• Οικονομία

    REBRAIN Greece: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για τη διασύνδεση με την εγχώρια αγορά εργασίας

    • NewsRoom


    Δημιουργείται ψηφιακή πλατφόρμα REBRAIN GREECE για τη διασύνδεση επιστημόνων – εργαζομένων υψηλών δεξιοτήτων που διαμένουν εντός και εκτός Ελλάδος με την εγχώρια αγορά εργασίας.

    Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που μπήκε σε διαβούλευση, η πλατφόρμα εντάσσεται στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» (Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την ανάπτυξη μηχανισμού ενίσχυσης των ταλέντων και διασύνδεσης των επιστημόνων – εργαζομένων, οι οποίοι διαμένουν εντός και εκτός Ελλάδος, με θέσεις εργασίας σε επαγγέλματα υψηλών δεξιοτήτων και εξειδίκευσης που προσφέρονται από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

    Η ψηφιακή πλατφόρμα διασυνδέεται και διαλειτουργεί μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον μηχανισμό διάγνωσης αναγκών για την αγορά εργασίας, το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς και με οποιονδήποτε άλλον φορέα κρίνεται απαραίτητο για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της.

    Η καταχώριση των ζητούμενων, εκ μέρους των επιχειρήσεων, προσόντων και δεξιοτήτων διενεργείται με βάση την ευρωπαϊκή ταξινόμηση για τις δεξιότητες/ικανότητες, τα προσόντα και τα επαγγέλματα (European Skills, Competences, Qualifications and Occupations – ESCO).

    Επίσης στο σχέδιο νόμου προβλέπεται υποχρεωτική κατάρτιση σημειώνοντας ότι:

    «Αν από την ισχύουσα εργατική νομοθεσία προκύπτει υποχρέωση του εργοδότη να παρέχει κατάρτιση στον εργαζόμενο για την εκτέλεση της συμφωνηθείσας εργασίας, η κατάρτιση αυτή παρέχεται δωρεάν στον εργαζόμενο, προσμετράται ως χρόνος εργασίας και λαμβάνει χώρα εντός του συμβατικού ωραρίου».

    Διαβάστε επίσης:

    Ανοίγει ο δρόμος για διάθεση μετοχών εταιρειών από το ΤΑΙΠΕΔ

    ΔΕΗ: Στο 5,35% μειώθηκε το ποσοστό της Goldman Sachs

    Market Pass: Στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις – Πως θα πάρουν το επίδομα οι δικαιούχοι



    ΣΧΟΛΙΑ