• Business

    Απ. Βακάκης (Jumbo): «Τα σκατ@σαμε ως χώρα – Από την ευτυχία στη δυστυχία, μια μέρα διαφορά»

    • Άννα Διανά
    Απόστολος Βακάκης

    Απόστολος Βακάκης, Jumbo


    «Από την ευτυχία στη δυστυχία, μια μέρα διαφορά. Το ζήσαμε με τα τρένα θα το ζήσουμε και με την οικονομία».

    Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο επικεφαλής της Jumbo, Απόστολος Βακάκης, τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, διαβλέποντας παράλληλα δυσκολίες στην οικονομία το 2024.

    «Μια εβδομάδα πριν λέγαμε ότι θα είναι πολύ καλό το 2023 και τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Εάν έφευγα από αυτή τη Γενική Συνέλευση, το μήνυμα που θέλω να πάρω μαζί μου είναι ότι μάλλον τα σκατ@σαμε και ότι εάν αυτά που βάζουμε σήμερα ως προσδοκίες, θα πρέπει να λέμε δόξα τω Θεώ» σημείωσε ο επικεφαλής της Jumbo κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με θέμα τη διανομή μερίσματος ύψους 1,15 ευρώ ανά μετοχή.

    Η διοίκηση του ομίλου, που έκλεισε το 2022 με αύξηση τζίρου 14% και το πρώτο δίμηνο του έτους με ανάπτυξη πωλήσεων 40%, προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 15% για φέτος.

    Με βάση τα τελευταία γεγονότα θα δυσκολευτούμε και για το 15%. Εάν δεν είχαμε τα τελευταία γεγονότα, θα ήταν μία άλλη Ελλάδα αλλά δυστυχώς αφυπνιζόμαστε με το γεγονός ότι είναι μία συγκεκριμένη Ελλάδα με τα καλά και τα κακά της, ανέφερε ο κ. Βακάκης.

    Για το ενδεχόμενο νέου μερίσματος σχολίασε ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει σκέψη. Πάμε εξαιρετικά καλά αλλά αυτό δεν είναι γραμμένο σε ατσάλι. Είναι ευχή, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, δεν θέλουμε να βλέπουμε την εταιρεία σαν πύραυλο αλλά σαν αεροπλάνο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βακάκης.

    Τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχει σχηματιστεί μια αντίληψη περί του θέματος είπε.

    «Είμαστε ελαφρώς αισιόδοξοι», τόνισε, προσθέτοντας ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα «η ανάπτυξη 15% -που είναι η εκτίμηση της εταιρείας για το 2023- είναι ένα νούμερο που μπορούμε να το βάλουμε στο  μπάτζετ. Κάθε μέρα πρέπει να επαναβεβαιώνουμε».

    Παλαιότερα είχαμε την προδιάθεση να μην είμαστε αισιόδοξοι γιατί είναι καλύτερα να κλείνεις ευχάριστα παρά δυσάρεστα, σημείωσε.

    Αναφερόμενος στο θέμα της οικονομίας είπε ότι ενάντια στο αίσθημα ευφορίας η δική του αίσθηση ότι θα αντικατασταθεί από μια αίσθηση απελπισίας γιατί τα νούμερα το 2024 δεν θα πιάνονται.

    Η διακοπή των τρένων

    Σχολιάζοντας το θέμα της διακοπής της λειτουργίας των τρένων, τόνισε ότι το κράτος δεν αντιλαμβάνεται πώς λειτουργεί η οικονομία.

    «Αν μπορούσαμε να μην έχουμε τρένα γιατί να τα έχουμε, να μην χάνουμε και 1 δισ. ευρώ. Τα σταματάμε τελείως και αρχίζουμε τις τσουλήθρες», είπε σκωπτικά.

    Διευκρίνισε ότι η εταιρεία δεν έχει πρόβλημα με τη διακοπή των σιδηροδρομικών μεταφορών ωστόσο, όπως είπε, όλα αυτά είναι ενδείξεις «ότι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι».

    Θα έπρεπε να γίνει εντατικοποίηση της φύλαξης και να λέμε μεθαύριο ξεκινάμε ξανά τη δουλειά.

    Απαντώντας στο αν η τραγωδία στα Τέμπη θα οδηγήσει σε εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι θέλει ψυχραιμία η διαχείριση.

    «Τα παιδιά δεν γυρίζουν πίσω. Είναι μια εθνική τραγωδία που μέρα με τη μέρα γίνεται απολύτως αντιληπτή στον καθένα.»

    Διαβάστε επίσης

    Trastor: Αποκτά το 100% εταιρείας ιδιοκτήτριας κέντρου logistics στον Ασπρόπυργο

    Bed Bath & Beyond: Άντλησε 135 εκατ. δολάρια από τα warrants σε προνομιούχες μετοχές



    ΣΧΟΛΙΑ