• Οικονομία

    Με «λίφτινγκ» η 7η Επιστρεπτέα Προκαταβολή – Τι αλλάζει

    • Βασίλης Τσεκούρας
    Χρήστος Ταραντίλης

    Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)


    «Διορθώσεις» στον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ετοιμάζεται να φέρει το Υπουργείο Οικονομικών, πριν καν ξεκινήσει η 6η κρατική ενίσχυση!

    Σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, από τον 7ο κύκλο η σύγκριση δεν θα γίνεται με τον τζίρο του 2020 αλλά με εκείνον του 2019, λόγω της χρονικής επέκτασης της υγειονομικής κρίσης.

    Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά τη διάρκεια της σημερινής του ενημέρωσης, «δρομολογήθηκε ο 6ος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής  που αφορά την απώλεια τζίρου του Ιανουαρίου και προετοιμάζεται  7ος κύκλος, που  θα αφορά την απώλεια τζίρου ολόκληρου του 1ου τριμήνου. Και στους δυο αυτούς κύκλους  θα υπάρχουν αυξημένα κατώτατα ποσά για την εστίαση και τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή εντός Φεβρουαρίου, ενώ  το 50% της ενίσχυσης δεν θα επιστρέφεται».

    Μέτρα στήριξης και το Μάιο

    Η παράταση του lockdown και τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν αναγκάσει το οικονομικό επιτελείο στο να καταρτίσουν έξτρα σχέδιο για την πανδημία. Ανώτατες πηγές του Υπουργείου Οικονομικών έχουν προχωρήσει εδώ και καιρό στην εκτίμηση ότι τα μέτρα στήριξης θα διαρκέσουν έως και τον Απρίλιο, ενώ σήμερα άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασής τους και το πρώτο 10ήμερο του Μαΐου.

    Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά υπάρχουν «ειδικές» περιπτώσεις κλάδων και επιχειρήσεων που δεν θα μπορούν να ανοίξουν άμεσα. Πέραν από την εστίαση ανέφεραν για παράδειγμα τις επιχειρήσεις του πολιτισμού που η λειτουργία τους προϋποθέτει μαζικές συγκεντρώσεις όπως είναι οι συναυλίες.



    ΣΧΟΛΙΑ