• Οικονομία

    Σταϊκούρας – Ένρια (SSM): Σημαντική βελτίωση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα τελευταία 3,5 χρόνια

    • NewsRoom


    Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Andrea Enria.

    Κατά τη συνάντηση, τόσο ο κ. Σταϊκούρας όσο και ο κ. Enria αναγνώρισαν τη σημαντική βελτίωση που έχει σημειωθεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα τελευταία 3,5 χρόνια, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για συλλογικό επίτευγμα όλων των εμπλεκομένων μερών.

    Ο Υπουργός Οικονομικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών –τα οποία, εξαιτίας κυρίως του προγράμματος “Ηρακλής”, διαμορφώνονται πλέον σε μονοψήφιο ποσοστό επί του συνόλου των δανείων–, στη σημαντική αύξηση των καταθέσεων και στη βελτίωση των στοιχείων των ισολογισμών των πιστωτικών ιδρυμάτων.

    Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα οι τράπεζες, με πρωτοβουλίες τους, να αποφύγουν τη δημιουργία νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων εξαιτίας της τρέχουσας ενεργειακής κρίσης και του υψηλού, διεθνώς, πληθωρισμού.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του SSM ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών για τη στενή και δημιουργική συνεργασία, η οποία στήριξε τη σημαντική βελτίωση της ανθεκτικότητας των ελληνικών τραπεζών τα τελευταία χρόνια.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Ρύθμιση αποπληρωμής δανείου επετεύχθη μετά από διαπραγμάτευση της ΕΕΚΕ με την εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων



    ΣΧΟΛΙΑ