• Οικονομία

    Ο Πιτσιλής βάζει σε εφαρμογή το «rotation» των εφοριακών υπαλλήλων

    • NewsRoom
    H Ελλάδα στην Αντιπροεδρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τελωνείων για δύο χρόνια

    Γιώργος Πιτσιλής, επικεφαλής ΑΑΔΕ


    Το σύστημα μετακίνησης των υπαλλήλων, το λεγόμενο «rotation», στις εφορίες Αθήνας και Θσσαλονίκης με σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

    Το σχέδιο για την κυκλική μετακίνηση των υπαλλήλων, υπό τις οδηγίες του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, σε πρώτη φάση από τους ελεγκτές των εφοριών, προκειμένου να χρεωθούν τις προτεραιοποιημένες υποθέσεις στο τμήμα ελέγχου της νέας υπηρεσίας.

    Μέχρι το τέλος του 2019 θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι με προτεραιότητα στους υπηρετούντες στα τμήματα Φορολογικής Συμμόρφωσης των εφοριών.

    Έτσι, όσοι έχουν πάνω από δέκα έτη στην ίδια ΔΟΥ θα μετακινούνται αφού δηλώσουν τρεις ή πέντε υπηρεσίες προτίμησης και θα εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης αντίστοιχης με τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων. Αν προκύψουν ισοβαθμίες θα λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μετακινείται κάποιος σε ΔΟΥ που υπάγεται φορολογικά.

    Η διαδικασία αυτή θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση μόνο στις ΔΟΥ. Οι υπηρεσίες ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΔΕΔ και ΥΕΔΕΕ εξαιρούνται διότι δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη δεκαετία από την σύστασή τους.

    Όσο αφορά στην Κεντρική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ δεν θα εφαρμοστεί το rotation, καθώς δεν υπάρχουν τα αντίστοιχα περιγράμματα θέσεων με τις ΔΟΥ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΑΔΕ: Τέλος Μαρτίου η υποβολή δηλώσεων-Έως τις 28 Φεβρουαρίου οι βεβαιώσεις αποδοχών στο taxisnet

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιδρομή της ΑΑΔΕ στις επιχειρήσεις που δεν δήλωσαν «επαγγελματικό λογαριασμό»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΑΑΔΕ: Ανοίγουν λογαριασμοί άνω των 150.000 ευρώ-Τι ψάχνει η Εφορία



    ΣΧΟΛΙΑ