ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Aυξάνεται με τον ταχύτατο ρυθμό των τελευταίων 30 ετών, το ποσοστό των απλήρωτων πιστωτικών καρτών, εξαιρουμένης της περιόδου της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό αυξάνεται από τον Σεπτέμβριο του 2021 και ενώ η αρχική αυξητική πορεία οφειλόταν πιθανότατα στο τέλος των προγραμμάτων τόνωσης, έχει αρχίσει να αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό από το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Από εκείνη τη στιγμή, αυξάνονται με τον ταχύτατο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ, με εξαίρεση την ύφεση του 2008.
Σύμφωνα με το CNBC, το ποσοστό των απλήρωτων πιστωτικών καρτών ανέρχεται στο 3,63%, αυξημένο κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα από το χαμηλό του 2021.
Την ίδια στιγμή, η Goldman Sachs προβλέπει ότι θα αυξηθεί κατά 1,3 ποσοστιαία μονάδα στο 4,93%.
Η είδηση παρουσιάζεται σε μια στιγμή, όπου οι πολίτες των ΗΠΑ χρωστούν συνολικά πάνω από 1 τρισ. σε πιστωτικές κάρτες, επίπεδο που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.
Διαβάστε επίσης:
Βιλερουά ντε Γκαλό: Ας μη φτάσει η ΕΚΤ την οικονομία στα όρια της
ΔΥΠΑ: Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου»
Σούπερ μάρκετ: Τι κέρδη τους αφήνει ο πληθωρισμός
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κάρνεϊ: Υπαινίσσεται ότι οι δασμοί θα παραμείνουν – Βλέπει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ να επιταχύνονται
- Τσικαλάκης (ΠΝΟ/ΕΛΟΕΝ): Δεν καταργείται ο ΕΛΟΕΝ
- Μασκ: Ντεμπούτο με ηλεκτρικά οχήματα αξίας 70.000 δολαρίων στην Ινδία καθώς οι πωλήσεις της Tesla πέφτουν
- Πέλλα: Νεκρή 69χρονη που παρασύρθηκε από το αμάξι της – Δεν είχε βάλει χειρόφρενο
