• Οικονομία

    Κομισιόν: Επεκτείνεται κατά έξι μήνες η ενισχυμένη εποπτεία για την Ελλάδα

    • NewsRoom

    Ντεκλάν Κοστέλο, πρώην επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Ελλάδα


    Επέκταση έξι μηνών θα πάρει η ενισχυμένη εποπτεία της Ευρώπης στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ως αναμενόμενη και κανονική χαρακτηρίζουν τα μέλη της Επιτροπής την εν λόγω απόφαση, καθώς βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να λαμβάνει υποστήριξη ως προς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν, στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας της χώρας, με το οποίο έχουν δεσμευθεί οι ελληνικές αρχές

    Υπενθυμίζεται ότι, όπως υποστηρίζει η Επιτροπή, η εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει το Ντέκλαν Κοστέλο, το νυν επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Ελλάδα, στη θέση του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων. Η αποχώρηση του Ντ. Κοστέλο από τη θέση του επικεφαλής της αποστολής ακολουθεί την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος σταθερότητας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρει η Επιτροπή και προσθέτει ότι η θέση αυτή θα καταργηθεί.

    Σημειώνεται, τέλος, ότι η επόμενη έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας θα δημοσιευθεί το φθινόπωρο.



    ΣΧΟΛΙΑ