ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι συμβαίνει με Εθνική, Helikon και Mediobanca, η συνομωσία των Ιταλών για την Πειραιώς, πού πάει ο Πατέλης, ο deal maker Σιάμισιης, το hot παρασκήνιο της Νέας Υόρκης, η ισχυρή Μαργέλου και το tattoo της Μαρίας Αγγελικούση (φωτό)
Την αντίδραση του στην εξαγγελθείσα αύξηση στο φόρο διαμονής με τέλος αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στα καταλύματα της χώρας, εκφράζει σε επιστολή του ο ΣΕΤΕ.
Όπως αναφέρει η εξαγγελθείσα αύξηση στο φόρο διαμονής με τέλος αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στα καταλύματα, σε ποσοστά μάλιστα της τάξεως 150% – 200%, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, προκαλεί προβληματισμό, καθώς λειτουργεί ανασταλτικά ως προς την ανταγωνιστικότητα του ευρύτερου ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
Μάλιστα ο ΣΕΤΕ υποστηρίζει ότι η χρηματοδότηση του Ταμείου Φυσικών Καταστροφών δεν μπορεί όμως να είναι ευθύνη μόνο ενός κλάδου της ελληνικής οικονομίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος διαμονής αποτελεί ένα εισπρακτικό μέτρο που επιβίωσε της εποχής των μνημονίων και για το οποίο ο ΣΕΤΕ έχει εκφράσει επανειλημμένα το αίτημα για κατάργησή του, ή/και την αναπροσαρμογή του με τρόπο ανταποδοτικό, όπως λέει ο ΣΕΤΕ.
Σε κάθε περίπτωση ο ΣΕΤΕ ζητά από την Πολιτεία να υπάρξει άμεση διαβούλευση με τους φορείς του κλάδου του τουρισμού, ώστε από κοινού να αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις, με τον πιο επωφελή τρόπο για το σύνολο της κοινωνίας και πάντα με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Διαβάστε επίσης:
Αναβάθμιση και από Moody’s για τις ελληνικές τράπεζες!
Αχτσιόγλου: Δεν είμαι υπονομευτής του Αλέξη Τσίπρα
FTX: Μήνυση και στους γονείς του ιδρυτή Sam Bankman-Fried
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Εκταμιεύουν δάνειο ύψους 20 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία – Υποστηρίζεται από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
- Συρία: Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 54 Σύρους στρατιώτους που λιποτάκτησαν
- Βουλή: Δεκτή η τροπολογία για το καλάθι του Άι Βασίλη και τις επαγγελματικές μισθώσεις
- Γιώργος Ξηραδάκης: Συμμετείχε στο Ναυτιλιακό Συνέδριο του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου