• Business

    Πόλεμος Αγγελόπουλων (Χαλυβουργική) – Μυλωνά: Τι καταγγέλλουν

    Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, Παύλος Μυλωνάς


    Με καταγγελίες για την ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας και προσωπικά κατά του Παύλου Μυλωνά, ότι παίζει το παιχνίδι του ανταγωνιστή της Χαλυβουργικής, της άλλης ελληνικής χαλυβουργίας, της Χαλυβουργίας Ελλάδος του Μάνεση, η διοίκηση της Χαλυβουργικής των αδελφών Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου (με δικαστικό συμπαραστάτη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου τον κ. Γιώργο Σκινδήλια) επιχειρεί να σταματήσει τη διαδικασία ειδικής διαχείρισης που έχει αιτηθεί η Εθνική Τράπεζα.

    Ειδικότερα, η διοίκηση της εταιρείας καταγγέλλει ότι, από τον περασμένο χρόνο, αλλοδαπό fund τεράστιου βεληνεκούς και με ισχυρότατη παρουσία στην Ελλάδα είχε υποβάλει προσφορά στην Εθνική Τράπεζα για την απόκτηση των δανείων της Χαλυβουργικής.

    Όμως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η Εθνική τράπεζα εκώφευσε και απαξίωσε καν να απαντήσει, ενώ λίγες εβδομάδες πριν είχε αποφασίσει την πώληση σε fund δανείων ανταγωνιστή, της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Είναι ολοφάνερο, ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας εκτελεί προδιαγεγραμμένη αποστολή σε βάρος των συμφερόντων της ίδιας και των μετόχων και προφανέστατα υπέρ συμφερόντων τρίτων».

    Επίσης σημειώνει ότι ενώ η διοίκηση και οι φορείς της εταιρείας ήταν πάντοτε συνεργάσιμοι, υποβάλλοντας προτάσεις αναδιάρθρωσης του δανεισμού της και επιχειρηματικά σχέδια, η ανταπόκριση από πλευράς της τράπεζας ήταν ανύπαρκη ως εχθρική, με πρωταγωνιστή το Διευθύνοντα Σύμβουλο της τράπεζας, τον Παύλο Μυλωνά.

    Στην ανακοίνωση τονίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν στην Τράπεζα να εξυπηρετήσει επιχειρηματικά συμφέροντα και θα είναι εγκληματικό αν ικανοποιηθούν οι προτιμήσεις και οι ιδιαίτερες σχέσεις της ηγεσίας της Εθνικής Τράπεζας.

    Η ανακοίνωση αυτή, υποδηλώνει τη μάχη που αναμένεται να δοθεί από τη διοίκηση της Χαλυβουργικής για να σταματήσει τη διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης που έχει καταθέσει η Εθνική Τράπεζα και πρόκειται να εκδικαστεί στις 5 Απριλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών..

     



    ΣΧΟΛΙΑ