• Οικονομία

  Μέχρι 31 Μαίου οι αιτήσεις συμμετοχής ΜμΕ στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων “STAGE”

  • NewsRoom
  Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου

  Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Πρόεδρος Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) & Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ)


  Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) υπενθυμίζει στις επιχειρήσεις – μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας έχει δημοσιεύσει την 3η ανοικτή πρόσκληση του προγράμματος STAGE (Sustainability Transition Programme), το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

  Σημειώνεται ότι η πρόσκληση θα παραμείνει ανοικτή έως την 31η Μαΐου 2024 και δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλη την ΕΕ, καθώς και από χώρες που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα “Horizon Europe”.

  Το εν λόγω πρόγραμμα είναι ένα μέσο χρηματοδοτικής υποστήριξης των επιχειρήσεων, συνοδευόμενο από εξατομικευμένα εργαλεία βιωσιμότητας και αφορά σε επιχορηγήσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση των ΜμΕ για την πράσινη μετάβαση τους, στην υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας και στην επενδυτική τους ετοιμότητα.

  Στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγήσεων, παρέχονται έως και 50.000 ευρώ, παράλληλα με πρακτική συμβουλευτική υποστήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να αναπτύξουν επενδυτικές ιδέες για την καινοτομία και την οικονομία μηδενικών αποβλήτων.

  Η ως άνω επιχορήγηση μπορεί να αξιοποιηθεί από τις επιχειρήσεις προκειμένου:

  – να προετοιμάσουν το «πράσινο» επενδυτικό σχέδιο τους, το οποίο θα περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό και τεχνολογική καινοτομία, αυτοματοποίηση, ψηφιοποίηση, εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή μοντέλων κυκλικής οικονομίας κ.λπ,. και

  – να λάβουν πρόσθετες υπηρεσίες που απαιτούνται για την προετοιμασία του εν λόγω επενδυτικού σχεδίου όπως είναι οι μελέτες σκοπιμότητας, οι τεχνολογικοί έλεγχοι, η συλλογή δεδομένων και η ανάλυση της αξιολόγησης του αποτυπώματος άνθρακα, η κατασκευή πρωτοτύπων, οι πιλοτικές δοκιμές και η επίδειξη, η προσαρμογή επιχειρηματικών διαδικασιών, η υποστήριξη για τη χρήση εγκαταστάσεων δοκιμών και άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβούλων και καθοδήγησης για τη σχετική προετοιμασία.

  Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες είτε στην ιστοσελίδα της πρόσκλησης μέσω του συνδέσμου https://stagepartners.eu/financial-grants είτε στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας (Αρμόδιος Θωμάς Χαλάτσης, τηλ.:2410 626943, email: [email protected]).

  Διαβάστε επίσης:

  Περδικάρης (ΤΕΡΝΑ): Η κοινωνική ευημερία στο επίκεντρο κάθε μας έργου

  Χατζηδάκης: 9 στις 10 επιχειρήσεις προχωρούν στη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

  Ozempic: Γιατί δεν είναι «θαυματουργό» για όλους τους ασθενείς;  ΣΧΟΛΙΑ