• Κοινωνία

    Τέμπη: Διακόπηκε η πρώτη δίκη – Θα συνεχιστεί στις 5 Απριλίου

    Τραγωδία στα Τέμπη (φωτογραφία αρχείου)

    Τραγωδία στα Τέμπη (φωτογραφία αρχείου)


    Αρνήθηκε το δικαστήριο την αναβολή στην πρώτη δίκη αγωγής συγγενών θύματος των Τεμπών.

    Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας απέρριψε το αίτημα του ΟΣΕ και της Hellenic Τrain και διέκοψε τη συζήτηση της υπόθεσης για τις 5 Απριλίου.

    Παρόντες στο δικαστήριο η σύζυγος και η αδελφή του ελεγκτή της επιβατικής αμαξοστοιχίας που εν ώρα εργασίας σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

    Οι δύο γυναίκες με τα 2 παιδιά του 63χρονου έχουν προσφύγει κατά του ΟΣΕ και της εταιρείας Hellinic Train και ζητούν συνολική αποζημίωση 1 εκατομμυρίου ευρώ για ψυχική οδύνη.

    Οι δικηγόροι των 2 εταιρειών ζήτησαν αναβολή καθώς, όπως υποστήριξαν, μέχρι και πριν από δύο 24ωρα δεν είχαν λάβει γνώση της ποινικής δικογραφίας η οποία έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργείται στο Εφετείο Λάρισας.

    Στην αναβολή διαφώνησε η ενάγουσα οικογένεια. Όπως είπε ο δικηγόρος της «πρόκειται για αστική δίκη. Προκύπτουν οι ευθύνες από το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων το οποίο είναι δημοσιοποιούμενο στο διαδίκτυο. Πάνω σε αυτό στηριχτήκαμε. Δεν συναρτάται η υπόθεση με το ποινικό σκέλος το οποίο θα τελειώσει σε χρόνια».

    Διαβάστε επίσης:

    Μνημείο για τα θύματα των Τεμπών προανήγγειλε ο Χάρης Δούκας

    Αυγέρη: Τα «κατηγορώ» του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών

    Τέμπη: Φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη



    ΣΧΟΛΙΑ