρουν τα ηνία οι Καλλιτσάντσηδες ο Θόδωρος ήταν μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ όταν την «έτρεχαν» Μπόμπολας και Κούτρας. 

    Όπως καταλαβαίνετε οι Μπομπολαίοι έχουν επανέλθει δυναμικά στη διοίκηση των εταιρειών του ομίλου…

    Νέα Media στον αέρα

    Σε λίγες ώρες “βγαίνει” στον αέρα ένα νέο media από τον Γιάννη Κουρτάκη των Παραπολιτικών. Θα λέγεται powergame.gr. Η στήλη εύχεται καλή επιτυχία στον επιτυχημένο εκδότη.

    Επίσης σε ένα  24ωρο και εμείς εδώ στο mononews.gr σε συνεργασία με την Prime Applications (newsbeast.gr , news.gr κλπ) βγάζουμε στο αέρα το healtstories.gr.

    Ένα νέο media που φιλοδοξεί να τα αλλάξει όλα στον χώρο των ιατρικών media.

    Επικεφαλής θα είναι η επιτυχημένη δημοσιογράφος Δέσποινα Κουκλάκη.

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.  Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.