• Οικονομία

    Σκρέκας για αισχροκέρδεια: Κανένας δισταγμός στην επιβολή προστίμων – Ποια προϊόντα ελέγχουμε εντατικά

    • NewsRoom
    Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων

    Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων


    “Έχουμε εντοπίσει φαινόμενα αισχροκέρδειας και έχουν επιβληθεί πρόστιμα”, ανέφερε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, συμπληρώνοντας ότι “Έχει αποτέλεσμα αυτό που κάνουμε αλλά θέλει δουλειά και κανέναν δισταγμό στην επιβολή προστίμων”.

    Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως ήδη επιβλήθηκε πρόστιμο σε εταιρεία με σχολικά είδη.

    Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Σκρέκας διευκρίνισε ότι «ακολουθούν έρευνες, μελέτες και αποτελέσματα σε άλλες εταιρείες και σε περίπου μια εβδομάδα θα τα δούμε, αν δηλαδή υπάρχουν και άλλες παραβάσεις».

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι έλεγχοι προχωρούν και στα απορρυπαντικά και στα τρόφιμα, σε εισαγόμενα προϊόντα τα οποία είναι βασικά για την διατροφή του νοικοκυριού καθώς και στα οπωροκηπευτικά.

    Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «έχει ξεκινήσει η ανάρτηση των τιμών στις βασικές κατηγορίες φρούτων και λαχανικών στην πλατφρόμα e-katanalotis σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συγκρίνουν και να επιλέξουν την πιο οικονομική εναλλακτική».

    Επεσήμανε επίσης πως σε καθημερινή βάση συγκρίνονται τιμές χονδρικής της Ελλάδος και τιμές με τις αγορές Βαρκελώνης και Ιταλίας.

    Συνέχισε αναφέροντας ότι «Όταν ξεκινήσαμε από τα 30 προϊόντα, τα οποία μελετάμε, τα 20 προϊόντα ήταν πιο ακριβά στην Ελλάδα και τα 10 ήταν πιο φθηνά από τη Βαρκελώνη.

    Μέσα σε ενάμιση μήνα και μετά από επανειλημμένες συσκέψεις και ελέγχους που κάναμε έχουμε διαπιστώσει ότι αυτό έχει αναστραφεί και ενδεικτικά κολοκύθια, ντομάτες και άλλα προϊόντα τα οποία ήταν ακριβότερα στην Ελλάδα είναι πλέον φθηνότερα».

    «Άρα έχει αποτέλεσμα αυτό που κάνουμε αλλά θέλει δουλειά και κανέναν δισταγμό στην επιβολή προστίμων», πρόσθεσε ο κ. Σκρέκας.

    Διαβάστε επίσης: 

    Société Générale: Η Ελλάδα επέστρεψε στην επενδυτική βαθμίδα και σύντομα θα φτάσει την Ιταλία

    «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Εγκρίθηκε η υπαγωγή επιπλέον 3.767 αιτήσεων στο πρόγραμμα

    Έρευνα ΕΚΤ: Με αργό ρυθμό ο αποπληθωρισμός – Στο 0,5% η ανάπτυξη



    ΣΧΟΛΙΑ