• Οικονομία

  Ειδική ομάδα για τον έλεγχο και τη φορολόγηση κρυπτονομισμάτων

  Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

  Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών


  Με την τιμή του Bitcoin να έχει κάνει τη μεγάλη επιστροφή πάνω από τα 60.000 δολάρια και το Ethereum να επιστρέφει μετά από σχεδόν δυο χρόνια στην περιοχή των 3.500 δολαρίων, το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα φαίνεται πως έχει αναθερμανθεί για μια ακόμα φορά.

  Το Υπουργείο Οικονομικών έχει παρατηρήσει και το ελληνικό ενδιαφέρον για τα crypto και με απόφαση του υπουργού οικονομικών συστήνεται Ομάδα Εργασίας για τον καθορισμό πλαισίου φορολόγησης και ελέγχου των κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων (digital assets).

  Αυτή η ειδική ομάδα Εργασίας που αποτελείται από 16 άτομα, θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα στο κτήριο όπου στεγάζεται το Γραφείο του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη επί της οδού Καραγιώργη Σερβίας 10 ή μέσω τηλεδιάσκεψης.

  Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας

  1. Ιωάννη Μπλάτσο, υπάλληλο με βαθμό Β’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στο Τμήμα Ε’- Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ως Πρόεδρο.

  2. Μαριάννα Ηλιοκαύτου, υπάλληλο με βαθμό Α’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στο Γραφείο του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

  3. Παναγιώτη Νικολόπουλο, συνεργάτη του Γραφείου του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

  4. Σταυρούλα Μηνασίδου, συνεργάτη του Γραφείου του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

  5. Ιωάννη Κασσιμάτη, συνεργάτη του Γραφείου του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

  6. Αθανάσιο Κουρκουμέλη, νομικό, πολιτικό επιστήμονα.

  7. Ανδρέα Τσιρώνη, υπάλληλο με βαθμό Α’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Ελέγχων της ΑΑΔΕ, με αναπληρωματικό μέλος τον Νικόλαο Χατζηνικολάου, υπάλληλο με βαθμό Α’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Ελέγχων και Ερευνών (ΔΙ.Π.Α.Ε.Ε.) της ΑΑΔΕ.

  8. Ιωάννα Τζίμα, υπάλληλο με βαθμό Α’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Εφαρμογής Άμεσης Φορολογίας της ΑΑΔΕ, με αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτριο Δεληασλανίδη, υπάλληλο με βαθμό Γ’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

  9. Σοφία Κάρμα, υπάλληλο με βαθμό Α’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, υπάλληλο που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ελεγκτικών Διαδικασιών της ΑΑΔΕ, με αναπληρωματικό μέλος τον Πέτρο Φασίλη, υπάλληλο με βαθμό Β’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

  10. Χαράλαμπο Κουνάδη, υπάλληλο με βαθμό Α’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Εφαρμογής Έμμεσης Φορολογίας της ΑΑΔΕ, με αναπληρωματικό μέλος την Μαρία Κακούνη, υπάλληλο με βαθμό Α’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

  11. Αθηνά Τζαράκη, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ (Οικονομικό), που υπηρετεί στην Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τον Ευστάθιο Καρπούζη, Αστυνομικό/Υπαστυνόμο Β’ που υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία.

  12. Ευγενία Παναγιώτου, υπάλληλο με βαθμό Α’ του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής, που υπηρετεί στην Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τον Παναγιώτη Δούμα, Αστυνομικό με Βαθμό Αστυνόμου Β’ που υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία.

  13. Γεώργιο Νάσκαρη, Φορολογικό Σύμβουλο που υπηρετεί στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος την Αναστασία Δασμάνογλου, δικηγόρο, που υπηρετεί στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

  14. Μιχάλη Καλλιάνη, δικηγόρο που υπηρετεί στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος την Ιωάννα Νικητοπούλου, Εποπτεύουσα της Υποδιεύθυνσης Φοροτεχνικής Στήριξης Τράπεζας και Ομίλου, που υπηρετεί στην Εθνική Τράπεζα.

  15. Αλέξανδρο Καλιοντζόγλου, που υπηρετεί ως Προϊστάμενος του Τμήματος Εποπτείας Ψηφιακών Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών στην Τράπεζα της Ελλάδος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος την Αγάπη Κασιμάτη, υπάλληλο στο ίδιο Τμήμα.

  16. Θεμιστοκλή Κοσσίδα, που υπηρετεί ως Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσιακής Μονάδας Αντιμετώπισης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό μέλος τον Σπυρίδωνα Καπιτσίνα, στέλεχος στη Διεύθυνση Φορέων, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

  Διαβάστε επίσης:

  Euroxx & Pantelakis Securities για HELLENiQ ENERGY: Υψηλότερα των εκτιμήσεων μέρισμα και αποτελέσματα

  Σταϊκούρας: Τι απαντά για Flyover, φράγμα Ενιπέα και σιδηρόδρομο

  Τέμπη: Διακόπηκε η πρώτη δίκη – Θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου  ΣΧΟΛΙΑ