• Γιατί θύμωσε ο Νάσος Ζαρκαλής της Wind, η βρετανική «σφαλιάρα» στην ελληνική Vodafone και το «αντίο» σε έναν τιτάνα των τραπεζών

    Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ζαρκαλής «τα πήρε στο κρανίο» καθώς ήταν ο άνθρωπος που είχε φέρει τον Γεωργιόπουλο από την Vodafone προ ετών…

    the wise man
    image
    the wise man

    Ο Βαγγέλης και ο «Τίγρης»

    Σας έχω φρέσκα νέα για το μέλλον της Ναυτεμπορικής, δηλαδή για το ποιοι ενδιαφέρονται ζεστά και βρίσκονται σε θερμές, όπως ακούω, συζητήσεις με την Eurobank για την απόκτηση των σημάτων (έντυπο και site) και του πιεστηρίου.

    Η στήλη πληροφορείται από έγκυρη πηγή ότι ιδιαίτερη ζέση για την απόκτηση της εκδοτικής εταιρείας των απόγονων του Αθανασιάδη έχουν: ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης (γνωστός και ως «Τίγρης») και άλλος ένας εκδότης, το όνομα του οποίου δεν έχει και τόση σημασία καθώς είναι μυρμήγκι μπροστά στα λεφτά των εφοπλιστών.

    Η μπίλια θα κάτσει στις 24 Μαρτίου και όποιος έχει δώσει τα περισσότερα θα πάρει το μαγαζί.

    Η επιχείρηση πωλείται κατά τα πρότυπα της ειδικής διαχείρισης (όπως έγινε και με το πρώην ΔΟΛ) και ο χρόνος για να κλείσει το deal τελειώνει όσο κι αν οι αδελφές Αθανασιάδη (φανατικές της Μυκόνου) προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη διαδικασία.

    Ζαρκαλής (WIND): «Μπορείς να φύγεις  από τώρα»…

    Τα νέα αφεντικά της Forthnet κινούνται με ταχύτητα όπως φάνηκε και από την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου Παναγιώτη Γεωργιόπουλο.

    Τον… τσίμπησαν από την Wind με πολύ δελεαστική όπως πληροφορούμαι πρόταση, στην οποία ήταν δύσκολο να αρνηθεί.

    Πήγε λοιπόν στον μέχρι πρότινος αφεντικό του, τον CEO της Wind Νάσο Ζαρκαλή – ο οποίος τον είχε επιλέξει και τον είχε φέρει στην εταιρεία – του είπε την Τετάρτη που μας πέρασε, ότι αποφάσισε να πάει στην Forthnet και η συζήτηση μετά την ανακοίνωση της απόφασης ήταν σύντομη με τον Ζαρκαλή να του λέει: «μπορείς να φύγεις και από σήμερα»… Επίσης την προηγούμενη Παρασκευή έγινε γνωστό εσωτερικά στην WIND ότι αποχωρεί.

    Όπως ήταν αναμενόμενο το αφεντικό της WIND «τα πήρε στο κρανίο» καθώς ήταν ο άνθρωπος που είχε φέρει τον Γεωργιόπουλο από την Vodafone προ ετών…

    Στην Vodafone ο Π. Γεωργιόπουλος είχε εργαστεί οκτώ χρόνια, αρχικά ως Head of Strategy και στη συνέχεια ως Commercial Operations Director.

    Εδώ σας σημειώνουμε ότι ο Γεωργιόπουλος ήταν παντρεμένος με την σιδηρά κυρία της Google Πέγκυ Αντωνάκου (Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης).

    Η κ. Αντωνάκου σύμφωνα με τις λίστες mononews100 και portraits70 είναι μια από τις πιο ισχυρές Ελληνίδες.

    Όμως οι δυο τους έχουν χωρίσει εδώ και χρόνια.

    Vodafone: «Σφαλιάρα» από την Βρετανία

    O Wise Man σας ενημέρωσε χθες για κάποιες καρατομήσεις προσώπων από τη Vodafone εξαιτίας των συνεχόμενων προβλημάτων στο δίκτυο.

    Πράγματι λοιπόν θα γίνουν κάποιες καρατομήσεις στην Vodafone Ελλάδος αλλά όπως πληροφορείται η στήλη δεν προέκυψαν μετά τα 2 black out της εταιρείας που άφησαν δεκάδες χιλιάδες συνδρομητές χωρίς επικοινωνίες.

    Η απόφαση ελήφθη από την «μαμά» εξ Βρετανίας να «κόψει» τις θέσεις των Chief Technical Officer στην Ελλάδα και σε κάποιες άλλες χώρες, με ισχύ από την 31η Μαρτίου του 2021.

    Βέβαια, η νέα… διάθεση των Βρετανών γεννά ερωτήματα γιατί υποβάθμισαν εμάς και τις άλλες χώρες στο κομμάτι των technical managers;

    Τι έγινε παιδιά;

    Γιατί πέσαμε κατηγορία;

    Προφανώς και ο CEO της Ελλάδας Χάρης Μπρουμίδης γνωρίζει για ποιους λόγους η μητρική εταιρεία μας έκοψε τα φτερά…

    Συμβαίνει κάτι;

    Ή πρόκειται για εσωτερική αναδιάρθρωση της πολυεθνικής και το Λονδίνο θα αποφασίσει για την κεραία στο Αιγάλεω (τυχαία η επιλογή της τοποθεσίας);

    Επειδή όμως θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και επειδή εμείς κάνουμε κανονική δημοσιογραφία, θα σας πούμε ότι για τις αποφάσεις του Λονδίνου που είναι η Έδρα της μητρικής εταιρείας δεν φταίνε τα αφεντικά των θυγατρικών στις άλλες χώρες.

    Ο Watsa, ο Καραβίας και η Eurobank 

    Στις 5 Μαρτίου – όπως κάθε χρόνο τον Μάρτιο – ο πρόεδρος του Fairfax Πρέμ Γουάτσα έστειλε το γράμμα του προς τους μετόχους. Φέτος ξεκίνησε με την φράση: «The word stopped in 2020. Literally!».

    Αφού συνέχισε αναλύοντας τις συνέπειες του COVID έφθασε κάποια στιγμή στην σελίδα 25 (από σύνολο 29) στα συμφέροντά του επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στην Eurobank.

    Επαίνεσε τον CEO της τράπεζας Φωκίωνα Καραβία, επαίνεσε και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Χρυσικό.

    Μάλιστα σε άλλο σημείο χαρακτήρισε την ελληνική κυβέρνηση από τις καλύτερες στην Ευρώπη.

    Με την υποστήριξη του μετόχου να είναι δεδομένη σήμερα η διοίκηση της τράπεζας θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 2020 και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η ενημέρωση των αναλυτών.

    «Διθύραμβοι» για τους εμβολιασμούς

    Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια μιλούν επιχειρηματίες που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα εμβολιασμού ενάντια στην Covid-19, κάνοντας λόγο για έναν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα επαγγελματισμό.

    Από το κλείσιμο του ραντεβού έως την μετάβαση στο εμβολιαστικό κέντρο για να κάνουν το εμβόλιο, η διαδικασία όπως λένε κύλησε… «ρολόι» και τους εξέπληξε ευχάριστα.

    Τέτοιος συντονισμός, επισημαίνουν σε συνομιλητές τους, συναντάται μόνο στα προηγμένα κράτη του Δυτικού κόσμου.

    Για μια ακόμη φορά, η Ελλάδα καταφέρνει να ξεχωρίσει για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας, παρ’ ότι εδώ και μερικές μέρες τα πράγματα όσον αφορά στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας τείνουν να ξεφύγουν.

    Πρόκειται για μια παρακαταθήκη που θα πρέπει η χώρα μας να εκμεταλλευθεί μετά την λήξη συναγερμού σε πολλαπλά επίπεδα για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το προφίλ της σοβαρής χώρας που σφυρηλατεί με μεθοδικό τρόπο η κυβέρνηση εδώ και περίπου ενάμιση και πλέον χρόνο.

     «Έφυγε» ένας άρχοντας

    Η στήλη αποχαιρετά τον εμβληματικό τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλο.

    Τον τραπεζίτη που ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τους υπόλοιπους της γενιάς του.

    Τον τραπεζίτη που αποτραβήχτηκε από την δουλειά όταν έπρεπε και το απαιτούσαν οι σκληρές περιστάσεις που βίωνε όλη η χώρα.

    Τον άνθρωπο που ήταν ευγενικός, προσηνής, αληθινός ακόμη κι όταν έλεγε τις πιο σκληρές αλήθειες.

    Ο χαρακτηρισμός «άρχοντας» δεν είναι δικός μου αλλά ενός πολύ δικού του ανθρώπου, που επί σειρά ετών συμπορεύθηκαν ακόμη και τα τελευταία χρόνια, όταν ο εκλιπών είχε αποσυρθεί στην οικία του.

    Καλό ταξίδι  

    Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. 

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.