ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα σταδιακά αποκαθίσταται», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, με αφορμή την αναβάθμιση απο τον οίκο Moody’s του ανωτάτου ορίου δυνητικής διαβάθμισης των καταθέσεων σε εγχώριο και ξένο νόμισμα στο «Baa1» από «B1» προηγουμένως.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας πιστοποιώντας τη σταδιακή επάνοδό της σε ένα περιβάλλον ασφαλείας για τους διεθνείς επενδυτές, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών.
Στη δήλωση του ο κ. Σταικούρας σημειώνει ότι «το ανώτατο όριο δυνητικής διαβάθμισης των καταθέσεων βελτιώνεται, από τον οίκο Moody’s, κατά 6 βαθμίδες, επανερχόμενο στα κανονικά επίπεδα, κατ’ αναλογία με αυτά των ευρωπαϊκών τραπεζών. Αυτό αποτυπώνει τη σταδιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας, καθώς και τις προσπάθειες των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων να ανακάμψουν, αφήνοντας πίσω τους μία περίοδο αστάθειας, όπως είχε διαμορφωθεί μετά την επιβολή των capital controls. Παράλληλα, επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, πιστοποιώντας τη σταδιακή επάνοδό της σε ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους διεθνείς επενδυτές».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το Disney+ στο Champions League με «πακέτο» 775 εκατ. ευρώ! Όλες οι χώρες, τα deals και το σχέδιο των 5 δισ. της UEFA
- Κίνα: Γιγαντιαία έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων – Τουλάχιστον 21 νεκροί (Βίντεο)
- UniCredit: Ρεκόρ κερδών στο α’ τρίμηνο πριν από τη «μάχη» για την Commerzbank
- Νέο πακέτο 200 εκατ. ευρώ για την ενέργεια ετοιμάζει η κυβέρνηση – Fuel Pass, επιδότηση καυσίμων και Power Pass τα μέτρα που εξετάζονται
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.