• Οικονομία

  Προειδοποίηση από Ζ. Ντάρβας (Bruegel): Η Ελλάδα δίνει την εντύπωση στους επενδυτές ότι δεν είναι σοβαρή

  • NewsRoom


  Την άποψη ότι, το αίτημα της Ελλάδας για μη εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων θα λειτουργήσει τόσο σε βάρος του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας, όσο και σε βάρος της αξιοπιστίας της χώρας απέναντι στους επενδυτές, εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Bruegel Ζολτ Ντάρβας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

  «Κατά την άποψή μου η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι πολύ σημαντική για την βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος. Επίσης είναι σημαντική από άποψη δικαίου. Οι νέοι συνταξιούχοι είναι σε διαφορετικό πλαίσιο από ό,τι οι παλαιότεροι» δήλωσε.

  Και συμπλήρωσε: «Γενικότερα αν η Ελλάδα θέλει να διαπραγματευθεί τόσο νωρίς πάνω σε ό,τι έχει συμφωνήσει λίγους μήνες πριν δίνει την εντύπωση στους ξένους επενδυτές και στις αγορές ότι αυτή η χώρα μπορεί να μην είναι σοβαρή. Οπότε σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σου λένε ”ας είμαστε προσεκτικοί, ας περιμένουμε να δούμε τί πραγματικά θα κάνει η χώρα”. Δεν θα συμβούλευα λοιπόν να ζητηθεί η ακύρωση της μεταρρύθμισης αυτής. Γνωρίζω ότι περικοπές είναι πολύ επώδυνες αλλά κατά την άποψή μου δυστυχώς είναι απαραίτητες».

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκθεση-σοκ της Capital Economics: Έρχεται νέα ελληνική κρίση – Εκλογές στο πρώτο 6μηνο του 2019

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: JP Morgan: Τι είπαν οι επενδυτές στο Μπαλί για τις ελληνικές τράπεζες και τα ομόλογα  ΣΧΟΛΙΑ