ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι βεβαιωμένες οφειλές προς τις ΔΟΥ και τα ελεγκτικά κέντρα για τις οποίες παρατείνεται η περίοδος αναστολής έως το τέλος του έτους ανέρχονται σε 600 εκατ. ευρώ ενώ αν συμπεριληφθούν και οι ρυθμισμένες φορολογικές οφειλές που αναστέλλεται η είσπραξή τους το συνολικό ποσό αγγίζει το 1 δισ ευρώ.
Αυτό διευκρινίζουν πηγές του Yπουργείου Οικονομικών σχετικά με την νέα παρέμβαση στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας. Ειδικότερα, διευκρινίζουν τα ακόλουθα:
– Η αναστολή είσπραξης έως τις 31/12/2021, αφορά τρέχουσες βεβαιωμένες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση (που δεν τελούσαν σε καθεστώς ρύθμισης), οι οποίες δεν πληρώθηκαν την περίοδο Μαρτίου – Ιουνίου 2020 από φυσικά και νομικά πρόσωπα που ανήκουν στους πληττόμενους κλάδους, καθώς αυτά έκαναν χρήση της παράτασης καταβολής και της αναστολής είσπραξης έως 30/4/2021 των οφειλών αυτών.
– Η πληρωμή των ανωτέρω οφειλών μετά τη λήξη της παράτασης (31/12/2021), θα μπορεί να γίνει σε διπλάσιο αριθμό δόσεων (24 άτοκες δόσεις ή 48 δόσεις με επιτόκιο ύψους 2,5%), σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη του περασμένου Οκτωβρίου (η οποία ήταν για 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις με επιτόκιο ύψους 2,5%).
– Τα παραπάνω χρέη, για τα οποία παρατείνεται η περίοδος αναστολής είσπραξης έως τις 31/12/2021, υπολογίζονται περί τα 600 εκατ. ευρώ, ενώ εάν συμπεριληφθούν και οι ρυθμισμένες φορολογικές οφειλές των οποίων παρατείνεται η καταβολή και αναστέλλεται η είσπραξη, το συνολικό ποσό αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
Συνέδριο: Το Ελληνικό Χρηματιστήριο στην μετά – Covid 19 εποχή
Τα ταμειακά διαθέσιμα και το σενάριο για lockdown έως τις 15 Μαρτίου
Συναγερμός στο Υπουργείο Οικονομικών για την υστέρηση εσόδων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- To Ιράν ανακοίνωσε πως κλείνει ξανά τα Στενά του Ορμούζ
- Τζέι Ντι Βανς: Αναμένει να μεταβεί τις επόμενες ημέρες στην Ελβετία για διαπραγματεύσεις με το Ιράν
- ΔΑΟΕ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας γυναικών μέσω «γραφείου ερωτικών ραντεβού»
- Νέα επίθεση Τραμπ στη Μελόνι: «Θέλει να ξαναγίνουμε φίλοι για να ανέβει στα γκάλοπ – Όχι, ευχαριστώ»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.