• H μεγάλη επιστροφή της Μιλένας Αποστολάκη, η νέα ισχυρή ομάδα της NOVA-WIND και οι νέες business του Κοπελούζου

    Πολλά νέα πρόσωπα έχουν βρεθεί τα τελευταία χρονιά στην United GROUP από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της NOVA WIND  στην Ελλάδα. 

    image

    Μιλένα Αποστολάκη: Η μεγάλη επιστροφή

    Αποχώρησε από την πολιτική πριν από περίπου 10 χρόνια.

    Όμως φαντάζομαι ότι άπαντες θυμάστε την πολύ δουλειά που είχε κάνει όταν ήταν υπουργός.

    Ε, λοιπόν, σήμερα σας έχω φρέσκα νέα.

    Η Μιλένα Αποστολάκη κατεβαίνει υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο του Βόρειου Τομέα.

    Για να ξέρετε η Μιλένα αποφάσισε να επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή καθώς περίμενε να μεγαλώσει το παιδί της και να κλείσει τα 18 του χρόνια.

    Ο μικρός τώρα σπουδάζει και έτσι τώρα η κ. Αποστολάκη αποφάσισε να επιστρέψει στην πολιτική.

    Τώρα είναι Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ).

    Σας θυμίζω ότι το 2012 είχε εισηγηθεί στην Βουλή τον ισχύοντα νόμο 4039/12 που αφορούσε τα αδέσποτα και τα δεσπόζοντα ζώα συντροφιάς ο οποίος επαρκεί και κατά επέκταση συντελεί αποτελεσματικά στην εξέλιξη της φιλοζωικής κοινότητας και των σχετικών ζητημάτων.

     

     NOVA WIND: H νέα ισχυρή ομάδα

    Πολλά νέα πρόσωπα έχουν βρεθεί τα τελευταία χρονιά στην United GROUP από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της NOVA WIND  στην Ελλάδα. 

    Στα δυο χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, η United GROUP προσέλαβε από τον ΟΤΕ ΟΤΕ 0,84% 14,34 τον Αλέξανδρο Μπρεγιάννη, για τον τομέα των έργων τεχνολογίας, τη Μαρία Στεργίου από την Intralot ΙΝΛΟΤ 0% 1,13 , που έχει αναλάβει πλέον καθήκοντα B2B Executive Director, τον Γιώργο Λάμπρου που πριν ήταν στην Vodafone για να αναλάβει τη θέση του Chief Financial Officer και τον Μανώλη Γρηγοράκη, ως Chief Technology Officer, προερχόμενο από τη Victus.

    Προ ολίγων εβδομάδων στην ομάδα προστέθηκε ο Κίκε Βίβας, ο οποίος, λίγους μήνες μετά τη μετακίνησή του από την Ισπανία στη Vodafone Ελλάδος, αποτελεί πλέον τον νέο αντιπρόεδρο Μάρκετινγκ της United Group.

    Lamda-Ελληνικό: Αύξηση κόστους 

    Όσον αφορά στην μακροχρόνια μίσθωση οικοπέδου στο Ελληνικό για ανάπτυξη κλινικής,  Hellenic Healthcare (CVC), Ιασώ (Oaktree), Euromedica (Farallon), το σχήμα Ιατρικό- Βιοϊατρική καθώς και η κλινική Mediterraneo εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, που «τρέχει» η Lamda.

    Άπαντες πέρασαν στην δεύτερη φάση.

    Υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της παρουσίασης, στις τράπεζες του επικαιροποιημένου business plan για το Ελληνικό, φάνηκε ότι το κόστος του Riviera Tower αυξήθηκε κατά περίπου 25 εκατ. ευρώ, λόγω της ανόδου των υλικών.

    Είναι το μοναδικό έργο του Ελληνικού, στο οποίο η Lamda ΛΑΜΔΑ 2,20% 6,97 , ως developer, επειδή έχει προπωλήσει το 80-90% των διαμερισμάτων (απομένουν μόνο οι δυο τελευταίοι όροφοι) δεν μπορεί να μετακυλήσει το αυξημένο κόστος κατασκευής.

    Τα ραντεβού της Μελίνας

    Η χαρισματική Μελίνα Τραυλού η πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών, εκτός από τις δικιές της δουλείες κινείται εξαιρετικά δραστήρια για λογαριασμό της ΕΕΕ.

    Προ ημερών συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και με τον νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη.

    Όμιλος Κοπελούζου: “Βλέπει” το αεροδρόμιο Καλαμάτας

    Ιδιαίτερα δραστήριος είναι τώρα τελευταία ο όμιλος Κοπελούζου.

    Αυτό που ακούω τις τελευταίες ώρες είναι ότι βλέπει με ενδιαφέρον το διαγωνισμό του Υπερταμείου για την παραχώρηση του αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

    Τώρα εάν θα συμμετάσχει μαζί με την FRAPORT η όχι, αυτό δεν το ξέρω αλλά δεν το θεωρώ και απίθανο.

     

    Ελλάκτωρ: ο νέος δανεισμός

    Χθες πιστώθηκε το τίμημα στους κατόχους ομολογιών της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 , ονομαστικής αξίας 497 εκατ. ευρώ, οι οποίοι αποδέχθηκαν την προσφορά εξαγοράς.

    Κάτοχοι ομολογιών, ονομαστικής αξίας 173 εκατ. ευρώ, δεν αποδέχθηκαν την προσφορά εξαγοράς και θα περιμένουν την νέα προσφορά τον Δεκέμβριο.

    Για να χρηματοδοτηθεί η πρόωρή αποπληρωμή η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έλαβε δάνειο από την Eurobank ΕΥΡΩΒ 1,51% 2,02 , ύψους 500 εκατ. ευρώ.

    Η διάρκεια του θα είναι 18 μήνες.

    Επίσης ο όμιλος αποφάσισε να τραβήξει ρευστό από την ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις προς τη μαμά εταιρεία δηλαδή στην Ελλάκτωρ.

     

    Aποποίηση ΕυθύνηςΤο περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

    Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.