• Οικονομία

    Υπουργείο Οικονομικών: Καταβλήθηκε η Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού Απριλίου για υπηρεσίες ταξί σε 4.252 δικαιούχους

    Ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλά σε συνέντευξη Τύπου

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε χθες, 10 Μαΐου 2022, με τη συνεργασία της ΑΑΔΕ, στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 850.400 ευρώ, σε 4.252 δικαιούχους της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού σε υπηρεσίες ταξί κατά τον μήνα Απρίλιο, για την κάλυψη του αυξημένου κόστους καυσίμων κίνησης των οχημάτων που χρησιμοποιούν, στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.

    Μετά τη χθεσινή καταβολή, η αποζημίωση, ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο, έχει χορηγηθεί συνολικά σε 23.931 δικαιούχους και το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί ανέρχεται στα 4.786.200 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται ότι η αποζημίωση είναι, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 83 του ν. 4916/2022, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται «τσουνάμι» προστίμων στην αγορά για αισχροκέρδεια

    ΥΠΟΙΚ: Η μείωση του ΕΝΦΙΑ αφήνει στους πολίτες περισσότερα χρήματα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης



    ΣΧΟΛΙΑ