• The Wiseman

    CVC Fund ή Αποστολόπουλο;  Τι θέλουν οι γιατροί του ΥΓΕΙΑ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Αντιδρά ο όμιλος Αποστολόπουλου

    Ζήτημα ισότιμης αντιμετώπισης εγείρουν κύκλοι του Ομίλου Αποστολόπουλου (Ιατρικών Αθηνών) αναφορικά με τη διεκδίκηση του «Υγεία». Όπως υποστηρίζουν, αν και έχουν ζητήσει να αποκτήσουν πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες που δόθηκαν στο CVC, στο πλαίσιο συμφωνίας εμπιστευτικότητας που υπεγράφη μεταξύ του fund και της MIG, δεν έχουν λάβει απάντηση.

    Η ενημέρωση που δόθηκε στην πλευρά Αποστολόπουλου, η οποία, σημειωτέον, είναι και μέτοχος μειοψηφίας του Υγεία, είναι πως θα λάβουν απάντηση έως το τέλος Απριλίου.

    «Όφειλαν να ανακοινώσουν έγκαιρα και όχι κατόπιν εορτής ότι γίνεται due diligence από το CVC», σημειώνουν.

    Αναλόγως της απάντησης, λένε οι ίδιοι κύκλοι στον Wiseman, θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα, ενώ έχουν ήδη αποσταλεί τα πρώτα εξώδικα…

    Το Ιατρικό υποστηρίζει ότι προτίθεται να καταθέσει ίση, εάν όχι καλύτερη, προσφορά (σε σύμπραξη με την Asklepios και ηχηρά επενδυτικά κεφάλαια) με αυτήν του CVC, την οποία η αγορά τοποθετεί στα επίπεδα των 0,98 ευρώ, υπό την αίρεση των ευρημάτων των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από το fund.

    Μάλιστα, επειδή έχουν ανάψει τα τηλέφωνα αφού αριθμός ιατρών-μετόχων του Υγεία φαίνεται να έχει… δεύτερες σκέψεις για το CVC, η πλευρά του Ιατρικού χρησιμοποιεί ως απάντηση το επιχείρημα εάν οι μέτοχοι θέλουν να πουληθούν μία φορά ή δυο φορές…

    Σαφές το υπονοούμενο.

    Ο κρίσιμος Μάιος

    Ο κρισιμότερος – σε πολλά επίπεδα – Μάριος των τελευταίων ετών είναι αυτός που ξεκίνησε. Πέραν της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των stress tests (στις 5 του μήνα) που ήδη έχουν προεξοφληθεί από την αγορά, μέσα στο μήνα κλείνουν ή θα οριστικοποιηθούν πολύ μεγάλα πωλητήρια, διαγωνισμοί και αυξήσεις κεφαλαίου.

    Στις 4 Μαΐου είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί η συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης που υπέβαλε η Τράπεζα Πειραιώς για την υπαγωγή της Axon Holdings σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης. Η απόφαση θα καθορίσει την επόμενη ημέρα για τη Euromedica στην οποία η Axon ελέγχει το 47% και τη στρατηγική των δύο στρατοπέδων, του ομίλου Λιακουνάκου και Farallon.

    Μεταξύ άλλων, στις 7/5 είναι η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για το 9,88% της Αττικής Οδού, στις 14 οι προσφορές για τη Sixt (Lion Rental), αναμένονται οι δημόσιες προτάσεις για το Υγεία, την Attica Συμμετοχών, οι υπογραφές με Amerra για Νηρέα – Σελόντα, τα νεότερα για το διαγωνισμό της Forthnet, της Εθνικής Ασφαλιστικής και οι μη δεσμευτικές προσφορές για τα ΕΛΠΕ (18/5).

    Και βέβαια, στις 7 Μαίου η έναρξη των εγγραφών για το ομόλογο της Coral.

    Το μεγάλο στοίχημα Πανταλάκη 

    Και βέβαια ο Μάιος είναι ο μήνας της κρίσιμης αύξησης κεφαλαίου για την Attica Bank. Η διοίκηση Πανταλάκη έχει αναθέσει στη Rothschild την εύρεση στρατηγικού επενδυτή για την τράπεζα μέσω ΑΜΚ, ύψους 197,97 εκατ. ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαίου.

    Ταυτόχρονα, θα «τρέξει» και ο διαγωνισμός για την πώληση πακέτου

    τιτλοποιημένων δανείων της τράπεζας, ονομαστικής αξίας 700 εκατ.ευρώ.

    Σε περίπτωση, πάντως που δεν καλυφθεί πλήρως η αύξηση κεφαλαίου, η Attica μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λύση της μετατροπής των προνομιούχων μετοχών σε ομολογιακό δάνειο Tier II με επιτόκιο 6,4% ή να υλοποιηθεί νέα αύξηση κεφαλαίου σε επόμενη φάση.

    Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την έκβαση του εγχειρήματος και τις αποφάσεις που θα λάβουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι, όπως λόγου χάρη η ΕΥΔΑΠ.

    Αρχίζουν να κινούνται οι μνηστήρες των ΕΛΠΕ

    Για τα ΕΛΠΕ, σαφή εικόνα για την ποιότητα των υποψήφιων αγοραστών του 50,1% (τουλάχιστον) του ομίλου θα δοθεί στο στάδιο της κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών, έως τις 18 Μαΐου, εάν φυσικά δεν δοθεί παράταση.

    Ήδη, πάντως, υπάρχει κινητικότητα από ομίλου όπως η ιταλική Eni (ελέγχει το management στην Ζενίθ , πρώην Αέριο Θεσσαλονίκης), την ισπανική Repsol (συνεργάζεται με τα ΕΛΠΕ σε έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο), ενώ γίνεται λόγος για ενδιαφέρον ρωσικών και αραβικών ομίλων.

    Στα ΕΛΠΕ σήμερα η Paneuropean Oil and Industrial Holdings (Όμιλος Λάτση) κατέχει το 45,47%, το ΤΑΙΠΕΔ με 35,48%, ενώ το υπόλοιπο 19,05% είναι σε θεσμικά χαρτοφυλάκια και σε ελεύθερη διασπορά.

    Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι να έχει στα χέρια του προσφορές μέσα στο Καλοκαίρι και η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

    Σηκώνουν μανίκια στη Sunlight  

    Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Sunlight στο Νέο Όλβιο Ξάνθης ήταν πολύ σοβαρή, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην εταιρεία. Υπολογίζεται ότι το 45% της μονάδας σώθηκε από τις φλόγες και θα απαιτηθούν τουλάχιστον έξι μήνες για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επανέλθει σε πλήρη λειτουργικότητα.

    Οι επικεφαλής της εταιρείας έχουν ήδη καθησυχάσει τους εργαζόμενους πως δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα ζήτημα για το διάστημα αυτό και όλες οι θέσεις είναι διασφαλισμένες.

    Σε ότι αφορά στην κάλυψη των παραγγελιών που ήδη εκτελούνταν, θα επιχειρηθεί να καλυφθεί από τρίτες λύσεις.

    Η Sunlight μόλις είχε ξεκινήσει να λειτουργεί δοκιμαστικά το νέο κέντρο διανομής και συναρμολόγησης προϊόντων στη Βερόνα της Ιταλίας.

    Με την εξέλιξη αυτή επηρεάζεται βέβαια ο σχεδιασμός για εισαγωγή στο Χ.Α., αλλά στην παρούσα φάση οι προτεραιότητες δίνονται αλλού. Πραγματικά εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, στη Sunlight όμως είναι βέβαιοι ότι θα αντεπεξέλθουν των δυσκολιών.

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ