• Γιατί η ΝΔ χάνει 3 μονάδες, γιατί κερδίζει ο Τζήμερος, οι απίστευτες θεωρίες Μαύρου της MRB, έκλεισε το deal ΔΕΗ-ENEL, το σπίτι στην Ισπανία του Γεωργακόπουλου της Intrum και οι νέες προσλήψεις του Μάνου

    Μια που αναφέρθηκα στο κυνήγι των αποδόσεων, αν αφήσουμε λίγο αυτές που είναι μηδενικού ρίσκου, τότε δεν θα  μπορούσα να παραγνωρίσω  την μερισματική απόδοση που έχει η μετοχή της Jumbo  

    image

    Ο Τζήμερος που κερδίζει στις δημοσκοπήσεις και οι θεωρίες του Μαύρου

    Όπως σας έχω επισημάνει εδώ και ημέρες, οι κρυφές δημοσκοπήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες, φαίνεται να δείχνουν ότι ένας είναι ο τυχερός της δυσαρέσκειας του κόσμου.

    Ο Αθανάσιος Γλαύκος «Θάνος» Τζήμερος που είναι επικεφαλής του συνασπισμού Εθνική Δημιουργία.

    Σύμφωνα με τους δημοσκόπους η ΝΔ φαίνεται να χάνει 3 μονάδες ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υποχωρεί κατά μια μονάδα.

    Το κυβερνών κόμμα δείχνει να κινείται πέριξ του 30% (από 33% που είχε καταγραφεί στις τελευταίες έρευνες των ίδιων εταιρειών), την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να χάνει μια μονάδα και να κινείται πέριξ του 23-24%.

    Ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Τζήμερος που φαίνεται να καρπώνεται σημαντικό ποσοστό και άλλα κόμματα που σήμερα δεν βρίσκονται στην Βουλή.

    Επίσης μου λένε ότι την Δευτέρα το βράδυ, ο Δημήτρης Μαύρος της  MRB, σε ένα κάλεσμα που έκανε η γνωστή διαφημιστική TEMPO του Μανώλη Παπαπολύζου για τα 30 χρόνια της λειτουργίας της, έλεγε δεξιά αριστερά ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει μηδενιστεί.

    Μάλιστα υποστήριζε με πάθος την άποψη του.

    Πάντως την Δευτέρα, θεωρώ απίθανο να είχαν διενεργηθεί δημοσκοπήσεις που να δείχνουν τέτοιο αποτέλεσμα.

    Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Μαύρος είναι επίσημα σύμβουλος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

    Επειδή δεν τον ξέρω τον άνθρωπο δεν μπορώ να σας πω εάν αυτά που λέει τα έχει βγάλει από το κεφάλι του ή από κάπου προκύπτουν…

    Σας συμβουλεύω πάντως να μην ψαρώνετε με τέτοιες απόψεις…

     

    Γιατί βούλιαξαν οι τράπεζες και γιατί έκαναν ράλι JUMPO και ΔΕΗ

    Σε κάθε περίπτωση η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να επηρεάζεται από τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων.

    Οι περισσότερο ευαίσθητες μετοχές είναι οι τράπεζες.

    Εθνική ΕΤΕ 0,28% 7,09 , Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,53% 3,78 Άλφα ΑΛΦΑ 1,29% 1,57 έκλεισαν με μεγάλες απώλειες από 3% έως 4%.

    Και οι τρεις μετοχές είχαν υψηλά κέρδη τους τελευταίους μήνες και είναι λογικό να υποχωρήσουν οι τιμές.

    Πάντως δεν είναι μόνο οι Έλληνες που πουλάνε αλλά και οι ξένοι.

    Στις τράπεζες ρευστοποιούν συμβόλαια πολλοί Έλληνες μεγαλοεπενδυτές.

    Από τις μεγάλες μετοχές οι μεγάλες κερδισμένες ήταν η JUMBO που έκλεισε στα 20,98 ευρώ και ΔΕΗ στα 7,98 ευρώ με κέρδη και για τις δυο μετοχές πάνω από 4%.

    Στην ΔΕΗ ακούστηκε ότι υπάρχει μεγάλος ξένος που ξεκίνησε τις αγορές.

    Για την ακρίβεια φέρεται να αγόρασε το 1/4 των μετοχών που άλλαξε χέρια.

    Συνολικά αλλάξαν χέρια 1,07 εκατ. μετοχές.

    Το deal της εξαγοράς της  ENEL από την ΔΕΗ έχει κλειδώσει και είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί.

    Προφανώς σε λίγες ώρες θα έχουν ολοκληρωθεί τα πάντα.

    Το θέμα σας το είχε προαναγγείλει η Μαρίνα Πρωτονοταρίου, σε κείμενο της, την προηγούμενη Κυριακή 5 Μαρτίου με τίτλο ΔΕΗ-ENEL: Αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της εξαγοράς στη Ρουμανία-Θέμα ημερών.

    Επίσης Mytilineos ΜΥΤΙΛ 1,15% 37,04 , ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ 1,73% 16,43 και Μότορ Οιλ ΜΟΗ -1,23% 25,80 έκλεισαν με θετικό πρόσημο.

     

    DEAL ΔΕΗ-ENEL Romania

    Όπως σας γράψαμε ήδη από την προηγούμενη Κυριακή το deal ΔΕΗ και ENEL Ρουμανίας είναι ήδη γεγονός.

    Προφανώς εντός της ημέρας θα υπάρξει και η επίσημη ενημέρωση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, ίσως πριν το άνοιγμα της αγοράς.

    Η συμφωνία αφορά την εξαγορά του 100% των παγίων που ελέγχει η Εnel στη Ρουμανία, σε δίκτυα διανομής, αγορά προμήθειας και  στην παραγωγή ΑΠΕ, σε δραστηριότητες στις οποίες η  Enel Romania συμμετέχει με ποσοστά από 51% ως 100%. Σε όλες τις δραστηριότητες η ΔΕΗ θα αποκτήσει και το management.

    Σημειώνεται ότι η Enel Romania εκτιμάται με Enterprise Value 1,9 δισ. ευρώ και equity value 1,3 δισ. ευρώ.

    Για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς η ΔΕΗ  έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τις εγχώριες συστημικές τράπεζες (Eurobank, Alpha Bank , Πειραιώς, Εθνική), για πιθανή σύναψη μακροπρόθεσμου κοινοπρακτικού δανείου, ύψους περίπου 800 εκατ. ευρώ.

    Δηλαδή, η ΔΕΗ θα χρηματοδοτήσει το τίμημα του 1,3 δισ. ευρώ, με δανεισμό 800 εκατ. ευρώ και equity 500 εκατ. ευρώ και θα αναλάβει δανεισμό της δραστηριότητας της ENEL σε Ρουμανία, ύψους περίπου 550-600 εκατ. ευρώ.

     

    Γιώργος Γεωργακόπουλος: Το σπίτι στην Ισπανία και το τεθωρακισμένο

    Εδώ και δυο ημέρες σας μιλάω για τα υπερκέρδη της περίφημης εταιρείας Intrum.

    Το θέμα είναι από πού προέρχονται αυτά τα κέρδη μαμούθ.

    Οι καταγγελίες που έχουν έλθει στο mononews.gr για την Intrum είναι πολλές.

    Επί της ουσίας μιλάνε για “σκοτεινές” τακτικές που ακολουθούν οι άνθρωποι της εταιρείας.

    Άνθρωποι που δεν έχουν λεφτά λόγω της κρίσης των προηγούμενων ετών, άρρωστοι που πιέζονται με άσχημους τρόπους να πληρώσουν κλπ.

    Δεν θέλω να υιοθετήσω την λέξη αλλά τους αποκαλούν τα «απόλυτα κοράκια».

    Πάντως την ώρα που έγραφα την στήλη με κάλεσε φίλος, ο οποίος μου επεσήμανε καταγγελία που έκανε προ καιρού ο Παύλος Πολάκης ο αψύς κρητικός.

    Σε μια ανάρτηση του στα social media έλεγε ότι ο CEO της Intrum  Γιώργος Γεωργακόπουλος έχει ξεκινήσει να αγοράζει σπίτια μεταξύ αυτών και στην Ισπανία.

    Όταν ρώτησα εάν ο Γεωργακόπουλος (λέγεται ότι έλαβε bonus περίπου 1.000.000 εκατ. ευρώ για την διετία 2020-2021) είχε απαντήσει σε αυτή την καταγγελία,  από την άλλη γραμμή ακούστηκε κενό…

    Επίσης ο φίλος μου είχε πει ότι ο Πολάκης είχε ρωτήσει και πάλι σε άλλη του ανάρτηση εάν αληθεύει ότι κυκλοφορεί με τεθωρακισμένο ΙΧ και με μπράβους…

    Ψυχρολουσία για το Υπουργείο Οικονομικών το επιτόκιο των Εντόκων Γραμματίων

    Η είδηση για τα αποτελέσματα της χθεσινής δημοπρασίας των ετησίων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου πέρασε στα ψιλά, μία που η επικαιρότητα είναι στραμμένη αλλού.

    Όμως αυτό το 3,75% που προέκυψε στη χθεσινή δημοπρασία βγάζει μάτι και απ΄ότι αντιλαμβάνομαι μία παγωμάρα έπεσε στο Υπουργείο Οικονομικών, αν αναλογιστούμε ότι πριν από ένα χρόνο δανείζονταν με ετήσιο επιτόκιο 0,23%.

    Όλοι γνωρίζουμε βέβαια ότι το Δημόσιο δεν αντιμετωπίζει σημαντικές δανειακές ανάγκες και  το κυριότερο ένα μικρό μέρος αυτών καλύπτεται με βραχυχρόνιους τίτλους όπως είναι τα Έντοκα Γραμμάτια.

    Όμως σε κάθε περίπτωση το επιτόκιο των ετησίων εντόκων (τα οποία αν θυμάστε είχαν σταματήσει να εκδίδονται τα χρόνια των Μνημονίων) αποτελούν ένα bench mark για όλη την αγορά.

    Κυρίως δε αποτελεί ένα «ηχηρό καμπανάκι» για τις τράπεζες οι οποίες προσφέρουν σαφώς λιγότερο ανταγωνιστικές αποδόσεις στις προθεσμιακές τους καταθέσεις.

    Δεν μπορεί λοιπόν να προσφέρει το Ελληνικό Δημόσιο ετήσια καθαρή απόδοση 3,37%, και από την άλλη οι τράπεζες να έχουν καθηλωμένο το επιτόκιο στις προθεσμιακές καταθέσεις στο 1% με 1,5%.

    Αν μάλιστα λάβουμε υπόψιν τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος ΕΛΛ 0,35% 14,45  το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια  βρίσκεται  στο 0,46%.

    Μαθαίνω λοιπόν ότι ήδη ότι αρκετοί καταθέτες έχουν αρχίσει επιμόνως να ζητούν από τις τράπεζες να μετατρέψουν τις προθεσμιακές τους καταθέσεις σε Έντοκα του Ελληνικού Δημοσίου.

     

    Απόστολος Βακάκης: Αρχίστε τις τσουλήθρες

    Μια που αναφέρθηκα στο κυνήγι των αποδόσεων, αν αφήσουμε λίγο αυτές που είναι μηδενικού ρίσκου, τότε δεν θα  μπορούσα να παραγνωρίσω  την μερισματική απόδοση που έχει η μετοχή της Jumbo  ΜΠΕΛΑ 2,87% 27,26 .

    Mετα και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την καταβολή πρόσθετου μερίσματος (1,155 ευρώ) η μερισματική απόδοση της μετοχής αγγίζει το 6% (5,8% για την ακρίβεια) με βάση την τρέχουσα αποτίμηση της εταιρείας.

    Το μέρισμα θα αποκοπεί στις 21 Μαρτίου.

    O Απόστολος Βακάκης κατέχει το 20% των μετοχών της εταιρείας, αξίας περίπου 560 εκατ. ευρώ και δεν θα παραξενευτώ εάν πουλήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Η δουλειά θα είναι απλή.

    Ένας μέτοχος έχει το 20% και επίσης δεν χρειάζεται και δημόσια πρόταση.

    Πάντως χθες στην έκτακτη γενική συνέλευση της JUMBO ήταν πάλι απολαυστικός.

    Όπως είπε:

    “Μια εβδομάδα πριν λέγαμε ότι θα είναι πολύ καλό το 2023 και τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

    Εάν έφευγα από αυτή τη Γενική Συνέλευση, το μήνυμα που θέλω να πάρω μαζί μου είναι ότι μάλλον τα σκατ@σαμε και ότι εάν αυτά που βάζουμε σήμερα ως προσδοκίες, θα πρέπει να λέμε δόξα τω Θεώ”.

    Σχολιάζοντας το θέμα της διακοπής της λειτουργίας των τρένων, τόνισε ότι το κράτος δεν αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί η οικονομία.

    «Αν μπορούσαμε να μην έχουμε τρένα γιατί να τα έχουμε, να μην χάνουμε και 1 δισ. ευρώ.
    Τα σταματάμε τελείως και αρχίζουμε τις τσουλήθρες», είπε σκωπτικά.

    Διευκρίνισε ότι η εταιρεία δεν έχει πρόβλημα με τη διακοπή των σιδηροδρομικών μεταφορών ωστόσο, όπως είπε, όλα αυτά είναι ενδείξεις «ότι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι».

    Θα έπρεπε να γίνει εντατικοποίηση της φύλαξης και να λέμε μεθαύριο ξεκινάμε ξανά τη δουλειά.

    Όμως και για το 2023 οι προοπτικές για την εταιρεία είναι αρκετά ενθαρρυντικές.

    Η Pantelakis Securities προβλέπει ισχυρή ανάπτυξη στη Βουλγαρία με αύξηση των εσόδων κατά 44% στα 6 εκατ. ευρώ και 31% στη Ρουμανία στα 11,3 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας μία αύξηση της τάξεως του 29% και 48% αντιστοίχως σε σύγκριση με τις επιδόσεις που είχε εμφανίσει η εταιρεία το Φεβρουάριο του 2019.

    Υπενθυμίζεται ότι στις δύο αυτές αγορές την περίοδο της καραντίνας λόγω του Covid  οι εταιρεία λόγω των «σκληρών περιοριστικών μέτρων» υπέστη τις σοβαρότερες απώλειες.

    Τώρα στην Ελλάδα η εταιρεία έχει ανταγωνιστεί τη θεαματική ανάκαμψη που εμφάνισε πέρυσι διπλασιάζοντας σχεδόν τον τζίρο της (82% αύξηση), εντούτοις οι αναλυτές της Pantelakis προβλέπουν για φέτος  αύξηση του τζίρου κατά 11% στα 37 εκατ. ευρώ, χάρη και στην αύξηση των πωλήσεων της σεζόν του Καρναβαλιού (χωρίς οποιουσδήποτε περιορισμούς μετακίνησης για πρώτη φορά από τότε το ξέσπασμα της πανδημίας), ενώ η κορυφαία γραμμή της Κύπρου αναμένεται να επεκταθεί κατά 20% στα 7 εκατ. ευρώ.

     

    Eurobank: Aυξάνει το μερίδιο της στην Ελληνική

    Nα σας ενημερώσω ότι με αφορμή την επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης από την  Ελληνική Τράπεζα ύψους 200 εκατ. ευρώ, ότι στην Κύπρο έχουν ήδη προεξοφλήσει την ενίσχυση της παρουσίας της Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 1,83 στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας.

    Θεωρούν λοιπόν βέβαιον ότι η συμμετοχή της Εurobank θα ξεπεράσει το 30% (φθάνοντας το 32,4%)  και θα καταστεί έτσι ο βασικός μέτοχος της μεγαλύτερης Κυπριακής Τράπεζας.

    Να θυμίσουμε ότι mε την επιφύλαξη των εγκρίσεων των εποπτικών αρχών, η συνολική συμμετοχή της Eurobank στην Ελληνική Τράπεζα θα ανέλθει σύντομα στο 29,2% μετά τη σύναψη συμφωνίας αγοράς μετοχών με την Wargaming Group Limited, όπως είχε ανακοινωθεί στις  30 Δεκεμβρίου 2022.

    Οι όποιες κινήσεις στην Κύπρο όλο το προηγούμενο διάστημα  έπρεπε να γίνουν με τη δέουσα προσοχή τόσο εξαιτίας της προεκλογικής περιόδου όσο και λόγω στις ιδιαιτερότητες του βασικού μετόχου της Ελληνικής του Wargaming Public Company (με έδρα την Λευκορωσία) ο οποίος κατέχει το 20,61% των μετοχών της (το οποίο θα υποχωρήσει στο 7%).

    Τώρα όσον αφορά στη χθεσινή έκδοση του ομολόγου, αυτό υπολογίζεται στα κύρια κεφάλαια της Ελληνικής  (Tier 2 Subordinated) εκδόθηκε  στα πλαίσια του Προγράμματος EMTN,  στην ονομαστική του αξία, και φέρει σταθερό ετήσιο επιτόκιο ύψους 10,25%.

     

    Ambrosia Capital: Μετακομίζει στο Κέντρο

    Η Ambrosia Capital με γραφεία στο Λονδίνο και την Ελλάδα, παρακολουθεί εδώ και αρκετά χρόνια την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και όπως είπε ο κ. Τάσος Αστυφίδης, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους ακόμα και μέσα στην κρίση, είχαμε παρουσία στις ελληνικές μετοχές.

    Τώρα παρατηρεί πως το κλίμα έχει αλλάξει και πως οι ξένοι επενδυτές εντόπισαν πριν μήνες τα πολύ καλά θεμελιώδη των ελληνικών μετοχών, αλλά και το discount των ελληνικών τραπεζών έναντι των ομοειδών.

    Έτσι τοποθετήθηκαν στο Χ.Α. και παρά την αύξηση της αβεβαιότητας στο εξωτερικό, διατηρούν τις εκτιμήσεις τους.

    Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο  η άνοδος των τραπεζικών μετοχών δεν ήταν υπερβολική, αφού η κερδοφορία σε σύγκριση με την αποτίμηση ήταν εξαιρετικά χαμηλή και σημαντικά χαμηλότερη των ομοειδών, ενώ η προοπτική μερίσματος και η απομάκρυνση πλέον της ανησυχίας για νέες ανακεφαλαιοποιήσεις που υπήρχε στο παρελθόν και τις επηρέαζε, βοήθησε στη βελτίωση των αποτιμήσεων.

    Η ανάπτυξη της χώρας, η εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών, η αναμενόμενη επενδυτική βαθμίδα είναι από τους βασικούς λόγους που οι ξένοι επενδυτές επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από χρόνια, σύμφωνα με τον κ. Αστυφίδη.

    Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η Ambrosia θα μετακινηθεί από τα Νότια Προάστια που διατηρεί σήμερα γραφεία, στο κέντρο της Αθήνας.

     

    Παναγιώτης Νίκας: Το στοιχειωμένο σπίτι του  στο Προεδρικό Μέγαρο

    Παρότι βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Εθνικό Κήπο, το διαμέρισμα του Παναγιώτη Νίκα στη Στησιχόρου βγαίνει και ξαναβγαίνει στο σφυρί χωρίς αποτέλεσμα.

    Ο χθεσινός πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί με τιμή εκκίνησης 1,94 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αγοραστής δε βρέθηκε, προς απογοήτευση της Intrum που ήταν η επισπεύδουσα της διαδικασίας εκποίησης του σπιτιού στη Ρηγίλλης – το κατάσχε για 150 χιλιάδες.

    Οφειλέτες βέβαια ήταν η δεύτερη σύζυγος του Παναγιώτη Νίκα, Μαρία, ο γιος του εκλιπόντα επιχειρηματία, Γιώργος και η Νίκας Συμμετοχών, η «holdings» εταιρεία που έχει μείνει κουφάρι.

    Το ακίνητο έχει χτιστεί σε οικόπεδο 1.065 τετραγωνικών μέτρων και έχει επιφάνεια 237 τετραγωνικά.

     

    Σε νέο ιδιοκτήτη τα Κλωστήρια Κιλκίς

    Αγοραστής, όμως, βρέθηκε για τα Κλωστήρια Κιλκίς, βάζοντας πάντως τέλος στα σενάρια επαναλειτουργίας της κλωστοϋφαντουργίας, τουλάχιστον για τον όμιλο Ακκά, που κάποτε συνέδεσε το όνομά του με τη Benetton.

    Το εργοστάσιο του Κιλκίς που έβγαλε στο σφυρί η Cepal έναντι 2,06 εκατομμυρίων, κατέληξε σε επενδυτή αντί ενός ευρώ παραπάνω.

    Αυτός φέρεται να είναι ο επίλογος του disaster story της κλωστοϋφαντουργίας. Είχε προηγηθεί ο πλειστηριασμός των Κλωστηρίων Θράκης, ενώ πριν από δύο χρόνια τραπεζικό ίδρυμα και δημόσιο είχαν καταγγείλει τη συμφωνία εξυγίανσης της ίδιας εταιρείας, που είχε επικυρώσει το δικαστήριο το 2020.

    ΟΤΕ, NOVA, Vodafone: Θα κυνηγήσουν έργο του ΥΠΕΞ

    Έργο το οποίο «ακουγόταν» εδώ και αρκετούς μήνες βγάζει σε διαγωνισμό η Κοινωνία της Πληροφορίας, το οποίο αφορά την ψηφιακή και τηλεπικοινωνιακή… ανανέωση του υπουργείου Εξωτερικών.

    Συγκεκριμένα το έργο αφορά την αναβάθμιση τηλεπικοινωνιακών υποδομών του ΥΠΕΞ μέσα από μελέτη, εγκατάσταση και παραμετροποίηση υποδομών ΤΠΕ, δομημένης καλωδίωσης και ενεργού δικτυακού εξοπλισμού.

    Το έργο αυτό είναι αξίας 8 εκατ. ευρώ και αναμένεται να «τραβήξει» το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

    Άλλωστε όπως πολλές φορές έχουν τονίσει ΟΤΕ, Nova και Vodafone, ενδιαφέρονται για τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου τομέα και ICT, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Άλλωστε είναι οι τρεις μεγαλύτεροι «παίχτες» στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία και την απαραίτητη τεχνογνωσία για να αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο.

     

    Η Κατερίνα Καρατζά και το deal  Αustrian Post – Agile Actors

    Θα έχετε διαβάσει ίσως ότι στα χέρια της Austrian Post πέρασε το 80% της ελληνικής Agile Actors.

    Στο συγκεκριμένο deal συμμετοχή είχε και η  δικηγορική εταιρεία «Καρατζάς»  ως σύμβουλος του αυστριακού ομίλου.

    Η Austrian Post αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους logistics και ταχυδρομικών υπηρεσιών στην Αυστρία με ετήσια έσοδα 2,5 δις ευρώ, ενώ η Agile Actors ένας από τους μεγαλύτερους και δυναμικούς οργανισμούς ανάπτυξης λογισμικού και μηχανικής δεδομένων στην Ελλάδα.

    Ο όμιλος Austrian Post Group δραστηριοποιείται επίσης μέσω των θυγατρικών του στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, του ηλεκτρονικού εμπορίου, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω της bank99 και τώρα με την Agile Actors στις τεχνολογικές υπηρεσίες.

    Από το δικηγορικό γραφείο επικεφαλής ήταν η Κατερίνα Καρατζά, με τη βοήθεια του Senior Councel Νίκο Ασκωτήρη, την Senior Associate Όλγα Βινιέρη και την ασκούμενη Πηνελόπη Ανυφαντή.

    Και μία ακόμη πληροφορία για την δικηγορική εταιρεία που ξεφεύγει από τα επιχειρηματικά νέα: με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η «Καρατζάς» γνωστοποίησε ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων της αλλά και των partners της είναι γυναίκες, κατά το συντριπτικό ποσοστό του 77%.

     

    Τάσος Μάνος στο ΔΕΔΔΗΕ: Eθελουσία αλλά και προσλήψεις

    Θέλοντας λίγο να ξεφύγει από τους …πονοκεφάλους του κολοσσιαίου διαγωνισμού για τους «έξυπνους μετρητές» στα ρολόγια του ρεύματος (σας έχει ενημερώσει σε βάθος και με αποκλειστικές λεπτομέρειες ο wiseman) ο Τάσος Μάνος του ΔΕΔΔΗΕ προχωρεί σε κινήσεις εσωτερικής αναδιάρθρωσης της εταιρίας.

    Οπότε έβγαλε στον αέρα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων ηλικίας 60 ετών και άνω με κίνητρα αλλά παράλληλα προχωρεί και σε 1.400 νέες προσλήψεις με διαδικασίες που θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα ώστε να έχουν προσληφθεί οι 1.400 εργαζόμενοι μέχρι τον Ιούνιο.

    Ο Τάσος Μάνος με απόφαση του Δ.Σ. φυσικά προσφέρει  μπόνους 20.000 ευρώ, πέραν της καταβολής της νόμιμης αποζημίωσης των 15.000 ευρώ, σε εργαζόμενους που θα φύγουν με την εθελουσία εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

    Όσοι βγουν σε εθελουσία πρέπει να θεμελιώνουν  δικαίωμα πλήρους κύριας σύνταξης και να έχουν συμπληρώσει τα  61 χρόνια.

    Εναλλακτικά να συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας του και τουλάχιστον 15 έτη συνολικής υπηρεσίας στη ΔΕΗ  και στη ΔΕΔΔΗΕ που είναι θυγατρική της ΔΕΗ όπως γνωρίζουμε.

    Λογικές οι προσεγγίσεις που κάνει ο κος Μάνος με την εθελουσία και με τις προσλήψεις.

    Μακάρι να του έρχονταν έτσι …λογικά τα πράγματα και με τους έξυπνους μετρητές του 1,5 δις ευρώ, όπου έχει μπλέξει με Ελβετούς, ΣτΕ, «άγνωστους» Έλληνες που παρεμβαίνουν, γνωστούς κυβερνητικούς, Αμερικανούς και Γάλλους!

    Καλά ξεμπερδέματα και σίγουρα θα χρειαστεί παυσίπονα για τον πονοκέφαλο…

     

    Aποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Ως εκ τούτου, το mononews.gr δεν φέρει καμία ευθύνη.